Geen energie, darm problemen en meer

 • #1

  Hallo,

  Ik wil graag mijn verhaal kwijt en kijken of er mensen mijn verhaal kennen en mij tips kunnen geven. Ik plaats het in deze rubriek omdat ik denk dat er een link is met mijn darmproblemen

  Ik heb al een aantal jaren last van vage klachten. Het is er langzamerhand ingeslopen. De klachten zijn:
  -breiige vettige ontlasting, opgeblazen gevoel
  -hartoverslagen, vooral TIJDENS bewegen of sporten
  -hartslag heel snel "voelen"
  -hele dag een futloos/down gevoel
  -snel geïrriteerd
  -omgeving zegt dat ik vaak "wit" zie
  -niet goed wakker worden, vaak pas einde van de middag een wakker gevoel
  -in onchtend extreem koud hebben, ook als het warm is buiten (handen worden dan ook echt lijk-bleek
  -heel langzaam genezende wondjes (papiersneetje doet er soms paar maanden over om te genezen)
  -concentratie problemen
  -overdag hele dag moe en willen slapen, savonds minder
  -onrustig gevoel soms
  -krampachtig gevoel op borst
  -spier trillingen in kuiten
  -vaak deprie gevoel, niet meer genieten van de leuke dingen

  Ik ben hiervoor al heel vaak naar de HA geweest, bloed laten testen op D3,B12,Hb en alle standaard dingen en hier kwam niets uit. Ook schildklier was goed. Hart is meerdere keer naar geluisterd, wel iets verhoogde bloeddruk geconstateerd. Ik eet verder gezond, veel vezels rook niet, weinig alcohol etc en sport 3/4x in de week dus daar begrijp ik dan ook niks van. Vanalles geprobeerd in voeding te veranderen maar geeft geen merkbaar verschil. Slaapritme aangepast en consistent 8 uur per nacht. Ook dit geeft geen verschil. Ik merk dat de klachten langzaam verergeren en ik weet gewoon geen raad meer. Huisarts stelt me iedere keer gerust dat er niks is maar toch, de klachten zijn er nog.

  Zelf denk ik dat t zou kunnen komen dat ik bepaalde hormonen niet goed aan maak of iets...volgens de HA is dat zeer onwaarschijnlijk. Daarnaast denk ik dat er een link is met mijn darmproblemen, maar omdat er geen tekorten zijn zou dat ook onwaarschijnlijk zijn zecht de Ha.

  Het klinkt allemaal als een burnout maar dit lijkt mij sterk. Ik ben pas 24 en ervaar weinig stress van school/werk. De stress en spanning komen van de klachten. Ik weet geen raad meer....herkent iemand dit of heeft tips??

  Oh en chronische hyperventilatie is het waarschijnlijk niet. Hiervoor 3 maanden lang oefeningen gevolgt en heeft niets geholpen helaas.

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Goedemiddag,

  Ik heb wel redelijk zelfde klachten mijjn HA doet dit af met pds.

  Reageer
  #4

  Ik heb beiden testen gedaan, geen burnout maar wel risico op burnout. Hyperventilatie test geeft score van 50. Maar het rare is, ik heb vorig jaar 3 maanden lang oefeneningen gevolgt voor chv. Ik werd er soms rustiger van maar de klachten werden niet minder. Ook als ik op mijn ademhaling let is deze ook heel rustig en langzaam en via de buik.

  Reageer
  #5

  Maar met een score van 50 is er toch sprake van hyperventileren. En dan de chronische vorm. Dat kan een groot deel van de klachten dan wel verklaren

  Reageer
Reageer op: Geen energie, darm problemen en meer
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief