slaapapneu

  • #1

    Ik ben deze week hier op getest en wat mij opviel was het zuurstofgehalte dat schommelde tussen de 93 en 86. Nu heb ik begrepen dat het zuurstofgehalte toch boven de 95 moet zijn?

    Reageer
    #2

    Het is goed mogelijk dat tijdens de slaaptest het zuurstofgehalte te laag is door de apneu. Dit levert overigens risico´s op voor hart en bloedvaten. Als je slaapapneu hebt, zal de volgende stap een nieuwe slaaptest zijn waarbij je wordt aangesloten op een apparaat dat de apneu gaat voorkomen Een zgn. CPAP od APAP. Google maar eens) Tijdens deze slaapsessie wordt de juiste druk bepaald die nodig voor je eigen CPAP of APAP.Ook het zuurstofgehalte zal dan worden gemeten. Je zult zien dat dat dan ook weer hoger ligt. Indien je nog vragen hebt stel ze gerust. Ook ik heb slaapapneu en heb zelf een CPAP. Prettige bijwerking voor je eventuele partner: je snurken is meestal ook voorbij.

    Reageer
    #3

    De normale zuurstofspanning in het bloed van een jong iemand binnenshuis ligt tussen de 80 en 100 mm/Hg. Bij een ouder iemand bedraagt dit ongeveer 75 mm/Hg.

    Bron:
    http://www.azm.nl/zorgcentra/zorgcentra/Longfunctie/Onderzoek3/arteriepunctiemetofzonderzuursto

    Reageer
    #4

    Normale saturatie (verzadiging) 91-100
    Hypoxie (verminderde aanwezigheid zuurstof) 80-90
    Ernstige Hypoxie < 80

    Reageer
    #5

    Kun je slaapapneu hebben ook alsje snachts niet snurkt.
    Gr sara

    Reageer
    #6

    Voor zover mij bekend gaat slaapapneu altijd gepaard met snurken

    Reageer
Reageer op: slaapapneu


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief