Is dit normale ontlasting?

  • #1

    Goedemorgen,

    Ik ben een vrouw van 48 jaar.

    I.v.m vakantie van mijn eigen huisarts kan ik voorlopig nog niet bij hem terecht dus vandaar mijn bezoek aan deze site.

    Graag zou ik de mening willen weten m.b.t. de bijgevoegde foto's van mijn ontlasting.

    Eerst even wat algemene info over mijn ontlastingspatroon: Ik ga doorgaans 1x p/d in de ochtend  voor de grote boodschap. Dit kan soms ook wel vaker dan 1x zijn binnen een korte tijd. Het kost mij geen moeite en het aantal keren afvegen is tussen de 1 en 3 keer. Met doorspoelen blijft er wel eens wat achter in de pot. Ontlasting heeft  in mijn ogen een normale bruine kleur. Heeft wel wat stukjes en luchtgaatjes erin en is geen dikke/lange vaste slang maar juist een breierige hoop die de ene keer groter is dan de andere keer. Ik heb geen klachten zoals buikpijn/krampen en kan eigenlijk alles eten/drinken zonder klachten achteraf. Wel ben ik iemand die erg makkelijk en regelmatig een boer en/of wind laat. Ook ben ik een stresskip en snel nerveus of angstig en ervaar dit elke dag wel dus denk dat stress ook wel meespeelt met hoe mijn ontlasting eruit ziet.

    De reden dat ik nu ineens onzeker ben geworden is omdat ik vorige week voor het eerst in mijn leven last heb gehad van een "ongelukje". de 1e keer was s'nachts toen ik een wind liet er wat dunnere ontlasting mee kwam. De 2e keer was 2 dagen later overdag toen ik ook een wind liet en er weer ontlasting meekwam, gelijk naar de wc gegaan en toen had ik dus wel erg dunne tot waterige diarree. Dit was ook gelijk de laatse keer. Geen ongelukjes meer gehad en normale (zoals ik dus doorgaans altijd heb)ontlasting zoals op de foto's. Wel ervaarde ik in die week wat meer gerommel in mijn buik/darmen maar ben niet ziek of misselijk geweest. en heb ook geen buikkrampen gehad.

    Ik ben op internet terecht gekomen om te kijken wat nou eigenlijk normale ontlasting is  en ben onzeker geworden over of het bij mij eigenlijk wel zo normaal is. Ik twijfel of de kleur, samenstelling en vorm wel normaal is. Ik lees ook op internet over potloodontlasting en vraag me af of ik dat heb?

    Ik hoor graag de bevindingen over mijn verhaal en foto's. En hoop dat ik gerustgesteld kan worden!!

    Alvast erg bedankt!

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Ik zie niets waar je bezorgd of ongerust over zou moeten zijn

    Reageer
    #3

    Super bedankt voor uw snelle reactie. Deze stelt mij erg gerust. Dus ook aan mijn verhaal vind u niks bijzonders? En mijn ontlastung is geen potloodontlasting obdanks dat het geen dikke "worst"is?

    Reageer
    #4

    Ik hoop nog op een reactie op mijn vorige bericht a.u.b

    Hierbij nog een nieuwe foto met de vraag of dat zwartachtige stukje wat ik omcirkeld heb iets bijzonders zou kunnen zijn zoals bloed?

    Hoor het graag![blockquote]BBCode you used is not allowed.[/blockquote]

     

    Bijlagen:
    Reageer
    #5

    dat is geen bloed.

    Reageer
    #6

    Zo ziet het er bij mij ook vaak genoeg uit. Wel wat aan de dunne kant en valt ook op dat niet alles goed verteerd is, dus de darmen lijken wat aan de overactieve kant. Zou misschien kunnen liggen aan teveel koffie drinken of zo. Of natuurlijk vanwege alle stress over dunne ontlasting die door die stress vervolgens nog dunner wordt, maar nog steeds geen kwaad kan.

    Als het oncomfortabel is kan dat natuurlijk ook een reden zijn om eens met de huisarts te praten en misschien naar voeding te kijken oid..

    Reageer
    #7

    Ik heb vooral op de 2de foto last en wellicht dat het iets dunner is. Als ik het goed begrijp is dat niet iets om zorgen over te hebben? Ik had namelijk het vermoeden van potloodontlasting.

    Reageer
    #8

    Dat is zachte ontlasting. Met potloodontlasting heeft dat niets te maken

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Is dit potlood ontlasting? Er lijkt ook wat slijm bij te zitten. Is dit normaal?

    Bijlagen:
    Reageer
    #10

    Zachte ontlasting die er verder normaal uitziet. Dat is dus geen potloodontlasting

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Ik denk al heeltijd dat ik potloodontlasting heb en als je zo kijkt op Google dan wijst dat op darmkanker… vinden jullie dit normale stoelgang ?

    Bijlagen:
    Reageer
    #12

    Dat is volgens mij geen potloot ontlasting

    Reageer
    #13

    Geen potloodontlasting

    Reageer
    #14

    Mijn ontlasting is vaak licht en heeft verschillende tinten. Zoals de foto, soms lichter. Gebruik wel Volcolon vezels elke dag en slik Rennies. Komt een lichtere kleur doordat het sneller door mijn lijf gaat? Ik ga elke dag, meestal twee keer. Ik lees wel dat alle kleuren bruin goed zijn, is dit een beetje midden-bruin?

    Bijlagen:
    Reageer
    #15

    Volcolon en rennies dus.... dat is de oorzaak

    Reageer
Reageer op: Is dit normale ontlasting?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief