Slijm bij ontlasting en buikpijn

 • #1

  Ik heb nu sinds 3 dagen slijm bij mijn ontlasting. Mijn ontlasting ziet eruit als obstipatie. Het slijm zit er doorheen of op, weet niet hoe ik dat moet zeggen en het is lichtbruin. Ook heb ik buikpijn tijdens en na het poepen. Ook heb ik er gedurende de dag wat last van, maar dan is het niet super pijnlijk. Borrelende buik, wat winderigheid, harde buik, beetje opgezet, rondom mijn navel is het wat gevoelig.

  Nu zocht ik op internet en daar stond dat ik gelijk naar de dokter moet. Moet dat? Is dat ongeruste gevoel terecht?? Ik ben een jonge vrouw van 27 jaar.

  Reactie
  #2

  Niet drie dagen trouwens, maar 4 en niet achter elkaar, maar vrijdag, zaterdag, gister en vandaag. Zondag geen ontlasting.

  Reactie
  #3

  ik ben benieuwd wat er bij jou uitkomt, ik heb dezelfde klachten.

  Reactie
  #4

  Dat zal dan ook obstipatie zijn. Zorg voor vezelrijke voeding en drink minimal 1,5 liter water per dag en eet dagelijks een stuk vers fruit.

  Reactie
  #5

  Maar hoort slijm ook bij obstipatie Tandor? Ging verder qua buikpijn goed, maar nu weer harde buik en pijn.

  Reactie
  #6

  Dat kan zeker

  Reactie
  #7

  Oké. Dus over dat slijm hoef ik me geen zorgen te maken? Het zit door mijn ontlasting, bij bepaalde 'bolletjes' harde ontlasting. En wat ik me dan afvraag, wat is een normale hoeveelheid slijm?

  Reactie
  #8

  Ik heb het dus ook. Ik had gelezen dat bij hardere ontlasting je lichaam sowieso wat meer slijm aanmaakt. Ik zelf heb geen last van obstipatie maar soms wel keutelvormige ontlasting. Ik merk dat bij de keutelvormige ontlasting vaak meer slijm zit dan bij mijn normale (soms uitzonderingen). Het slijm is inderdaad bij mij ook lichtbruin (op mijn wc papiertje is het meer oranje).

  Ik had het eventjes afgewacht en na ongeveer een maandje was ik naar de huisarts gegaan omdat er toen ook andere klachten optraden.

  Heb bloed laten testen oa op ontsteking en er kwam niks geks uit. Daarna echo waar ook weinig uitkwam, alleen dat er (waarschijnlijk) ontlasting op de pijnlijke plek zat, dus eigenlijk was het daardoor ook niet heel nuttig omdat hij daarom moeilijk erin kon kijken zei hij. Deze week moet ik weer terug naar de huisarts om te zien wat we nu gaan doen en of er wel of geen verder onderzoek nodig is.

  Als ik jou was zou ik het nog even afwachten (want je hebt het niet lang toch?) want dan neemt je huisarts je ook wat serieuzer en dan ben je wat zekerder over je klachten, of zijn je klachten erger geworden?

  groetjes isabel

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Een normale hoeveelheid slijm is vaak doorzichtig en onopvallend, volgens mij is het gewoon om je ontlasting er soepeler uit te laten komen. Maar als je wat meer hebt hoeft dat nog niks te betekenen hoor!

  Reactie
  #10

  Daar hoef je je na een buikgriep geen zorgen over te maken.

  Reactie
  #11

  Met wat voor klachten bij donker slijm is het wel handig om naar de huisarts te gaan tandor?

  Reactie
  #12

  Als je er zo onzeker over blijft ga dan naar de huisarts en bespreek het

  Reactie
  #13

  Tandor even een vraag. Een paar dagen had ik weer normale ontlasting, vanmorgen naar de wc geweest (na 2 dagen), keek ik net zag ik dit. Ik ben nu helemaal in paniek omdat ik bang ben dat het allemaal slijm is, als ik het aanraak voelt het niet slijmerig, misschien een beetje, maar ik ben nu helemaal bang dat ik iets ernstigs heb.. Het deed met poepen een beetje pijn in mn onderbuik en het ging er niet super gemakkelijk uit. Ik heb vrijdag pizza gegeten en gister niet zo veel, weinig vezels maar ik maak me super veel zorgen of dit slijm is of niet.. Ik ben helemaal in paniek en bang.. Is dit ernstig?? Ik ben ongesteld.. Tandor moet ik me zorgen maken nu??

  Reactie
  #14

  Je hoeft daar niet in paniek van te raken. je dar men zijn aan het herstellen van de buikgriep. Het slijmvlies wordt ook vernieuwd in je darmen. Probeer wel rege;matig, voldoende en gezond te eten. Drink ook voldoende water. 1,5 liter per dag minimaal.

  Reactie
  #15

  Oke, dus jij vindt dat ik me over deze ontlasting geen zorgen hoeft te maken? Ik heb dit nog nooit gezien en ik zit er gewoon echt mee.. Ik denk dat gelijk aan darmkanker.. Ik schrok gewoon. En dan denk ik, heb ik wel buikgriep gehad, zou er niet wat anders aan de hand zijn. Wanneer moet ik me wel zorgen gaan maken? Bedankt voor je reactie Tandor.

  Reactie
Reageer op: Slijm bij ontlasting en buikpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief