Al 7 weken hoesten, eerst groen, nu geel en wit sputum

 • #1

  Ik ben nu sinds 7 weken al aan het hoesten. Het begon met een verkoudheid, loopneus, niezen en hoesten. Niezen doe ik vrijwel niet meer en de loopneus is ook al weken weg, maar het hoesten blijft. Het is niet de hele dag door, maar per uur toch wel een keer of 10-20. Er komt dan ook regelmatig sputum omhoog. De eerste paar weken was dit groen, maar nu is het vrijwel altijd of helemaal wit, of lichtjes geel. Ik heb het hier dus niet over slijm, maar echt over dikke kleverige witte sputum. Wat houdt dit in?

  Ik heb ook steeds pijn op mijn borst, soms net alsof ik een hartsteek krijg ofzo, alsof er wat overslaat. Merk dat ik bij hartkloppingen dan even moet hoesten. Heb maagproblemen, dus zou daar ook door kunnen komen, maar dat zou de sputum niet direct verklaren denk ik? Ik heb wel een maagonderzoek gehad met zo'n slang door mijn keel, wellicht een ontsteking door ontstaan? Huisarts zei echter dat dat niet zo waarschijnlijk is en vertelt me gewoon rust te nemen. Hij doet geen moeite naar sputum te kijken of naar mijn longen te luisteren ofzo.

  Ik heb ook steeds steken in mijn hoofd, met name aan de zijkanten en bovenzijde van me schedel. Wellicht verstopte holtes ofzo? Kan dat sputum veroorzaken?

  Moet mijn huisarts mijn bloed laten controleren ergens op, zo ja waarop? Moet ik een rontgenfoto laten maken? Rontgen van 4 weken geleden van borst/longen liet niets zien.

  Reageer
  #2

  Het kan best nog een restant van de verkoudheid zijn. Voor een infectie is er geen aanwijzing. Je sputum is helder.
  De steek in je hartstreek en het daarop volgend hoesten zou door je maag veroorzaakt kunnen worden.

  De stelen in je hoofd kunnen eveneens een restant van de verkoudheid zijn. Een bijholte ontsteking. In dat geval zou je snot groenig of bruinig moeten zijn.

  Als de klachten aanhouden, ga dan gewoon terug naar de huisarts.

  Reageer
Reageer op: Al 7 weken hoesten, eerst groen, nu geel en wit sputum
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief