regelmatig kokhalzen

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een vraagje. Regelmatig moet ik plotseling kokhalzen. Als ik dan goed let op mijn ademhaling kan ik ervoor zorgen dat ik niet werkelijk moet overgeven. Wel moet ik dan een boer laten. Dan is het meestal ook weer over. Ik heb geen last van een misselijk gevoel, het is er gewoon ineens. Weet iemand wat dit kan zijn?

    Groeten Tanja

    Reageer
    #2

    Ik kan mij voorstellen dat het bij jou een symtoom is van het prikkelbare darm syndroom. Dit syndroom heeft meer kenmerken maar het door jou genoemde is er een van.
    het kan in principe geen kwaad, maar het is wel heel erg vervelend. Er is veel tegen te doen. Weet je iets van het prikkelbare darm syndroom?

    Goed informatie hierover vind je op de website van de maag-, lever-, darm stichting MLDS.nl:

    http://www.mlds.nl/pages/aandoeningen.php?rID=8&aID=202&char=P&PHPSESSID=3e3e84fb858708919976d001ccbc0477

    Reageer
    #3

    Maar wat kan je er nu toch tegen doen? Het bericht hier stelt me wel gerust en nu weet ik pas na 20 jaar wat het is, het voelt net alsof er van binnen aan je slokdarm getrokken wordt en als ik moet plassen of zo, het begint al het is heel erg vervelend al dat kokhalzen waar ligt het aan? Hoe komt het? En wat kan ik eraan doen want het is ook niet alleen maar vervelend het doet ook wel pijn.

    Reageer
    #5

    Ik heb het zelfde, het begon toen ik van sigaretten moest kokhalzen. Ik ben van zware sigaretten overgegaan naar lichte, maar het bleef. Toen begon het ook bij andere zaken, zoals zingen, waardoor het niet aan de sigaretten kon liggen. Wat valt hieraan te doen? Ik wordt er gek van.

    Reageer
    #6

    ik heb jarenlang gekokhalst. nooit geweten waar het aan lag. bij het fietsen, zingen, na het eten. ik ben nu bij een gespecialiseerde dietiste in een ziekenhuis en heb mijn eetpatroon terug moeten brengen tot 0. nu langzaam opbouwen met voedingsmiddelen. met veel geduld kom ik er achter dat ik van lactose, wortel, peper, munt, basilicum ga kokhalzen. Misschien
    wrdt het rijtje nog langer. maar in ieder geval ben ik nu hele dagen kokhalsvrij. veel succes met zoeken.

    Reageer
    #7

    Ik heb altijd last van kokhalzen nu ook en vroeger moest ik dan overgeven. het komt nou steeds weer terug en heb altijd pijn aan keel en kaken. wat kan het zijn ?

    Reageer
    #8

    als je moet kokhalsen kan het ook zijn dat je je op dat moment te druk maak om iets of heb gedaan en stress doet dan ook rare dingen met je

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik word misselijk en moet dan eens kokhalzen... wat mag ik eten en wat niet ?

    Reageer
    #10

    Ik heb het ook en het is begonnen in een periode dat ik veel stress had. In vakanties (als de stress weg is) wordt het in het begin juist vaak erger. Maar als ik een tijdje weinig stress heb gaat het weg. Bij mij is het dus puur stress-gerelateerd. Het lijkt niks te maken te hebben met wat ik eet.

    Bij mij is het vooral 's ochtends bij een lege maag, bij mij helpt het juist als ik eet. Succes ermee!

    Reageer
    #11

    kokhalzen bij roken het overkwam mij ook. nu gestopt, maar deze morgen moest ik weer kokhalzen bij het zien (en ruiken) van een kattendrol! stress zal er ook wel iets mee te maken hebben

    Reageer
    #12

    Ik herken het ook wel en het is bij mij wel degelijk gerelateerd aan stress.
    's morgens onder de douche kan ik soms kokhalzen tot ik er bij neerval.

    Ook bij drukte door wat dan ook.

    Reageer
    #13

    Roken is bij mij ook een boosdoener en zeker in combinatie met koffie, geen koffie en niet roken scheelt bij mij veel hoef ik in iedergeval niet smorgens te kokhalzen. verder moet ik de hele dag rekening houden met mijn voeding lichte kos en verder beperk ik ook het alcohol gebruik is ook niet bevordelijk als ik bij mij zelf terug kijk de laatste jaren is het een combinatie van stres = sigaretten= koffie = en alcohol. gezonderder leven heeft bij mij de klachten aanzienlijk verminderd maar niet helemaal weg iets of wat heeft toch een tik gehad en hersteld niet meer.

    Reageer
    #14

    hallo ik heb last van het kokhalzen wat kan ik daar aan doen

    Reageer
    #15

    Ik heb ook regelmatig last van kokhalzen zonder dat ik misselijk ben of ergens anders last van heb. Ik ben er achter gekomen dat ik een gesloten keel chackra heb, waardoor ik onbewust vaak spanning op me keel aanhoud (dit heeft dan ook te maken met weer diepere oorzaken). Ik laat het kokhalzen ook maar even goed gebeuren, want mijn lichaam vraagt erom. Telkens na het kokhalzen voel ik me weer erg relaxed en ontspannen.

    Reageer
Reageer op: regelmatig kokhalzen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief