Piepende longen

  • #1

    Hi lezers,

    Ik zit met een groot probleem waar ik het spoor volledig bijster in ben. 2 weken geleden had ik -na eigen vermoeden- een keelontsteking. Naar de huisarts geweest en kreeg het advies uitzieken. De volgende dag werd ik heel benauwd, piepende ademhaling, geen lucht kunnen krijgen/kortademig en ging ik naar de huisartsenpost. Kreeg azitromicine mee, pufjes (salbutamol) en prednison. Ik heb wel gevoelige longen, geen astma.

    De azritomicine genomen, de prednison nog niet vanwege de bijwerkingen.

    Inmiddels 2 weken verder blijft het gepiep, slijm, benauwdheid en kortademigheid waar ik me enorm aan erger en zorgen om maak. Mijn eigen huisarts geeft me het advies uitzieken (vermoed geen bronchitis) maar hier kan ik weinig mee. Er zit namelijk geen progressie in en ik lijk niet beter te worden.

    Ik zit daarom met de volgende vragen:

    1.) Wat kan dit zijn dat al 2 weken lang piepende longen veroorzaakt?
    2.) Is dit permanent/longschade of gaat dit weg?
    3.) Wat zijn de volgende stappen die ik kan nemen? Advies van de HA kan ik niet thuisbrengen dus hoor graag tips, therapiën of behandelingen die ik kan opstarten

    Reageer
    #2

    Wat het kan zijn, kan ik zo ook niet zeggen. Het zou een luchtweginfectie kunnen zijn. als de huisarts met niets beters kan komen, vraag dan een verwijzing voor de longarts

    Reageer
    #3

    Misschien een rare gedachte van mij, maar als je nou eens de voorgeschreven medicatie zou proberen?
    Die heb je met een bedoeling gekregen.
    Je kunt wel zeggen dat je klachten niet verbeteren,maar als je de medicatie niet neemt,is dat ook niet zo gek.
    Weet je huisarts dat je dat niet ingenomen hebt?
    Want die gaat er waarschijnlijk vanuit dat je,als je medicatie van de hap voorgeschreven krijgt,je dat ook inneemt.
    Als na de kuur het nog niet verbeterd is, kun je pas zeggen dat wat de huisarts/hap heeft voorgeschreven, niet helpt.

    Reageer
    #4

    Hi Suus en John,

    Bedankt voor jullie reacties. Vandaag gestart met Prednison, 1e pil a 30mg genomen in de ochtend. Nog geen effect. De ademhaling wordt zwaarder en piepender. Heb meerdere malen het gevoel dat ik geen lucht krijg. Bezoek bij de HA: hoort veel slijm in de longen maar heeft geen verklaring.

    Vandaag rontgenlongfoto gemaakt: geen longonsteking/afwijkingen.

    Ik ben volledig radeloos inmiddels. De HA vermoedt asthma en wil vandaag niet doorverwijzen naar de longarts. Welke stappen kan ik nog nemen?

    Reageer
    #5

    Het ook wel wat opportunistisch om te denken dat je nou meteen na de eerste pil ook resultaat hebt. Neem ze eerst eens een paar dagen.
    En wat je huisarts betreft: je zult dan toch een stevig gesprek met je huisarts moeten gaan hebben dat je dus die verwijzing wilt

    Reageer
    #6

    Hi John,

    Opportunistisch ja, maar inmiddels zit al op 4 pillen en is het effect nog niet waarneembaar voor mij. Ik merk alleen dat dit medicijn heeft veel bijwerkingen op me heeft: onrustig gevoel/slapeloos, ander vochtbalans en de hele dag door opgejaagd. Ik ga daarom na pil 5 staken met dit medicijn.

    Inmiddels heb ik er ook veel slijm in mijn huig bij. De keel doet niet echt veel pijn. Als ik het wegschrap is het een hele gifgroene dikke slijm/snot. Waar kan dit een teken van zijn?

    Reageer
    #7

    Wellicht een luchtweginfectie. Terug naar de dokter dan

    Reageer
Reageer op: Piepende longen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief