Verminderde eetlust in avond

 • #1

  Ik heb sinds een maand of twee last van een verminderde eetlust rond de avond, ik eet een kwart of de helft van wat ik normaal at. Ik vind het erg gek aangezien ik sinds een tijdje ook meer sport en meer spiermassa heb gecreëerd terwijl ik ben afgevallen naar 57kg vanaf 62kg (ik ben 180cm lang) dus dan zou je denken dat je meer trek krijgt. Ik eet de laatste tijd wel een stuk gezonder en dit onderdrukt mogelijk mijn eetlust dacht ik zelf maar ik weet er niet zo veel raad mee. Zou iemand een oorzaak/oplossing weten voor mijn verminderde eetlust?
  Mvg,
  -

  Reactie
  #2

  Heb je supplementen gebruikt of gebruik je supplementen?

  Reactie
  #3

  Ik heb 2 maanden geleden voor het laatst een eiwitshake genomen na het sporten. Ik heb ook 1 of 2 keer een preworkout geprobeerd maar daar werd ik ziek van, dit was ook 2 maanden geleden.

  Reactie
  #4

  Daar kan het dan niet aan liggen. Dan zou je naar de voeding moeten kijken

  Reactie
  #5

  Misschien zou het ook verkeerde ademhaling kunnen zijn, soms heb ik ook last van spontane ‘paniek’ momenten. Eetlust kan ook verminderen en je kan afvallen, dat had ik gelezen teminste. Is dat mogelijk een optie en zou ik dit dan even moeten controleren?

  Reactie
  #6

  Dat zou kunnen. Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #7

  Ik weet niet wat je onder 'gezonder' verstaat. Belangrijk is om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Matig met snelle suikers, zoals fruit. Denk aan voldoende groente. De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten, kan zorgen voor voedingstekorten. Misschien dat je wat voedingssupplementen nodig hebt. Vraag hiervoor advies.

  Reactie
Reageer op: Verminderde eetlust in avond
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief