na het eten meteen naar de WC +zeer onrustige buik

  • #1

    Al heel erg lang heb ik een probleem met mijn spijsvertering. Vlak na, of soms al tijdens het eten begint mijn buik enorm te rommelen en moet ik vrijwel meteen naar de WC. Ik heb vaak last van diarree, winderigheid etc.

    Het is erg vervelend, zowel in sociaal opzicht, maar vooral omdat ik al aan de dunne kant ben en erg graag aan zou komen. Ik eet tegen de klippen op maar kom geen gram aan. Ik ben een man van bijna 30 en zou dat graag anders zien.

    Voorheen gebeurde het vooral als ik zuivel at, maar nu gebeurt het ook al als ik gewoon een broodje ham eet. Heeft iemand hier ervaring mee, weet iemand wat dit zou kunnen zijn?

    bedankt,

    Jaap

    Reageer
    #2

    Het is een veelvoorkomende klacht bij het consumeren van zuivel dat de darmen anders reageren. Vaak is dit het gevolg van het onvermogen van de volwassen mens om zuivel te verteren.

    Reageer
    #3

    Sommigen krijgen gasvorming na het gebruik van melkproducten. Dit gaat meestal samen met andere maagdarmklachten zoals krampen en diarree. Als u alle melkproducten uit uw voeding weglaat, is deze onvolwaardig en ontstaan er tekorten. Als u merkt dat deze producten bij u problemen veroorzaken, neem dan contact op met uw huisarts.
    Een aantal koolhydraten worden niet verteerd en opgenomen in de dunne darm. Deze komen onveranderd in de dikke darm terecht en worden daar door de darmflora bewerkt waarbij extra gasvorming optreedt. Ook fructose in fruit en vruchtensappen , sorbitol (zoetstof in light-producten zoals kauwgom en frisdrank) worden minder goed verteerd en opgenomen.

    En gezonde darmflora is belangrijk voor een goede gezondheid. Door een aantal factoren, zoals onder andere ouderdom, stress, alcohol, roken, andere voeding en medicijngebruik, kan dit normale evenwicht van de darmflora verstoord raken.

    Reageer
    #4

    Dat vraag ik mij ook eens af. Ik heb dat ook altijd als ik mijn bord op heb 2 min later zit ik op de wc.. vaak is het diaree ja. Ligt het niet aan de saus of zo. Best irritant hoe snel mijn voedsel wordt verteerd. Ook smorgens als ik op sta en ik hoef alleen al naar mijn koffie te kijken moet ik na de wc en dan is het niet diaree. Ik ben ook een ventje van 1.75 en 31 jaar en weeg 60 kilo. Kan vreten wat ik wil. Kom echter geen gram aan. Ik zie overal producten om af te kunnen vallen. Maar zie nooit producten hoe je kunt aankomen. Hiervoor zelfs naar de HA geweest met de vraag hoe kan ik aankomen? Niet want daar is geen middel tegen. Alhoewel shakes drinken van de sportschool. Aldus daar heen gegaan en gaven ze de site van bodyfit punt nl of in die trans en daar de pot mammoet besteld dat is een pot met 3500 gram shake poeder per glas geeft 2500 gram eiwitten en koolhydraten daar zou men zeker van aankomen want het zijn proteine bommen.. eind resultaat.. nadat die bak leeg was.. geen gram aan gekomen. Snap er niks meer van wou dat ik ook wat meer op de ribben had zitten. Blijkbaar ben ik niet de enigste hier die graag aankomen wilt. Gaat alleen lastig als alles net zo snel eruit komt als het erin gaat

    Reageer
    #5

    Om even te reagere op het mammoet verhaal enzo.. Ik ben zelf 1.80 en tot afgelopen januari woog ik 55 kilo.. Ik kwam niks aan, ik at naar mijn weten erg veel maar toen ik eenmaal een voedingsschema starte vlogen die kilo's er bij.. Weeg nu in 10 maanden tijd bijna 20 kilo.. En ja die mammoet shake werkt maar je zult er ook je andere dagelijks voeding bij moeten nemen... Kom je niks aan dan eet je simpel weg gewoon te weinig..

    Reageer
    #6

    Bijna 20 kilo meer *

    Reageer
    #7

    ja ik heb er ook last van ik ben een tijd aan de diare geweest is naar vier weken overgegaan maar nu heb ik dus ook als ik wat eet gerommel in buik daarna gelijk naar wc

    Reageer
    #8

    ik woog 66 , moet ook zeer snel naar de wc na men eten, en ben nu beginnen trainen morgens mass gainer met magere melk, kreeg ik ook dia van , neem een banaan der bij en probleem is weg , dan om 10 u eten min 30gr eiwitten en 50 koolhydraten, om 12 u terug,om 15 u magere kwark met havermout ( 500gr kwark 40gr haver) om 18u wat de pot schaft :p zitten er niet genoeg eiwitten in neem ik nog wat kalkoen filet extra, na de training terug een mass gainer shake + banaan :p
    en als ik dan nog honger heb neem ik iets gezond en licht verteerbaar.
    Ben nu 3 weken zo bezig elke dag en van 66kg naar 71kg 😉
    het is mogelijk maar je moet er wat voor over hebben.

    grtz

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb nu 5weken last van me buik doet de hele dag zeer en maak niet uit wat ik eet 10min later gewoon rennen na de wc huisarts geweest echo buik laten doen enzo maar niks aan de hand kom niet aan val niks af maar de klachten blijven .snap er niks van gevraagt voor verder onderzoeken maar zolang je geen koorts heb en niet doet overgeven gewoon blijven lopen met de klachten.mijn vraag zijn er mensen die hier ook last van hebben

    Reageer
    #10

    Als die klachten zolang aanhouden en de huisarts niet kan verklaren waar de klachten vandaan komen, dan moet de huisarts je verwijzen naar de MDL arts. Dus ga terug naar de huisarts en verlang een verwijzing.

    Reageer
    #11

    Ik heb er ook last van en heb geen idee hoe ik er vanaf kom. Vanaf dat ik jong was heb ik er al 'last' van en denk dat ik gewoon met een gek darmstelsel geboren ben. Ik heb ook op vrij jonge leeftijd een nieuwe heup gekregen, dus misschien worden er bepaalde voedingsstoffen niet goed opgenomen? Iemand die dat ook heeft?

    Reageer
    #12

    Hallo,

    Voor iedereen die hierboven klachten heeft genoemd, ga eens googelen op prikkelbaardarmsyndroom! Ik wil jullie niet direct diagnosticeren maar ik ben nu 23 en heb zo lang ik kan herinneren altijd last van m'n maag/darmen na het eten. Veel bij dokters etc. Geweest maar kwam niet echt iets doorslaggevend uit. Wel aantal voedselallergieen ontdekt. Maar toen ik zelf ben gaan googelen kwam ik dus pds tegen en dat heeft mij wel veel duidelijkheid gegeven. Lastige is wel dat dokters dit niet echt kunnen diagnosticeren maar ze kunnen je er wel helpen. Hoop dat ik aantal van jullie hiermee kan helpen!

    Reageer
    #13

    Ik heb de zelfde klachten. Maakt niet uit wat ik eet maar zit of tijdens of gelijk na het eten op de wc. En vaak giga krampen of je moet bevallen

    Echo en maag darm onderzoeken gehad, bloed afgenomen maar niks bijzonders gevonden.

    Ja wat poliepjes maar dat geeft niet deze klachten.

    Heb wel poeders gehad om je ontlasting wat dikker te maken.

    Ik ben dus ook ten einde raad.

     

    Reageer
    #14

    bij mij is het net prikkelbare darm syndroom gediagnostiseert. Net gegeten en gelijk weer op de wc, soms diarree maar ook gewoon normale ontlasting. Ik vind het vreselijk. Ik ga binnenkort beginnen aan het FODMAP dieet , hiermee zou ik het onder controle moeten krijgen.

    Reageer
    #15
    • Heb ik ook veel laat van , gediagnostiseerd met PDS   Maar wat bij mij ook geholpen heeft, geen grote hoeveelheden water drinken tijdens het eten....
    Reageer
Reageer op: na het eten meteen naar de WC +zeer onrustige buik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief