pijn links onder ribben + spierspasmen

 • #1

  Ik ben 24 en heb sedert 4 maanden pijn links naast mijn navel, onder mijn ribben. Ik ben al onderzocht via gastroscopie (maagonderzoek) en endoscopie (darmonderzoek). Men vond niks erg behalve een lichte slokdarmontsteking waarvoor ik een maand omeprazole heb geslikt.
  Op de scanner en echo vinden de artsen ook niks. In mijn bloed geen teken van ontsteking. Mijn huisarts vermoed dat het een buikspierontsteking is oftwel een geknelde rugzenuw. Ik ga veel paardrijden en heb het twee weken moeten laten. Doch de pijn gaat niet weg. Ik moet nu naar een fysisch geneesheer. Hopelijk vindt hij iets.
  Ik heb ook erg last van een erg rommelende buik en af en toe heb ik trekkingen links onder de ribben en als die daar weg zijn, heb ik ze boven mijn rechterknie. Af en toe voel ik het ook in mijn rug, dezelfde plaats links onder de ribben.
  Ik vind het vreselijk dat ik niet weet wat er mis is met mij. Ik weet ook niet wat er kan aan doen. Ik neem momenteel een kuur magnesium die zou moeten helpen bij die zogenaamde spasmen.
  Is er nog iemand die dit al meegemaakt heeft en iets meer weet? Ik moet er misschien ook bijvermelden dat ik vermagerd ben (ik geloof dat dit komt door het paardrijden, meer te sporten). Ik heb de indruk dat mijn darmen te snel werken.
  Goh, ik zou zo graag willen weten wat er mis is met mij. Aub reageer als je dit herkent.

  Reactie
  #2

  Hoi,
  Ik heb momenteel dezelfde klachten, ook pijn links onder ribben, bij mij is het maagkuiltje ook gevoelig en soms trekt het zelfs naar rechts onder m'n ribben. Heb omeprazol voorgeschreven gekregen, dit helpt wisselend. De ene dag pijn vrij de andere dag zeurderig aanwezig. Het lijkt wel een strijd tegen jezelf, hetgeen erg vermoeiend is en je erg prikkelbaar maakt voor je omgeving. Bloed is onderzocht, buikfoto's gemaakt en echo. Alles was in orde.

  Reactie
  #3

  Fijn dat er aangetoond niets ernstigs aan de hand is. Wist je dat stress en spanning een negatief effect kan hebben op jouw klachten.
  De oplossing is dan voldoende rust en ontspanning.

  Reactie
  #4

  Vaak is het in het weekend minder, hangt ook weer van de omstandigheden af (of de kinderen een beetje rustig zijn). Ik heb zittend werk en dan geeft het meer dat zeurderige gevoel als dat je staat (bijvoorbeeld langs de lijn voetbal kijken naar de kinderen). Het is moeilijk om het te accepteren, vooral omdat je in het begin denkt dat je iets ernstig mankeert.

  Reactie
  #5

  Probeer te zorgen voor voldoende beweging. Als je zittend werk doet, ga dan bijvoorbeeld `s ochtends hardlopen, op je fiets naar het werk of wandel iedere avond na het eten ruim een half uur.
  Als je ouder wordt zakt het 'allemaal' een beetje in. Houd dus je conditie op peil, en zeker nu, nu zul je mischien wel iets extra`s moeten doen, tot je weer de oude bent. Van regelmatig sporten krijg je een lagere rusthartslag, je gaat rustiger ademen, en alle spieren kunnen na de inspanning goed ontstpannen. Echt relaxed wordt je ervan.

  Reactie
  #6

  tja, ik heb pijn onder en in mijn linker ribben. Heb al 5 maanden last van. Soms heb ik 2 weken geen pijn. Die pijn komt in de ochtend vroeg. Kan een paar uur duren, en kan de hela dag. Bloed is ok - geen ontsteking. Volgens de huisarts - peesje ontstoken. Toch voel ik een knobbeltje in mijn ribben. Moet vanzelf overgaan volgens de HA.
  Zelf wil ik geen medicijnen slikken. Het liefst zou ik eerst een onderzoek willen krijgen - echo ofzo, maar mijn huisarts vind dat echter niet nodig.

  Reactie
  #7

  Ik neem aan dat de huisarts onderzoek heeft gedaan en geen reden heeft voor aanvullend onderzoek. dat zou je eigenlijk gerust moeten stellen, dat er dus niets ernstigs aan de hand kan zijn, want dan had de huisarts het zeker niet negelaten om je beter te onderzoeken, met meer onderzoeks. Maar als je nu toch blijft twijfelen aan de juiste diagnose, omschrijf je klacht dan duidelijk en vraag de huisarts nog eens goed te kijken. Wees voorbereid op dit gesprekje door bijvoorbeeld bij te houden wanneer je de klachten hebt, hoe ze ontstaan, wat je zelf eraan kunt doen, en wat je zelf denkt dat het zou kunnen zijn. dat geeft de huisarts namelijk meer handvatten om op zoek te gaan naar de oorzaak van je klachten. Kortom, help de huisarts een beetje en als je ontevreden bent, neem dan geen genoegen en laat het je duidelijk uitleggen als het niets is.

  Reactie
  #8

  Hallo Allemaal,
  tja ik heb dezelfde klachten hevige pijn nu al 2 maanden linksonder mijn ribben. En hevige pijn aanvallen met helse pijnen die wel een paar uur duren! De huisarts dacht aan ontstoken maagslijmvlies. Omdat de medicijnen niet aansloegen doorverwezen naar het ziekenhuis. Bij een gastroscopie was niets te zien. (op een paar kleine breukjes na) Daar dachten ze gelijk aan mijn galblaas echter die zit rechts ipv links maar de symtonen klopte wel! Bij de echo geen galstenen kunnen vinden. De radioloog zei dat betekend niet dat je ze niet hebt??!! Nu krijg ik een darm onderzoek daar moet ik 5 weken op wachten terwijl ik soms gek wordt van de helse pijenen. Ik wens jullie allemaal veel sterkte net als mezelf!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De spierverslapper diazepam wordt vergoed voor een deel van de patiƫnten met spierspasmen.

  Reactie
  #10

  Hallo,

  We zijn nu een eind verder, is het al verbeterd?
  Ik herken het verhaal, het is of ik het zelf geschreven heb!
  groetjes

  Reactie
  #11

  Hallo,

  Ik heb ook al een jaar of 4 dit gedoe in me maag en onder me ribben, ik sta er mee op en ga er mee naar bed.
  Ik word er heel onrustig van, ook ik heb een slokkdarm maagonderzoek gehad, niks te vinden. in mijn bloed ook niet! ik durf bijna geen buiten sporige dingen meer te eten want dan ben ik de volgende dag helemaal de pineut.Bij mij trekt het ook door naar links boven me borst, en het rommelt bij mij ook heel erg. dus... misschien een schrale troost. we zitten er maar mooi mee.
  grtjs

  Reactie
  #12

  Heb je al het prikkelbare darm syndroom overwogen als diagnose?

  Vaak kun je er al zelf veel aan doen als je gezonder gaat leven. Meer bewegen, een evenwichtiger en gezonder eetpatroon, een betere stresshuishouding, enzovoort.

  Reactie
  #13

  Exact hetzelfde verhaal. Bloed is goed, geen stenen, tumormarkers slaan niet uit. Binnenkort krijg ik een gastroscopie.

  Heb wel last van stress en zoals ik me voel wordt dat er natuurlijk niet beter op....

  Ik las dat het uit de rugzenuw kan komen? Ik heb wel een doof plekje op mijn rug. Dat kan komen door een afgeknepen zenuw.

  Reactie
  #14

  ik wil aan iedereen zeggen dat ik ook pijn heb aan mijn linkerrib en darmen,voor mijn rib werd het syndroom van tietze vastgesteld.darmen,ja,ik ben serieus geconstipeerd,zal er wel mee te maken hebben,duw dus eens op de plaats waar het pijn doet linkerrib,verergerd het,dan heb je misschien ook het syndroom van tietze,onsteking kraakbeen ribben,en dat is niet te zien via het bloed.ik weet dat het bangelijk is die pijn daar,omdat het in de buurt van je hart is,ik had het dus liever rechts gehad,en het liefst helemaal niet,grts,katy

  Reactie
  #15

  GEACHTE STEFFI

  Ik ben Snoeken Anita en ben 38 jaar.
  Ik leesde vandaag uw verklaring van die pijn onder de linkse ribben.
  Dit heb ik zeker al bijna 2 jaar,ook onderzoeken laten doen van maag en darmen,niets leverde dat op.
  Mijn huisarts vertelde me dat daar onder die linkse ribben,de dikke darm draait:dus een kronkel maakt. daar zou de stoelgang blijven vastzitten en zich ophopen,en dat drukt tegen de ribben.dat veroorzaakt de pijn.Stress en zenuwen doen hier zeker geen goe aan .heb gemerkt als ik rustig ben is de pijn minder,heb ik stress of zenuwen is de pijn meer.dat zijn de darmen die spasmen hebben door stress.uw verhaal komt helemaal overeen met de mijne,zoals pijn in de rug ter hoogte van die ribben.ik ben al blij dat ik niet de enige ben met dit geval,ik maak mij er ook zorgen over,het enige dat we kunnen doen regelmatig eens een onderzoek voor ons gerust te stellen denk ik. groeten snoeken
  anita.

  Reactie
Reageer op: pijn links onder ribben + spierspasmen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief