Slaapapneu

 • #1

  Hallo ik heb even een vraag,

  Ik ben 15 jaar en ik heb het vermoeden dat ik misschien slaapapneu heb.
  Ik merk vooral dat ik vaak met mijn mond open slaap en waarschijnlijk dus adem haal door mijn mond 's nachts. Ik heb over het algemeen ook best last van concentratie problemen. Al denk ik dat dat vooral veroorzaakt word door hyperventilatie en stress dat ik al een paar maanden heb.
  Over het algemeen word ik inprincipe nooit wakker 's nachts, ik slaap in 1 stuk door (denk ik). Dus daarom betwijfel ik heel erg of het daadwerkelijk slaapapneu is.
  Maar wat ik wel vaak heb is vaak als ik probeer in slaap te vallen dat ik het gevoel krijg dat ik vergeet adem te halen. Maar ik heb gelezen dat ook dit veroorzaakt kan worden door hyperventilatie en stress. Ik heb in principe nooit echt hoofdpijn als ik wakker word tenzij ik te lang slaap. Waarschijnlijk vergeet ik een paar symptomen hier maar ik heb de meest duidelijke wel genoemd denk ik.

  Dus ik heb bepaalde symptomen van slaapapneu maar ik denk dat de meeste ook veroorzaakt kunnen worden door andere dingen. Dus daarom is het voor mij nogal moeilijk in te schatten of het daadwerkelijk slaapapneu is. Zal ik hiervoor naar de dokter gaan?

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je toch eerder last hebt van stress en hyperventilatie

  Reageer
  #3

  Oke, en kan het dan kloppen dat het gevoel hebben dat ik vergeet adem te halen als ik bijna in slaap val veroorzaakt word door stress en hyperventilatie? Ik had dit ergens gelezen maar ik weet niet of het echt zo is.

  Reageer
  #4

  Dat kan zeker. Dat komt omdat je er dan te veel op let

  Reageer
  #5

  Ik weet dat ik er best veel op let. Maar dat gevoel dat ik zo wat naar adem moet happen uit het niets. Het lijkt me niet dat dat alleen komt omdat ik er teveel op let.

  Reageer
  #6

  Jawel. Je gaat daardoor hyperventileren

  Reageer
Reageer op: Slaapapneu
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief