buikpijn met rare bij-effecten

 • #1

  hallo, ik ben mitchel, een jongen van 19 jaar, en ik heb al langere tijd (bijna een jaar) een hele rare buikpijn, waarbij ik in het begin zwaar misselijk ben wat daarna afneemt en weer toeneemt... dit schommelt de hele dag door en heel soms is het eventjes weg.
  soms als de buikpijn erg word word ik duizelig en heb ik t gevoel dat ik wegval, begin te zweten krijg soms stuiptrekkingen waarna ik blijf trillen over mijn lichaam, soms koortsachtig, en mijn hart bonst op dat moment heel erg snel. soms duurt het een lange tijd voor ik me weer goed genoeg voel om op te staan, en meestal ben ik dan nog steeds een tijd duizelig, vooral veel wazig zien.
  laatste tijd is er echter iets verandert, de buikpijn begint net voordat ik naar de wc moet, vanaf dat moment word het steeds heviger ook na de ontlasting houd dit lang aan.

  kent iemand dit probleem? wat ik me nou al zolang afvraag.. wat is er met mij aan de hand?

  Reactie
  #2

  Eerlijk gezegd begrijp ik niet dat je met deze klachten zolang blijft rondlopen?!
  Je kunt wachten totdat iemand een diagnose kan stellen op dit forum.
  Het lijkt mij echter veel verstandiger naar naar je huisarts te gaan voor een zorgvuldige diagnose.

  Reactie
  #3

  Heb je bloed bij de ontlasting? Kleur van de ontlasting? Is de ontlasting hard/zacht/wisselend? Andere symptomen? Gewichtsverlies? Hoe is je dieet?
  Prikkelbare darmsyndroom (IBS), of IBD (Crohn, of Colitis ulcerosa).

  Zomaar wat gedachten die in mij opkomen. Het is inderdaad beter even naar de huisarts te gaan dan hier een antwoord op je vraag te willen hebben.

  Reactie
  #4

  i kheb al 2 totaal onderzoeken erop zitten ondertussen, bloed en urine al meerdere malen gecontroleert, en heb medicijnen (duspatalin) tegen 'pds' omdat ze niet weten wat het is.. maar het helpt niet echt. donderdag ga ik weer naar de dokter maar ik hoopte dat iemand hier toch een paar mogelijkheden (desnoods om bij dokter te bespreken) zou kunnen vinden.

  Reactie
  #5

  ontlasting, iedere keer anders,maar geen bloed erbij. ik weeg nu 55, te licht voor mijn lengte (1.80)en val wel iets af over langere tijd, maar dat komt denk ik ook omdat het eten vaak zelf moeilijk gaat, alsof ik al vol zit, en ben dan heel misselijk. ik heb geprobeert om te kijken wat wel en niet de buikpijn veroorzaakt, en weet wel wat het ergeer maakt, biertjes sla ik dus ook over en roken doe ik ook niet meer. pindasaus gaat ook verkeert en pittig eten, eten met veel vet. maar zelfs zonder dat te eten hou ik die contstante buikpijn.

  Reactie
  #6

  Kan het niet gewoon zo zijn dat je een gevoelig mens bent met een gevoelige maag, en dat je je verwachtingen en wensen te hoog stelt. Als je gewoon zou leven, hoeft er volgens mij niet zoveel aan de hand te zijn.

  Als dat niet lukt, lijkt mij het `t beste om eens met een psycholoog te gaan praten waarom het je niet lukt.

  Reactie
Reageer op: buikpijn met rare bij-effecten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief