last van obstipatie en pijn in linker zij

 • #1

  Ik heb snel last van verstoorde darmen, PDS denk ik. Al jaren.
  De laatste tijd heb ik er weer veel last van, door veel stress rondom mijn dementerende moeder.
  De verschijnselen zijn nu:
  - enorme verstopping, soms helpt alleen een zetpil Dulcolax
  - pijn in de linkerzij, uitstralen naar mijn rug
  - veel boeren, opgeblazen gevoel.

  Ontlasting is niet licht gekleurd en ik heb geen verschijnselen van geelzucht. ben wel erg moe (abnormaal moe soms) en val bepaald niet af (ik kom juist teveel aan momenteel).

  Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Is dit kenmerkend voor PDS?

  Reageer
  #2

  PDS en stress...

  Reageer
  #3

  Denk aan het belang van oplosbare vezels voor je stoelgang. Denk aan vezels als psyllium en inuline. Zitten soms samen in een product. Natuurlijk ook je hele voedingspatroon. Ook kunnen er tekorten aan voedingsstoffen een rol spelen. Als het echt niet wil met je stoelgang beter een middel als oxypowder nemen. Zo'n middel niet te lang achter elkaar gebruiken.

  Wat opboeren betreft kan het zijn dat je te weinig maagzuur hebt, waardoor het eten slechter verteert. Zou zorgen voor weinig koolhydraten. Verder kan je denken aan een middel als betaïne HCL. Een natuurgenezer kan naar je hele gezondheidssituatie kijken en wat doen aan je darmflora.

  Verder kan je bijvoorbeeld denken aan osteopathie om je buik te ontspannen. Zou sowieso letten op je ademhaling. Bij stress ga je vaak oppervlakkiger ademen.

  Reageer
  #4

  Bedankt allemaal voor de tips. Die pijn in mijn linkerzij is wel vervelend, die komt in de loop van de dag, als ik gegeten heb, langzaam opzetten, alsof er een steen ligt op die plek. Dat baart me zorgen, maar kan dat ook door PDS komen?

  Reageer
  #5

  Dat zou kunnen

  Reageer
  #6

  Ik heb er nog eens goed op gelet, stond vanochtend op zonder pijn, bakje yoghurt gegeten en kop koffie en eigenlijk meteen na het inslikken begint die pijn links, beetje pulserend. Na een minuut of 10 is de pijn weer verdwenen. Gisteravond ook verhoging, 37,8, laat op de avond weer 37,2 en vanochtend 36,5.

  Reageer
  #7

  Heb hetzelfde André, pijn gaat wel weg na ontlasten.

   

  Reageer
  #8

  @Berkie1000: Heb jij ook pijn in je linkerzij die snel opkomt na het eten? Ik voel als het ware ook mijn eten aankomen in mijn maag, niet echt pijn, maar ik voel het wel, een soort vreemde tinteling.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: last van obstipatie en pijn in linker zij
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief