Gewichtsverlies

 • #1

  Hallo, door een heftige buikgriep ben ik in korte tijd 3 kilo afgevallen. Ik weeg nu 58kg. Vrij logisch: ik kon namelijk niks binnenhouden. Nu zijn we inmiddels 2 maand verder en schommelt mijn gewicht nog steeds rond die 58 kg. Soms iets meer, soms iets minder. De 3kg die ik ben afgevallen komt er in elk geval niet meer bij, terwijl ik wel gewoon eet.

  Nu lees ik op internet natuurlijk allemaal enge ziektes waarbij gewichtsverlies een kenmerk is, zoals kanker. Maar, zou je dan blijvend gewichtsverlies hebben? Dus dat je zelfs naar 57, 56, 55 kg gaat? Ik blijf nu namelijk welk gewoon vrij stabiel.

  Reageer
  #2

  Iemand?

  Reageer
  #3

  Als je 3 kg bent afgevallen en daarna weer gewoon eet zoals voorheen, blijft je gewicht waarschijnlijk stabiel. Als je dus graag in gewicht wilt bijkomen, zul je iets meer/anders moeten gaan eten

  Reageer
  #4

  Hey,

  Het kan ook gewoon zijn dat je nu op dit gewicht blijft. Ik heb dat ook,was 2 jaar terug ook een paar kilo afgevallen in een periode dat ik niet lekker was . Krijg ze er ook met geen mogelijkheid weer bij,ook al wil ik dat wel graag.

  Dat heeft niks met een erge ziekte te maken. Maar als je er ongerust over bent of echt te licht bent, kun je ook naar je huisarts voor bijvoorbeeld een bloed onderzoek of naar een diëtist gaan voor advies om aan te komen

  Reageer
  #5

  Ah oke ik snap het. Als er iets ernstigs zou zijn zou ik dus moeten blijven afvallen en blijft het niet stabiel?

  Reageer
  #6

  Als er een onderliggende ziekte/aandoening zou zijn, zou je gewicht blijven verliezen

  Reageer
Reageer op: Gewichtsverlies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief