Boeren

 • #1

  Hallo,

  Ik boer veel momenteel en voor mij is dat geen nieuw iets ik heb dat in het verleden al eens vaker gehad en dat verdween dan ineens weer en toen kwam het weer terug. Ik heb de volgende symptomen en ik weet niet zeker of ze met elkaar te maken hebben maar zijn wel ongeveer rond dezelfde tijd ontstaan:
  - boeren
  - veel lucht in me maag
  - druk op de borst
  - brok in de keel
  - soms benauwd (maar ik kan wel gewoon goed ademhalen want ik kan diep ademhalen)
  - soms kramp achtige pijn op de borstbeen (is iets wat ik vaker heb)
  - af en toe hartkloppingen
  - zuchten
  - rillingen
  - angstig/gestrest
  - prikkelbaar/geirriteerd
  - emotioneel
  - Overprikkeld raken als ik ergens naartoe ben geweest (bijv winkelen, uitjes, familiebijeenkomst) dan word ik misselijk en in nog heftigere geval met overgeven erbij.

  Ik ben meerdere keren jaren geleden bij de huisarts geweest vanwege soortgelijke klachten. Toen was ik wel gediagnosticeerd met colitis ulcerosa (chronische dikke darm ontsteking) en de huisarts zei toen mogelijk chronische hyperventilatie. Ik heb hier een testje gedaan van chronische hyper en daar scoorde ik 79.
  Nu vraag ik me af wat ik er zelf aan kan doen om minder te hyperventileren.

  Reageer
  #2

  Met een score van 79 is dat dan in ieder geval duidelijk. Hyperventilatie dus. en behoorlijk. Dat verklaart dan ook meteen alle klachten want ze passen erbij. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen. Daarnaast zou je naar een psycholoog kunnen gaan om de oorzaak te achterhalen en daar iets aan te doen

  Reageer
Reageer op: Boeren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief