Lymfoide hyperplasie dunne darm

 • #1

  Beste,

  tijdje geleden heb ik mijn darmklachten hier gedeeld. Er is na onderzoek gebleken dat ik lymfoide hyperplasie heb in mijn laatste stuk van de dunne darm. Dit zijn kleine knobbeltjes opgezette weefsels in de dunnedarm. Een bepaalde reactie van het lichaam. Dit is in het buitenland geconstateerd en weet er heel weinig van over de ziekte.

  Ik loop me gek te zoeken op het internet wat ik moet en kan verwachten rondom dit. Alleen is het me heel erg onduidelijk tot op heden.

  1- Is lumfoide hyperplasie iets waar ik me zorgen om moet maken, is of kan dit omzetten in iets kwaadaardigs.

  2- Kan dit vanzelf overgaan/genezen of heb je hiemee permanent te maken? kunnen de knobbeltje s ook weer vanzelf verdwijnen.

  3- is lymfoide hyperplasie dodelijk uiteindelijk?

  In afwachting op uw reactie.

   

   

   

  Reactie
  #2

  https://www.netinbag.com/nl/health/what-is-lymphoid-hyperplasia.html

  Reactie
  #3

  Bedankt voor het delen van de link.

  Het is lastig om te begrijpen wat het is. De volgendd vragen ben ik wel erg benieuwd naar. Als u deze voor me kan beantwoorden ben ik erg tevreden.

  1- lymfoid hyperplasie zijn dus goedaardige opgezwollen weefsels in de dunne darm. kunnen deze opzwellingen ook weer verdwijnen of is dit een chronische aandoening?

  2- is dit hetzelfde als een darmontsteking of een ander verhaal?

  Reactie
  #4

  1. Deze kan ik helaas niet beantwoorden. Dat is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Dat is een vraag voor de behandelend internist
  2. Het is niet hetzelfde. Een ontsteking is een op zich staand geval. Lymfoide Hyperplasie is een reactie van het afweersysteem

  Reactie
Reageer op: Lymfoide hyperplasie dunne darm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief