Zeurend gevoel rechts bovenbuik

  • #1

    Goedenavond.

    Ik heb een vraag betreffende een vrijwel constant zeurend gevoel aan de rechterkant van mijn bovenbuik. Mijn rechts dus, aan de kant van de lever. Het gevoel komt soms van onder de onderste ribben, soms zit het meer in het midden net onder de solarplexus, of allebei tegelijk. Het is voelt zeurend, soms met steken. Soms trekt het door naar mijn rechter zij.

    Ik heb al een bovenbuik echografie gehad, een darm onderzoek en een maag onderzoek, bloedonderzoek ook. Alles was in orde, niks bijzonders gevonden. Toch blijf ik er last van houden. Dokter wilt niet meer verder kijken omdat er geen aanleidingen zijn en omdat ik 27 ben en dus te jong voor de statistieken in ernstigere ziektes. Nou denk ik niet direct aan een ernstige ziekte ofzo, maar vraag me wel af waarom ik steeds dat rottige gevoel blijf houden. Ik merk dat als dit gebeurd, ik vaak ook wel meer maagzuur heb. Ik slik esomeprazol omdat mijn maagzuurklepje niet goed sluit. Echter zit de maag centraal en meer naar links, en heb ik de pijn rechts. Daarom denk ik meer aan lever problemen, of alvleesklier problemen. Vooral dit laatste. Ik heb bijvoorbeeld ook vaak vettige diarree, veel verstopping ook.

    Ik lees dat alvleesklier kanker vaak moeilijk wordt vastgesteld met alleen een echografie. Kan het zijn dat dit wel mijn probleem is maar dat het op de echo niet zichbaar was? Of wat denken jullie dat er mis is? De pijn is soms heel scherp, soms wat mild. Het is ook wel eens een paar dagen weg geweest, maar als het er is houdt het dagen lang aan.

    Reageer
    #2

    Ik denk toch eerder dat het je maagklepje is en de gal die de problemen veroorzaakt.

    Reageer
    #3

    Zou het? Hoe dan..? Waarom voel ik de pijn dan rechts en niet links waar de maag zit.. ?

    Kan het trouwens zo zijn dat het maagzuur tot in de dikke darm kan komen en daar een branderig gevoel veroorzaakt?

    Reageer
    #4

    Het maagklepje zit onder het borstbeen en soms zelfs iets rechts daarvan.  De gal nog iets meer naar rechts

    Reageer
    #5

    Ik herken de klachten. Heb ook dagelijks pijn in de rechterzij aan de rugzijde en ook regelmatig rechts onder de ribben aan de voorkant ter hoogte van de lever en gal. Dit is dan niet echt pijn maar wel een naar vervelend gevoel. Een beetje branderig. De klachten houden inmiddels al 6 maanden aan. Na een bovenbuikfoto, echo van de bovenbuik en thoraxfoto en div. onderzoeken van het bloed, urine en ontlasting ben ik nog geen stap verder. De echo gaf wel wat te zien in de galblaas (kleine poliepjes of galsteentjes) maar dit zou geen klachten mogen geven. De buikchirurg wil de galblaas momenteel niet verder onderzoeken omdat ik niet echt koliekpijnen heb. Toch vind ik mijn galblaas verdacht. Sinds de start van de klachten heb ik ook problemen met obstipatie, of in ieder geval: minder vaak ontlasting. Meestal maar 1x per week en ook erg weinig ontlasting per keer. Verder heb ik ook vaak loze aandrang. Ik vraag me af of obstipatie vaker voorkomt bij galblaasklachten of dat ook bij mij de alvleesklier eerder de hoofdverdachte is. Daar maak ik me namelijk inmiddels behoorlijk zorgen over. Wie helpt mij (en mijn internist) een stapje in de goede richting?

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Zijn jullie inmiddels al wat verder qua diagnose?

    Ik herken de klachten. Heb al maanden last van een zeurderige pijn in mijn bovenbuik. 2 keer een echo gehad, bloedonderzoek, thoraxfoto maar niks gevonden. De artsen willen niet echt verder zoeken omdat ik nog maar 26 ben en 'te jong' ben voor de 'enge dingen' zeg maar.. En omdat de inderzoeken goed waren.. Inmiddels word ik er gek van! Soms is het een paar dagen weg en soms is het er ineens weer en blijft de pijn aanhouden. Paracetamol nemen zegt de huisarts.. Maar de pijn moet toch ergens vandaan komen? Ik heb ook wat last van mijn damen.. Verstopping en soms weer niet..

    Jullie advies?

    Reageer
    #7

    opletten met paracetamol,hoge dosis geeft ook leverpijn die zeurend overkomt,en buik kan ook opgeblazen voelen.

    Verder kan dit ook komen door een prikkelbare darm,het zogenaamde prikkelbare darmsyndroom of door divertikels in het opwaartse deel van de dikke darm.

    Wanneer er geen diagnose kan worden gesteld kan men proberen  met cdb olie in de plaats van paracetamol,deze moet wel rauw zijn geproduceerd en dus niet door verhitting.de juiste dosis vinden kan wel even duren,dit hangt af van persoon tot persoon, beginnen met 2 druppels twee of drie maal daags is aan te raden,de smaak is ook niet je dat maar wordt men snel gewoon, deze is trouwens ook prima voor de regulatie van de stoelgang en beschermt tegen maagzuur.

    olie is niet goedkoop maar ik heb er toch al enkele uitzonderlijke resultaten van mogen aanschouwen.

    Reageer
    #8

    Jullie al een stap verder? Ik herken dit precies.. en nog geen idee!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben erg benieuwd of er bij jullie al iets uitgekomen is, want ik loop hier ook al enige tijd mee... Van diclofenac krijg ik alleen maar meer krampen, dus hier ga ik weer mee stoppen.

    Reageer
    #10

    hallo mensen,

     

    weten jullie inmiddels wat er is? Kamp helaas met de zelfde klachten

    Reageer
    #11

    Dit kan heel goed veroorzaakt worden door obstipatie. De beschreven plek is namelijk een soort bocht die de dikke darm maakt. Zelf heb ik hier soms ook last van en mijn huisarts heeft zal zo uitgelegd. En dat klinkt voor mij heel aannemelijk. Pijn van je galwegen straalt meestal uit naar je schouderbladen en je alvleesklier geeft geen pijn tenzij ontstoken maar dan ben je doodziek.

    Reageer
    #12
    1. Bij mij hetzelfde probleem. Ook strak gevoel middenrif en trekt naar rug maar ook nar slokdarm tot aan keel. Pijnlijke plek of er iets in de weg zit rechts net onder de ribben op de lever plek. (Het drukt. Duurt 3 a 4 weken en dan weer paar weken weg.  denk dan dat het iets ergs is . Wordt er heel onzeker van. Van alles onderzocht.

    Nu bij darm dietist. Mischien ook te weinig maagzuur waardoor de vertering niet goed verloopt. Dan moet je dus blijkbaar juist niet van die masgzuur remmers nemen. Ontlasting onderzoek en ademtest.

     

    Reageer
    #13

    het kan heel veel zijn, met de rechter bovenbuik. 23m, lange tijd last van rechter boven buik wat bleek is dat ik gal stenen had maar omdat ik zo jong en man ben wilde ze in eerste instantie de Galblaas niet verwijderen ondanks ik constant gal aanvallen had. Ik telkens op en neer bij de doctor, je kent het verhaal wel, dus na lang genoeg wachten heb ik een alvleesklier ontsteking gekregen 2.5weken geen voeding en water kunnen binnen houden 3 weken ziekenhuis met 1 week medium care afdeling en heel veel morphine.. naja nu weer de oude zonder galblaas, mdl arts vertelde me op controle afspraak ' ja meneer, niet iedereen overleefd dat hoe ernstig je het had'  fijn zon arts.

    Nu blijf ik dus af en toe pijn houden aan rechter boven kant en uit voor gaande MRI bleek dat me galwegen korrelig zijn, dit zou kunnen blijken dat het of PSC(chronische leverziekten), of toch galstenen..

    Dus na veel zeuren heb ik deze week een gastroscopie gehad want de MDL weet niet zo goed waar de pijn vandaan komt sinds bloed normaal is. Bij de gastroscopie is dus een infectie in me maag gevonden en krijg nog een nieuwe MRI en indien geen diagnose second opinie.

    Blijf goed zelf onderzoek doen en kom goed voor jezelf op bij de artsen!

     

    Reageer
    #14

    Het kan ook Acnes zijn, een inklemming van de buikzenuw. Je kunt de pijn met 1 vinger aanwijzen waar de zenuw oppervlakkig is en kan uitstralen iets rechts van de rechte buikspier. Liggen op de zij heeft ook invloed.

    Reageer
    #15

    Galblaas verwijderd, stent geplaatst, nu een raar gevoel in die rechter bovenbuik.. bijvoorbeeld bij diep inademen of verkeerd draaien.. soort schok of pijnscheut.. stent moet er nog uit.

    2 weken terug bloedonderzoek gehad en een buikoverzichtfoto, beides alles in orde, het is er soms wel soms niet..bijvoorbeeld gisterem totaal geen last.. vandaag afentoe..maar niet gerelateerd aan eten.. wordt er een beetje simpel van..

    Reageer
Reageer op: Zeurend gevoel rechts bovenbuik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief