Kan buikgriep zo'n lange nasleep hebben?

  • #1

    7 dagen geleden kreeg ik te maken met een buikgriepje. Ik heb toen de hele avond/nacht op de wc gezeten met een emmer op schoot want het kwam er van alle kanten uit. Ik geef niet snel over, laatste keer was 3 jaar geleden. Dus dan is het echt hardnekkig geweest.

    Uiteindelijk is dit gestopt en ben ik langzaam aan weer vast voedsel gaan eten. Dit ging oké, hoefde niet meer over te geven. Had vooralsnog niet echt trek, weinig energie en slapjes maar at gewoon wat ik lekker vond om genoeg binnen te krijgen de afgelopen dagen.

    Gisteren stond ik (5 dagen na de buikgriep) weer op met enorme misselijkheid en buikpijn. Kreeg dan ook bijna niks door mijn keel. Ben gewoon gaan werken maar hoefde nog net niet naar de wc te rennen soms. Echt buikpijn, misselijk. Niet aan de darmen (geen diarree etc.) Ik dwing mezelf wel om gewoon te eten, anders wordt het buikgevoel erger door onregelmatig eten enz.

    Ik ben misschien een beetje hypochonder, maar kan zo'n lange nasleep van een buikvirusje normaal zijn? Wordt er een beetje wanhopig van dat het al een week duurt.

    Reageer
    #2

    Ja dat kan. Je kunt het virus ook weer opnieuw hebben opgelopen

    Reageer
    #3

    Hallo John, ik vind dit zojuist op internet:

    "De oorzaak van buikgriep kan zowel een (besmettelijk) virus, bacterie (salmonella) en parasiet zijn. Ik neem echter aan dat we hier spreken over een virus. Dit virus is jou lichaam in gekomen en is daar de boel gaan verstoren. Jou lichaam is de "code" die dit virus heeft gaan kraken, om hem zo te traceren in jou lichaam (een virus gaat namelijk "in cellen zitten." Het lichaam heeft op een bepaald moment het virus kunnen traceren en heb kunnen bestrijden (je bent weer beter). Het leuke is, is dat je lichaam dit direct "onthoudt." De kans is namelijk groot dat je jezelf weer "besmet." met dit virus. Echter "herkent" je lichaam dit virus dan heel snel en zal het dus vrijwel direct worden uitgeschakeld. Om dus een direct antwoord te geven: Ja, je kunt jezelf weer besmetten, maar het lijkt me sterk dat je hier ook weer ziek van kan worden. Extra: Het "ziek" zijn, is immers een reactie van je lichaam zelf. Het virus gebruikt alleen jou lichaam, en jou lichaam schakelt om in een bepaalde "stand" zodat het "sterker" is dan het virus en zo het virus beter ken bestrijden. Dit merk jij doordat je "ziek" wordt"

     

    Hoe zit dat dan?

     

     

    Reageer
    #4

    Je kunt daar een tweede keer weer ziek van worden, of wellicht beter gezegd: de klachten komen weer terug

    Reageer
    #5

    Bedankt John! Ben nog maar eens aan het schoonmaken geslagen, hopelijk besmet ik mezelf niet nog een keer.

    Reageer
Reageer op: Kan buikgriep zo'n lange nasleep hebben?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief