pijn in long

  • #1

    hallo, ik ben een jongen van 17 jaar, en heb sinds een tijdje een irritante hoest. Ik hoest veel slijm op, niet dik maar juist dun, en sinds een paar dagen bij het hoesten ook een pijn in de borst of longen. ik kan niet echt plaatsen waar het zit, heel soms heb ik de pijn ook gewoon bij het ademhalen. herkenbaar voor iemand en moet ik naar de dokter?

    Reageer
    #2

    Ja, de kans bestaat dat je een longaandoening hebt die alleen kan worden vastgesteld door een arts die de longen kan beluisteren. Dus ga naar de huisarts. In deze tijd is de kans op het uitbreiden van een eenvoudige bovenste luchtweg infectie (keel, neus) naar een infectie van de onderste luchtwegen (longen) groter, en zeker als de luchtweg infectie onvoldoende wordt verzorgd.

    Ga naar de huisarts. En wil je laten weten wat de uitslag was en of en welke behandeling de huisarts heeft geadviseerd?

    Reageer
    #3

    Een longontsteking is een infectie van de kleinere luchtwegen (bronchiën) en de longblaasjes.

    Een longontsteking ontstaat meestal na een verkoudheid [link] of griep [link].

    Normaal blijven de longblaasjes schoon, omdat trilhaartjes in de luchtwegen slijm met bacteriën en virussen naar boven werken. U slikt het slijm dan weg of hoest het op. Als u rookt, bewegen de trilharen minder goed. U heeft hierdoor meer kans op luchtweginfecties [link] en longontsteking. Ook oudere mensen, mensen met COPD [link] en mensen met een verminderde weerstand hebben meer kans op longontsteking.

    Lees verder op: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGZiektebeschrijvingen/NHGZiektebeschrijving/Z092.htm

    Reageer
Reageer op: pijn in long


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief