Constipatie gedurende paar dagen, terwijl ik anders elke dag kan gaan

 • #1

  Hallo, ik ben een man van 57 jaar oud en heb sinds enkele dagen erg last van constipatie. Ben wel gestart met aanpassing voeding ivm mogeljk opheffen van pré-diabetes (enkel water drinken, geen of weinig vet, veel zuivel ‘s morgens) en dat terwijl ik daarvoor veel frisdrank nuttigde, geen yoghurt enz... Dit doe ik nu sinds 1,5 maand. Lepel olijfolie innemen bv hielp wel niks. Vanmorgen mini klysma gezet, en na 10 min redelijke goede ontlasting. Lichtbruin gekleurd, kleine stukken ontlasting maar geen bloed zichtbaar. Kan dit veroorzaakt worden door de aanpassing van mijn eet- en drinkgewoontes? Of kan ik beter even op controle bij een arts? Alvast bedankt voor eventuele reactie.

  Reageer
  #2

  Ik denk dat het alles te maken heeft met het aanpassen van de voeding

  Reageer
  #3

  Ok, kan het daardoor ook komen dat ik op een paar weken 3kg ben afgevallen? Het zou logisch klinken dat dit ook door het koolhydraatarm dieet komt, maar plotse constipatie en snel vermageren leunt ook heel dicht aan bij de symptomen van darmkanker, niet? Ik heb wel geen buikpijn of krampen en zie ook geen bloed in de ontlasting (enkel soms kleine rode plekjes op wc-papier door aambeien bij persen). Wel heb ik ook wat last van regelmatig boeren. Misschien toch eens de huisarts raadplegen of coloscopie laten uitvoeren? Alvast bedankt voor de reactie.

  Reageer
  #4

  Het zal toch echt alles te maken hebben met je veranderde voedingspatroon. Dat lijkt me ook niet zo vreemd. Ik zie geen reden waarom er een coloscopie zou moeten worden gedaan

  Reageer
  #5

  Bedankt voor je snelle reactie op een vrije zondag, je leeft blijkbaar met het hart op de juiste plaats voor je vak! De redenen van mijn voorstel om een coloscopie onderzoek aan te vragen zijn de volgende: 1. Mijn moeder is hoogstwaarschijnlijk (want ik heb haar de laatste levensjaren niet meer ontmoet) gestorven op 62 jaar aan darmkanker met uitzaaiing naar de lever. En naar het schijnt ben je vatbaarder voor darmkanker als je een familielid hebt in eerste graad die daaraan gestorven is. 2. Ik heb ook vaak last van oprispingen (boeren) en iemand uit de medische sector heeft me gewaarschuwd dat zoiets in combinatie met constipatie een slecht teken kan zijn. 3. Heb ook vaak last van valse stoelgangdrang. Maw, 3 redenen die me hebben doen nadenken. Terecht of niet volgens jou? Nogmaals thanks voor je advies.

  Reageer
  #6

  Ik me je bezorgdheid wel voorstellen, maar zie toch niet echt een aanleiding. Temeer omdat je jou voedingspatroon hebt omgegooid.
  Je kunt het met je huisarts bespreken. Onderzoek naar darmkanker wordt overigens eerst met een ontlastingsonderzoek gedaan. Mocht er dan aanleiding zijn kan alsnog een coloscopie worden gedaan

  Reageer
Reageer op: Constipatie gedurende paar dagen, terwijl ik anders elke dag kan gaan
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief