ALAT aan de hoge kant

 • #1

  Door maag klachten naar huisarts gegaan en heb een bloedonderzoek gekregen.

  alles was in orde alleen de ALAT is 123 terwijl die onder 45 moet zijn. Vorig jaar was het rond deze periode 121 en na een maand was die onder 45. Ik begin me zorgen te maken alleen de huisarts geeft aan dat er niks is om zorgen te maken, aangezien er uit het echo van mijn lever ook niks is uitgekomen.

  alleen de verhoging van de ALAT moet een oorzaak hebben toch alleen daar kan de huisarts geen antwoord geven. Ik begin me zorgen te maken weten jullie meer?

  ik ben een man van 27. Sport graag, eet gezond en heb nog nooit drank en drugs gebruikt!

  Reageer
  #2

  Je gebruikt geen medicijnen, voedingssupplementen? Je hebt geen ziekte van Pfeiffer gehad? Je hebt voor de rest geen maag- of darmklachten?

  Reageer
  #3

  Nee geen medicijnen, voesingsupplementen of ziekte van pfeifer. Ik heb wel maag en darm klachten

  Reageer
  #4

  Vraag of een screening gedaan kan worden op virale Hepatitis infectie. Vraag ook een echo van de bovenbuik om naar de galblaas te kijken

  Reageer
  #5

  Echo van bovenbuik is gemaakt en er is niks uitgekomen dus dat is in ieder geval positief en ik ben ook gestest op hepatitus ook negatief. Daarom is de oorzaak best vaag en de MDL arts geeft aan dat het kan komen door een buikgriep

  Reageer
  #6

  Bij langdurige diarree zou dat eventueel kunnen

  Reageer
  #7

  Oh dat had ik ook. Kan tal van oorzaken hebben. Bij mij bleek het door medicijngebruik te zijn geweest. Wat kan helpen is vaak groenten eten zoals broccoli, witlof en spruitjes. Ook iedere morgen een glas citroensap drinken is reinigend voor de lever. Mijn ALAT was trouwens 126 en mijn arts maakte zich ook geen zorgen. Kan ook iets erfelijks zijn. Door medicijngebruik te stoppen, veel groenten te eten en iedere morgen een glas citroensap te drinken zijn de gedaald naar 50. Hopelijk heb je hier iets aan.

  Reageer
Reageer op: ALAT aan de hoge kant
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief