blijvend zeer vieze smaak in mond na eten bedorven kaas

 • #1

  Ik heb 6 weken geleden een lepeltje zwaar bedorven parmezaanse kaas gegeten. Een paar uur later kreeg ik erge maagpijn en een heel vieze smaak in mond. De maagpijn was volgende dag vrijwel over, maar de vieze smaak is gebleven. Het is een hele gore, niet te beschrijven smaak. Doet nog meest denken aan de lucht van rottende lijken/kadavers. Stront en kots zijn er heerlijk bij te vergelijken. Eindeloos tanden en tongpoetsen, perio-aid spoelen, veel water drinken, norit, Chinese kruidendokter, en nog vele andere dingen heb ik geprobeerd, maar niets helpt (blijvend). Damiana(thee) een beetje. Ben al 10 kilo afgevallen doordat geen druppel vet kan eten. Het komt vooral na 't eten (soms al meteen, bv. bij ei of mandarijntjes en uiteraard kaas, dat zal ik wel nooit meer kunnen eten), maar 't begint sowieso elke dag v/a een uur of 3 's-middags, of ik nou wel of niet eet. En dan komt het steeds vaker op in loop v/d middag/avond. Moet voor 't eten poetsen opdat m'n eten er niet naar smaakt. Heb nu eindelijk verwijzing naar maag-darm leverarts gekregen, maar kan nog 4 weken duren voor ik terecht kan. Ik hou 't geen dag langer vol. 't Is nog precies even erg als in 't begin. Ik loof E 1000,- uit voor wie me binnen een week blijvend van deze rotsmaak af helpt. Liever breek ik al m'n botten dan dit nog langer doormaken.

  Reactie
  #2

  Waarschijnlijk heb je dan toch een bacteriële infectie in je maag opgelopen. Je zult toch even op de MDL arts moeten wachten

  Reactie
  #3

  Ik vraag me af of de boosdoener te vinden is via een tongkweek. Ik denk dat ik een listeria monocylogenes bacterie heb opgelopen, maar dat is alleen in bloed te meten, niet via ontlasting (gek genoeg, daar 't wel via de ontlasting uitgescheiden wordt).

  Reactie
  #4

  Bespreek het met de MDL-arts

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 5 maanden geleden door John.
  Reactie
  #5

  (Eindelijk) bij MDL arts geweest, maar niets wijzer van geworden dan van internet/google. 't Kon de maag niet zijn, de darm niet, de lever/gal niet, amandelen en tong niet, want de symptomen passen niet in de ziektebeelden die hij kende (zoals gastritis, maagzweer, slechtsluitende maagklep, galstenen enz.).(ik heb ook geen oprispend maagzuur, diarree, buikpijn etc.) Dus nader onderzoek vond hij zinloos. Lever voelde niet vergroot, hart en longen waren goed. Dat was alles wat ie onderzocht. Nog niet eens m'n tong/keel bekeken. Een evt. bacterie zou allang weg moeten zijn volgens hem, hoewel helicobacter dan weer wel nog problemen zou kunnen geven (is enige die ik niet had laten onderzoeken bij 't ontlastingond., omdat dat m.i. geen zin had, daar die niet voedingsgerelateerd is, en als je die draagt dat bovendien nog niks zegt over oorzaak v.d. klachten, want je kan 't je leven lang bij je dragen, de overige onderzochte bacteriën en schimmels had ik niet ).
  Het gaat gelukkig redelijk goed zolang ik me weinig inspan/veel rust houd. Logisch eigenlijk, want als je spieren spant dan gaat 't bloed/energie naar de spieren, als je ze ontspant, kan 't voor verteringsproces naar de darmen, zie http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/148597-aandoeningen-van-de-gal.html

  Reactie
  #6

  Ben op eigen houtje met Flucloxacylline begonnen (al weet ik dus niet of ik de staphilococcusbacterie heb die 't bestrijdt), omdat ik dacht aan chronische  amandelontsteking http://forum.viva.nl/forum/gezondheid/chronisch-ontstoken-amandelen/list_messages/47841)  , al heb ik geen keelpijn en had ik geen opgezette klieren noch vergrote amandelen vlgs. huisarts.  Ben nu op dag 2, maar de gore smaak wordt met de minuut erger, 't is niet meer uit te houden. Huisartsassistente gebeld, beveelt aan nu toch maar door te zetten. A.s. maandag afspr. huisarts. Maar ik denk zelf dat ik een candidainfectie van de mond heb, gezien oa het candidadieet http://candidadieet.blogspot.nl/2012/03/af-te-raden-voedingsmiddelen-als-je.html vrijwel overeenkomt met de dingen die ik inmiddels zelf uitgevonden heb dat wel/niet kan eten, en vieze smaak ook een symptoom is. Zie oa http://candidadieet.blogspot.nl/2012/11/Kokosnootolie-Candida.html en   http://candida-forum.orthomoleculaire-geneeskunde.eu/viewtopic.php?t=11669 e. 't Is eenvoudig vast te stellen met een uitstrijkje v.d. tong. Schandelijk dat m'n huisarts en MDL-arts me dat weigerden, alleen omdat er geen witte blaasjes op de tong zichtbaar waren (alleen achterin bij gehemelte paar, maar zo minimaal, dat was normaal vlgs. m'n huisarts) en ik ook geen amandelsteentjes uitspuugde. Ik heb inmiddels ook een zwarte tong, maar dat was al de dag voor de penicilline, maar toen had ik ook weer ineens erg vieze smaak, wsl. door plak jonge (48+)kaas die ik gegeten had. Ik had 't al eerder, maar dacht dat 't door de perio-aid kwam, toen ik daarmee stopte werd tong weer roze, maar nu heb ik geen perio-aid meer gebruikt en toch zwarte tong. Candida is ook een bijwerking van penicilline (dat een schimmel ìs) dus logisch dat het nu erger wordt. Ik weet niet wat te doen, stoppen of doorgaan? Weet niet zeker of m'n ontlasting op schimmels onderzocht is (op 't formulier staan alleen parasieten en bacteriën aangekruist, die ik dus niet had), moet nog navragen. Chronische gastritis kan 't ook zijn http://vitamedd.com/nl/pages/1330742 maar ik heb geen maagpijn

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 4 maanden geleden door John.
  Reactie
  #7

  Nou, van die penicilline is 't nog veel en veel erger geworden, ben helemaal terug bij af, nog erger dan 't in begin was zelfs. Tong steeds zwarter, en kan weer eindeloos schrobben met tandenschraper wat juist net laatste weken niet meer hoefde. Na 3 dagen dus maar gestopt met de flucox, ook na advies huisartsassistente en apotheek. Ben ten einde raad. Al die moeite van vasten,  (ben inmiddes 12 kilo afgevallen, graadmager nu)allerlei kruiden, middeltjes zoeken/kopen nu in 1x teniet. eén voordeel, weet nu dat 't geen amandelontsteking was (oa hier genoemd als oorzaak:https://www.thuisarts.nl/slechte-adem/ik-heb-slechte-adem ), want dan had die flucox moeten helpen. Ik ben er nu nog zekerder van dat 't een schimmel in de mond/keel is. Doordat de bacteriën vernietigd werden door de penicilline maken schimmels immers meer kans.

  Dit was weer even een update voor geval misschien ooit iemand 't zelfde heeft en dit googled. Zonder google was ik helemaal nergens geweest, eeuwig dank aan internet /google, want reguliere artsen doen helemaal niks en alternatieve therapieën hebben tot nu niet geholpen. Kan pas maandag weer (voor 6e x) bij huisarts terecht, maar ze zal me wel weer een tongkweek of bloedond. ed weigeren. Mocht er een student geneeskunde zijn die wat wil bijverdienen, ik betaal graag als MET SPOED iemand eea wil onderzoeken.

  Reactie
  #8

  Hoe is het eigenlijk met eten? Eet je gezond en gevarieerd? Ben je aan het lijnen geweest? Is er een bloedonderzoek gedaan waarbij ook naar je vitamines is gekeken?

  Lees hier meer over een zwarte tong:

  http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/zwarte-haartong-black-hairy-tongue.htm

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Beste Tandor,

  hartelijk dank voor de reactie. Ik at altijd erg gezond, maar door de vieze smaak kon ik bijna niets meer eten. Na veel proberen weet ik nu wat wel/niet gaat, en dit komt vrijwel overeen met het candidadieet (zie m'n bovenst. reactie), dus daar hou ik me nu strikt aan. 't Enige dat niet overeen kwam was dat ik niet tegen ei kon, wat wel zou mogen eten, maar ik had 't zacht gekookt, misschien lag t daar aan.
  Ik heb geen haren op tong, hij is alleen zwart (al ietsje minder nu). Maar ik zie wel oa hier: https://www.gezondheidsplein.nl/specials/mondverzorging/vraag-antwoord-specialist/tanden/mijn-tong-is-zwart.-wat-kan-dat-zijn-en-heeft-het-invloed-op-een-genezende-wond/item58431 dat het door een mondschimmelinfectie kan komen. Frappant ook dat 't na de penicilline ontstond, dus ik weet wel zeker dat ik mondschimmel heb. Er is geen bloedonderzoek gedaan, waar ik vergeefs 6x om gesmeekt heb. Ze wouden daar alleen helicobacterbacterie in controleren, maar niet bv. de listeria-bacterie of m'n leverwaarden. Morgen ga ik voor 7e keer naar huisarts smeken om in elk geval een tongkweek. Ik heb nu ook barsten in m'n tong en die worden steeds groter. Ook hier http://www.tongaanslag.nl/scheuren-lijnen-tong/ lees ik dat dat ook op candida (schimmel) in mond kan wijzen.

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 4 maanden geleden door John.
  Reactie
  #10

  het candidadieet staat hier <span style="line-height: 1.5;">http://candidadieet.blogspot.nl/2012/03/voeding-die-je-het-best-kan-eten-als-je.html</span>

  Reactie
  #11

  Een schimmelinfectie kan heel goed. De flucox zal dan ook zeker niet helpen maar het wellicht nog erger maken. Want ook dat is een  antibioticum.

  Vraag om een behandeling voor een hardnekkige schimmelinfectie. 10 daagse kuur met fluconazol bijvoorbeeld.

  Reactie
  #12

  Hartelijk dank. Ben bij huisarts geweest. Eindelijk tongkweek afgenomen. En bloedonderzoek. Ze gaan ook schildklier, vitaminen (B12 en foliumzuur), immuunstelsel en leverwaarden controleren. Ik hoop dat de candida inderdaad in m'n mond te vinden is. Via ontlasting konden ze 't niet onderzoeken, deden dat niet althans (was dus ook niet gebeurd, ontlasting -op kweek- is alleen op parasieten en bacteriën onderzocht), dus als de candida (alleen) in m'n darmen zit weet ik nog niks. Ik heb 'smorgens (na tanden poetsen) sowieso meestal geen/nauwelijks last van de vieze smaak, komt pas eind v.d. middag op, dus ik hoop dat in die kweek die ze afnam -'s-morgens- wel schimmels te vinden zijn.
  Het candidadieet, waar me nu zeer strikt aan hou, helpt, maar weg is 't zeer zeker nog niet. Heb ook nog steeds gebarsten tong (wordt erger). Vlgs. huisarts is niet bekend of dat op candida kan duiden (noch zwarte tong). Over  ± een week de uitslag. Ik hoop dan eindelijk een (flucanoozol of Nystatinekuur, afh. welke schimmel 't is), te krijgen
  Ik ben hoe dan ook door dit gedoe zowel m'n eigen bijdrage over 2016 (had verder nog niets besteed) als over 2017 kwijt. Met al die middeltjes en 't dure candidadieet (moet calorieën halen uit m.n. kip, rund, sardine, boekweit, koudgeperste olijfolie/kokosolie en (verse)noten, daar geen gluten/zetmeel mag).
  Dat ene theelepeltje parm.kaas is me letterlijk en figuurlijk duur komen te staan.

  Reactie
  #13

  Ben benieuwd wat er dan uit het onderzoek gaat komen.

  Reactie
  #14

  Vandaag uitslag tongkweek gehad: Ik heb "Candida diamondi" (ik zal dit wel verkeerd gespeld hebben). Ik had geen schimmels (candida is een gist). Ik heb miconazol gel voorgeschreven gekregen, kuur voor om te beginnen een week. Ik start vandaag.

  Bloed was allemaal goed, heb alleen wat laag hb (lichte bloedarmoede), maar dat had ik al eerder. Maar geen ijzertekort, glucose/bloedsuiker, vitaminen, lever/nierwaarden enz. was allemaal goed.

  Ik dacht zelf nog aan speekselklieren, dat daar misschien wat mee was (want als over rechter bovenhoek , achter m'n achterste bovenste kies lik komt smaak soms op), en ik last van oorsuis rechts had, maar daar zag huisarts geen verband mee. Oor is uitgespoten, gaat al weer beter.

  Reactie
  #15

  Helemaal goed. Nou kom je tenminste van de klachten af..

  Reactie
Reageer op: blijvend zeer vieze smaak in mond na eten bedorven kaas
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief