Probiotica

 • #1

  Dag mensen,

  Naar aanleiding van een aantal (in meerdere forums gepost) klachten mbt maag en darmen ben ik uiteindelijk via de huisarts bij een voedingsdeskundige terechtgekomen. De HA was ook wel een beetje klaar met mij aangezien ik alweer dacht aan een verschrikkelijke ziekte (avk kanker🙄)

  Zij heeft mijn eetpatroon bekeken en geconstateerd dat ik op zich goed en afwisselend eet (project gezond methode)

  Ik moest een dagboekje bijhouden over de dingen die ik at en wanneer de klachten (enorm rommelende darmen, brijige ontlasting en soms diaree) het hevigst waren. Dat deed ik eigenlijk al wel. Zelf denk/dacht ik dat het vooral bij vet eten (friet/pizza) was. Vooral bij grotere porties. Zo heb ik ook frietjes als bijgerecht gegeten 2 dagen achter elkaar zonder problemen.

  Nu ben ik twee weken geleden begonnen met probiotica van Flindal op haar advies. Toen ik begon had ik eigenlijk niet veel klachten, ontlasting was normaal, darmen borrelden wel, maar niet continu.

  Sinds dit weekend is dat veranderd. Weer enorm rommelende darmen en slappe ontlasting. Ook 1 keer een klein beetje waterdunne diaree. Ik heb eigenlijk geen grote hoeveelheden vet eten op, hooguit wat chips.

   

  Zou dit een bijwerking van de probiotica kunnen zijn en moet ik er dan wel mee doorgaan? Alvast bedankt voor jullie reacties!

   

  Reageer
  #2

  Als je op advies van de voedingsdeskundige er mee begonnen bent, zou ik dit dan dus ook met haar overleggen.
  Zij is de degene bij wie je onder behandeling bent en kan je niet goed begeleiden/adviseren als je zelf klachten niet aangeeft.

  Reageer
  #3

  Vanuit haar was het meer een mogelijke optie dan een advies. Ik dacht dat er misschien mensen waren die dit al eens hadden meegemaakt? Bijwerkingen etc..

   

  Bedankt voor je reactie Suus!

   

  Reageer
Reageer op: Probiotica
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief