pijn in long of borstspier

  • #1

    Beste dokter, beste lezers,

    Ik heb sinds een aantal dagen ontzettend last van mijn rechter long/borstspier. In begin zat het rechts naast mn borstbeen, nu zit het meer richting mijn oksel.
    Het vreemde is dat het heel zeer doet bij het hoesten, niezen, diep inademen, schuine bewegingen, zijwaartse liggingen, tillen, etc. Dat gaat gewoon bijna niet.
    Het is een aanhoudende stekerig gevoel, met echt pieken bij dus bijv. hoesten etc. Bij een normale houding kan ik niet goed bepalen of het nu in mn borstspier of long zit. Als ik op mn borstspier druk doet het echter helemaal niet zeer en dat voel ik ook dat het achter mn ribben (long?) zit. Als ik hoest dat doet het zeer. Dus bij het opzetten/vullen van mn borst/long.

    Heel vreemd, ik kan dus niet echt goed bepalen of het nu bijvoorbeeld een verrekking in mn borstspier of iets aan mn long is, maar het doet wel zeer en voel het constant.
    Ik weet hoe spierpijn aan de borstspier voelt en dat is het zeker niet.

    Kunt u of iemand mij vertellen wat dit kan wezen of wat ik hieraan kan/moet doen?
    Alvast bedankt.

    Mvg. R. Broeren

    Reageer
    #2

    Het zou een tussenribspier kunnen zijn die de klachten veroorzaakt. Het beste wat je kunt doen is even langs gaan bij de huisarts om naar je longen en luchtwegen te laten luisteren. Je huisarts kan dan ook gelijk kijken of het een spier is die de klachten veroorzaakt.

    Reageer
    #3

    Beste Tandor,

    Bedankt voor uw bericht!
    Ik heb de symptomen eens op internet nagezocht en het komt idd erg overeen met hetgeen ik heb.
    Het lastige is dat de stekende pijn niet echt minder is geworden afgelopen dagen.

    Heb je enig idee wie mij hierbij kan helpen?
    Kunnen zij het dan behandelen dat het snel weg is?
    Het is echt gewoon continue voelbaar.

    Mvg. R. Broeren

    Reageer
    #4

    Dat is een beetje afhankelijk van welke spier op welke plek. De huisarts zou je eventueel kunnen verwijzen naar de fysiotherapeut.

    Reageer
Reageer op: pijn in long of borstspier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief