Honger in de ochtend

  • #1

    Hallo allemaal,
    Ik ben een meisje van 19 en heb in de ochtend altijd erg veel honger. Ik eet normaal en zeker voldoende op een dag maar ‘s ochtends wordt ik vaak om half 8 gewoon wakker omdat ik zoveel honger heb, is dit normaal? Wat zegt dit over mijn spijsvertering? De rest van mijn familie/vrienden ect heeft dit niet. Ik kan gewoon nooit uitslapen omdat ik dan zoveel honger heb

    Reageer
    #2

    Het is niet zozeer hoeveel je eet als wel wàt je eet. Beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten vezels bij elk eetmoment, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, wat beter is voor de aanmaak van hormonen en neurotransmitters die onder andere je eetlust ook reguleren. Losse koolhydraten als fruit, een koekje of frisdrank kunnen juist pieken geven in je bloedsuikerspiegel, waardoor je eetlust ook verstoord kan worden.
    Verder kan je tekorten hebben aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren die je onder andere de insulinegevoeligheid verbeteren en je bloedsuikerspiegel stabiel houden. Tekorten zijn lang niet allemaal meetbaar bij een bloedonderzoek.
    Zelf gebruik ik 5htp voor de aanmaak van serotonine en melatonine. Verbetert je humeur en werkt regulerend op je eetlust.

    Reageer
    #3

    Denk bij vezels vooral ook aan oplosbare vezels, zoals psyllium, inuline en appelvezels. Helpt ook bij het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel.

    Zelf eet ik vaak ook edelgistvlokken, waar onder andere vitamine B, chroom en zink. Chroom helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

    Reageer
Reageer op: Honger in de ochtend


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief