Al anderhalve maand last van diarree

 • #1

  Hallo,

  Ik heb al bijna 2 maanden last van diarree en krampen. Ook kan ik de ontlasting slecht ophouden en moet ik zo’n 12x per dag naar de wc (op goede dagen om de 3 uur). Wat ik eet heeft totaal geen invloed op hoe ik me voel, ik heb wat dat betreft alles al eens gemeden om te testen of ik ergens intolerant voor ben.
  Er is destijds een bacterie in mijn ontlasting gevonden (clostridium bacterie) en daarvoor heb ik antibiotica gekregen voor 10 dagen lang, 3 X per dag (heette iets van metro- nog iets). Ik ben hier doodziek van geweest en het heeft niets veranderd. Mijn huisarts wijt de diarree klachten die ik nog steeds heb aan het feit dat ik aan de antibiotica heb gezeten, terwijl ik het daarvoor ook al had. Het wordt niet serieus genomen terwijl het mijn dagelijks activiteiten gigantisch beïnvloedt. Ik durf niet meer lange tijd naar buiten omdat ik bang ben dat er niet op tijd een wc voor handen is. Op internet staat van alles, ik word er niet wijzer van en mijn huisarts verstrekt me ook niet veel informatie.

  Heeft iemand hier ervaringen mee of enig idee wat het zou kunnen zijn? Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes Simone

  Reageer
  #2

  Nog even een toevoeging: ik slik al bijna 1,5e maand probiotica, dit lijkt tot nu toe alleen iets te helpen om mijn darmen rustiger te maken.

  Reageer
  #3

  Hey Simone

  Wat vervelend! Ik heb een darmontsteking gekregen door een virus. Ik had dus ook diarree met zelfs een grote hoeveelheid bloed. Hoewel het bloed, en dus waarschijnlijk ook de ontsteking, weg is, heb ik na ongeveer een maand nog steeds niet mijn gewoonlijke stoelgang terug EN om de 5 dagen ongeveer diarree, waarbij alles er iedere keer precies weer uit moet... Dus ik heb niet de constante diarree die jij beschrijft, maar wel vreemde kleuren en vormen waar ik maar niet vanaf geraak. Oké, ik heb ook antibiotica gehad, maar dat moet al lang uit het systeem zijn, denk ik dan 🙂 In ieder geval ben ik vandaag terug naar de dokter geweest. Hij heeft mij nu Spasmomen voorgeschreven voor de darmen en Pantomed voor de maag (omdat ik waarschijnlijk ook een maagontsteking heb). Verder neem ik zelf nog vezeltabletten (2 's morgen, 2 's avonds) en Pure Sporebiotica +. We moeten natuurlijk ook wel onthouden dat de darmen een 'complex en lang doolhof' vormen. Als daar eenmaal iets mis zit, zou het wel eens een hele tijd kunnen duren voor dat terug op orde is ö. Binnenkort wil ik graag starten met Microbiotic Max (Dr. David Heber heeft er een filmpje over op youtube). Dat zou ik wel eens een kans willen geven :).

  Reageer
Reageer op: Al anderhalve maand last van diarree
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief