Geen oplossing voor mijn darmproblemen

  • #1

    Hoi,

    Ik ga even mijn verhaal schetsen in de hoop dat er zich iemand in herkent, of dat er iemand iets denkt dat we over het hoofd zien:

     

    De voorbije 2 jaar heb ik al tien keer plots een enorme buikkrampen in het midden onder mijn borstkas.

    Doordat al enkele keren te hebben, merk ik dat de enorme buikpijn voorafgegaan wordt door enkele dagen serieuze misselijkheid en weinig naar het toilet kunnen

    Tijdens de enorme buikkrampen val ik bijna flauw van de pijn en moet ik in foetushouding liggen, Buscopan helpt niet, Ibuprofen verzacht na een tijdje.

     

    De dagen na zo een aanval heb ik erge beweginspijn in mijn (denk ik) darmen. Van aan het midden onder mijn borstkas tot rechts aan mijn onderbuik doet het pijn als ik er op druk, als ik mij buk, als we over een bult rijden, etc. Aanvaardbare pijn, maar wel geen normale.

    Wat heb ik allemaal al laten controleren: bloedonderzoek (daar bleek na een aanval wel een infectie te zijn), uitwerpselonderzoek, echografie (daar zagen ze niets, enkel mijn appendix was iets groter dan normaal, maar niet erg genoeg om te opereren), CT-scan (niets op te zien), coloscopie en een gastroscopie. Die laatsten kwamen ook clean terug.

    Dokters denken dat het PDS is, maar dokters zijn ook maar mensen.

    Het is toch wel een extreme pijn om PDS te zijn, in mijn hoofd.

     

    Ik ben gewoon bang dat op dagen zoals vandaag, waar de drukpijn aanwezig is en ik met een verjaardagsfeest zit. Dat wanneer ik iets eet of wat alcohol drink, dat mijn maag dan scheurt ofzo?

    Moet ik hier gewoon mee leven, of mee verdergaan?

    Geen idee wat ze nog kunnen testen?

    Misschien is het wel niet mijn maag of darmen, maar een ander orgaan?

     

    Jeff

    Reageer
    #2

    Met de onderzoeken die zijn gedaan zou er dan toch iets gevonden moeten zijn, als het maag, darmen of een ander orgaan zou zijn geweest. PDS kan forse klachten geven. Pepermuntolie capsules, Tempocol bijvoorbeeld, wordt vaker geadviseerd door MDL artsen. Probeer het uit

    Reageer
    #3

    Ik ga nog een tweede keer langs bij de MDL-arts om te vragen hoe het nu verder moet.

    Wat ik zelf begin te denken als ik alles bij elkaar bekijk, maar ik ben jammer genoeg geen dokter, dat het misschien met mijn appendix te maken heeft?
    Kan een appendix ontsteken, terug genezen, terug ontsteken, terug genezen, enzoverder?
    Want met de pijn rond mijn navel die de dagen erna bewegingspijn wordt aan mijn rechterflank, mijn bloedwaarden die tijdens een aanval ontstoken waren en na enkele dagen terug normaal + konden ze bij mijn echo de appendix niet zo goed zien, enkel dat mijn appendix een klein beetje dikker was.

    Maar is dat normaal dat die pijn al 2 jaar op en af gaat? Soms 2 maand verdwijnt en er dan opeens terug is. Met de dagen ervoor misselijkheid en obstipatie?

    Ben bang dat die dan opeens zou sprinhek mocht ik vanavond een stapje zetten, bv.

    Reageer
    #4

    Dat is niet erg waarschijnlijk..

    Je klachten passen wel bij PDS

    Reageer
    #5

    De juiste voeding kan soms schelen. Dan zou je moeten uitzoeken wat je wel en niet verdraagt.

    Bij pds - als het dat is - kunnen stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3 en nog meer stoffen helpen. Magnesium helpt het zenuwstelsel te ontspannen. Bepaalde probiotica zouden kunnen helpen. Ook kan het serotonine te laag zijn, dat is bij te sturen met goede voeding en bepaalde supplementen. Je zou advies kunnen vragen aan een natuurgenezer of iets in de richting. Via bioresoantie kan je ook dingen laten uittesten.

    De juiste ademhaling is ook belangrijk. Veel mensen ademen te oppervlakkig en te frequent, wat van invloed kan zijn op de darmwerking.

    Reageer
    #6

    Hallo Jeff,

    Bij mij is ook PDS geconstateerd zonder aanwijsbare reden.

    Wel heb ik tegenwoordig geen diarree en 'foetus darmkrampen' meer (waarbij ik echt voor 15-30min op bed ging creperen). Dit had ik zo'n 5 jaar lang en dan ongeveer per kwartaal kwam het ineens opduiken voor een week.

    Het is sterk afgenomen, en komt eigenlijk niet meer voor, sinds ik alleen met mijn vriendin samenwoon. Zij is vega, dus ik eet nog maar de helft van de week vlees in plaats van elke dag. Misschien dat dit helpt (kan geen kwaad om te proberen toch voor 2-3 maanden?)

    Reageer
Reageer op: Geen oplossing voor mijn darmproblemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief