Hele vieze smaak in de mond

 • #1

  Ik heb nu een dikke week een keelontsteking.
  Heb antibiotica gehad en zetpillen voor minder pijn en zodat ik beter kan slapen.
  Het word nu allemaal een stuk minder en de witte puntjes achter in mn keel verdwijnen.
  Maar, nu is er een ander probleem, sinds een aantal dagen krijg ik dus gewoon geen eten binnen, omdat er een vreselijke smaak in mn mond zit.
  Vooral als ik 's ochtends wakker word, is mn mond zo droog als kurk en mn lippen gebarsten en stinkt het enorm.
  En alles wat ik eet/drink heeft diezelfde smaak. Alles is dus smerig. Ook lijkt het net of overal een pittige smaak aan zit. Alsof mn mond in de fik staat na een broodje.
  Hoort dit misschien bij de keelontsteking?
  En gaat dit wel snel over?
  Ik wil gewoon normaal kunnen eten en drinken. En 's ochtends zonder droge mond wakker worden.
  Ik poets wel 3x daags mn tanden en ook mn tong erbij.

  Reageer
  #2

  Ik reageer op dit bericht omdat ik last heb van exact dezelfde kwaal, keelontsteking en vreselijk vieze smaak in de mond, krijg geen hap door m'n keel want juist dan smaakt alles heel vies. Gek genoeg heb ik ook geen eetlust, ondanks nauwelijks iets te hebben gegeten de laatste dagen. Wat kan ik doen om hier vanaf te komen?

  Reageer
  #3

  Nogmaals dit bericht, maar heb me nu geregistreerd, misschien kan ik van een deskundige een advies ontvangen hierover:

  Ivm de vieze smaak in de mond tijdens eten en drinken sinds enkele dagen zoek ik een advies. Heb al maandenlang last van keelpijn tot het deze week heel erg werd en een antibiotica-kuur heb gekregen, maar 1 dag voor die aanvang van die kuur begon die vieze smaak al, het lijkt wel uit de maag te komen want heb ook buikpijn.

  Reageer
  #4

  Ik reageer op dit bericht omdat ik last heb van exact dezelfde kwaal, keelontsteking en vreselijk vieze smaak in de mond, krijg geen hap door m'n keel want juist dan smaakt alles heel vies. Gek genoeg heb ik ook geen eetlust, ondanks nauwelijks iets te hebben gegeten de laatste dagen. Wat kan ik doen om hier vanaf te komen?

  Reageer
  #5

  Ik kan mij voorstellen dat je je hier zorgen over maakt. Maar gelukkig is het onschuldig, en gaat het vanzelf weer over. Het hoort een beetje bij een flinke keelonsteking.

  Doordat het evenwicht van de natuurlijk aanwezige virussen en bacteriën door de infectie anders is, kunnen bacterién die erg stinken nu de overhand hebben.

  Als het bij een ontsteking van de keel blijft, hoef je niet zo'n zorgen te maken, die gaan echt meestal vanzelf weer over, en ook de normale smaak komt gewoon weer terug.

  Maar als je ook last krijgt van je longen, ga dan even naar de huisarts voor een antibioticum want dan krijgen de slechte nog meer de overhand en gaan ze ook in de longen zitten en word je daar ook ziek. dan kan een bacterie-dodend ondersteunend medicijn helpen. Alleen voor de keel hoeft dat niet, want dan kunnen je eigen witte afweer cellen de bacterien verslaan.

  Gedode bacteriën kunnen trouwens ook erg stinken.

  Reageer
  #6

  Keelpijn komt meestal door een ontsteking van het keelslijmvlies. De pijn kan ook naar uw hals en oren trekken. Keelpijn gaat vaak samen met verkoudheid. De een heeft last van een licht branderig gevoel, de ander heeft heftige pijn in de keel. Door de keelpijn of door zwelling van het slijmvlies in de keel ontstaan slikklachten. Het keelslijmvlies en uw keelamandelen kunnen rood worden en opzwellen. Achter in de keel ziet u soms witte stippen of dik, taai slijm. Vaak zijn de klieren in uw hals opgezet en gevoelig. Bij keelpijn kunt u ook koorts hebben.

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBR6a.htm

  Reageer
  #7

  Hartelijk bedankt voor de adviezen. Ik begrijp dus dat het een kwestie is van geduld en dat er niet een remedie voor is. Voor de duidelijkheid laat ik hier ook weten wanneer de klacht weg is.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  ik heb ook al een tijdje vieze smaak in me mond ben naar de tandarst gegaan en die zegt dat het niet aan me gebit is wat moet ik doen wat kan het zijn ben nu echt bang dat het dadelijk iets ergs is want heb het nu al letterkijk 4maanden aub info

  Reageer
  #11

  Op basis van de gegevens die je verstrekt is weinig specifieks te zeggen behalve dat dit vaker voorkomt na KNO-infecties zoals een eenvoudige verkoudheid. Het beste ga je gewoon naar de huisarts die jouw medisch dossier kent en die je kan onderzoeken.

  Reageer
  #12

  ik zoals duizenden anderen heb ook die vieze plakkerige smaak in mond neem elke dag wel medicijnen - vrouw niet maar ook vieze mond na opstaan een arts zegde uw speekselklieren liggen stil ( werken niet ) tijdens urenlange slaap .

  Reageer
  #13

  Ik heb al meer dan 7 jaar last van een vieze smaak in mijn mond.
  huisartsen tandartsen kaakchirurgen internisten neurologen. Niemand heeft tot nu toe de remedie gevonden. Help! Het verpest mijn leven.

  Reageer
  #14

  Hallo,

  Dit heb ik nu sinds 8 weken maar wat ik ook eet of drink smaakt ook vies en heb sinds 2 dagen helemaal geen eetlust meer, ik maak mij daar nu veel zorgen om want ik dacht dat dit zelf wel weer goed kwam maar het wordt bij mij nu echt een obsessie.

  Omdat mijn diabetes ernstig was verstoord gaf ik het daar de schuld aan maar van de week zei mijn diabetesdeskundige dat ze mij daar geen antwoord op kon geven en contact moest opnemen met de huisarts.

  Dus helaas kan ik jou daar nog geen antwoord op geven.

  Reageer
  #15

  Ik ben woensdag naar de huisarts geweest voor een keelpijn die ik sinds zondag (het Is nu zaterdag) had en erger werd en daar dinsdag ochtend opgezette klieren in mijn nek bij kwamen en dinsdag avond een koorts van 39.9.

  Mijn huisarts zei geen witte koppen te zien in mijn keel maar alleen rood. Ze kon hier geen antibiotica voor geven want dit zou geen verschili maken behalve eventuele bijwerkingenomen. Nu heb ik sinds vrijdag ochtend ook een vieze smaak in mijn keel als ik slik. Alles wat ik eet en drink doet een gigantische pijn. Het Is net of er een mespunt in mijn keel gestoken Is. Ik heb ondertussen sinds dinsdAG al niets meer gegeten behalve hier en daar een dropje om te kijken of dit nu wel verzachtend werkt. (Niet dus, helemaal niets werkt verzachtend).

  Ik kan er niet bij met mijn pet. Sinds vrijdag avond Is de koorts zo goed als weg en begint mijn maag mij toch echt te zeuren om eten. Jammer genoeg doet alles wat ik ook maar kan bedenken pijn (prikken, branderig, noem maar op).

  Heeft iemand een idee hoe ik hier sneller vanaf kan komen?

  Reageer
Reageer op: Hele vieze smaak in de mond
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief