Pretnison kuur om CPOD/ Astma te testen / uit te sluiten

  • #1

    Hallo,

    Vorige week een longinhouds test gehad waaruit bleek dat mijn longinhoud veel te klein is. Longfoto gemaakt niets te zien. Nu wil men een pretnison kuurtje doen om te kijken of ik COPD/ Astma heb.
    Bijkomend feit is dat ik op sportief gebied geen belemmering ervaar. ik fiets nog zonder problemen regelmatig stukken van 90km op mijn racefiets.
    Geen de bijwerkingen van pretnison vraag ik mij af of dit wel de meest slimme route is.
    Wat is jullie mening?

    Reageer
    #2

    Ik neem aan dat je wel klachten had. Een longfunctie test wordt doorgaans niet zonder reden gedaan

    Reageer
    #3

    Dat klopt. Uit de test is gekomen dat mijn longinhoud ca. 4l zou moeten zijn en is nu nog maar ca. 2.5l.
    Dus ja er is blijkbaar wel wat aan de hand. de vraag is nu is een pretnison kuurtje wel een goed startpunt of is dit een soort "trial en error" methode?
    Pretsison is wel een paardemiddel?
    Oh ja, ik heb ook last van hooikoorts! Dit zou mijn inziens ook een oorzaak kunnen zijn echter de arts verwacht dit niet......

    Reageer
    #4

    Je longfunctie is dus duidelijk verminderd. Omdat de longfoto's geen duidelijkheid geven en er geen duidelijke fysieke oorzaak gevonden is kan een prednison kuur inderdaad duidelijkheid verschaffen. Inderdaad een trail en error methode die in dit soort gevallen wel vaker wordt toegepast.
    V.w.b. de hooikoorts:
    Dat kan een vernauwing geven van je luchtwegen. Maar de functionele longinhoud zal daardoor niet zo drastisch verminderen.

    Reageer
Reageer op: Pretnison kuur om CPOD/ Astma te testen / uit te sluiten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief