Druk op de borst

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een jongeman van 22 jaar en heb nu reeds gedurende een hele tijd last van druk op mijn borstkas.. Het doet geen pijn en ik heb ook geen uitstralingsverschijnselen.. Het is eerder het gevoel alsof je een band rond je borst krijgt gespannen of je tegen een muur staat en iemand met beide handen tegen je borstbeen drukt. Vaak heb ik ook het gevoel dat ik niet voldoende adem..
    Mijn hartslag is wat hoger ( rond de 80 a 90 slagen per minuut gedurende de dag ) en ik voel mijn hart ook vaak bonzen. Ook heb ik soms dit drukkend gevoel ter hoogte van mijn keelholte ( meer bepaald in dat putje net onder de adamsappel en net boven het samenkomen van beide sleutelbeenderen ).

    Ik heb reeds een huisarts geraadpleegd en twee maal een EKG laten afnemen dewelke beiden niets aantoonden. Ook de auscultatie van hart en longen bracht niets aan het licht. De huisarts was van mening dat er niets ergs met me aan de hand was. Ook ben ik een tijdje in behandeling geweest bij de kiné o.w.v. hypertonie ter hoogte van mijn rug - en halsspieren en die gaf aan dat ik verkeerd ademhaal. Ik adem namelijk alleen maar via mijn borst en dus geen buikademhaling. M.a.w. stuurde hij er op aan dat ik zou lijden aan chronische hyperventilatie.
    Mijn vader is zelf ook arts en hij denkt eerder aan constante sinusale drip die zich ophoopt en uiteindelijk dat drukkend gevoel geeft.

    Ikzelf heb moeite om hier geloof aan te hechten omdat het nu toch al een hele tijd aansleept ( 1 à 2 maanden ) en niet weet of chronische hyperventilatie wel een echte ziekte is ? Zelf studeer ik verpleegkunde en in onze medische handboeken wordt enkel gesproken over acute hyperventilatie.

    Wel moet ik er hier nog bij vermelden dat ik reeds gedurende 4 jaar geen sport meer beoefen terwijl ik vroeger 2 a 3 keer in de week ging sporten. Mijn conditie laat dus zwaar te wensen over.

    Graag had ik jullie feedback gehad aangezien ik mij toch redelijk fel ongerust maak aangaande een long - of hartproblematiek.

    Alvast bedankt,

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Ook vergat ik nog te melden dat ik heel soms een ijl gevoel in het hoofd heb en steken in mijn borstkas.

    Reageer
    #3

    Hallo!

    Heb je toevallig een kuil in je borstbeen? Jouw klachten komen namelijk nogal overeen met de thoracale aandoening Pectus excavatum ( ookwel trechterborst).

    Hier vindt je veel info waaronder jouw pijn op de borst, kortademigheid etc.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectus

    Groetjes Floor

    Reageer
    #4

    Zwager van me had dezelfde klachten en zo'n deuk die floor beschrijft, zou dus best kunnen dat floor gelijk heeft.

    Reageer
    #5

    Hoi,

    Ik ben ook gediagnostiseerd met chronische hyperventilatie, sinds gisteren heb ik ook last van een ontzettende druk op mijn borst aan de linker kant, ik ga er nu dus maar vanuit dat het ligt aan de hyperventilatie.

    Om vast te stellen dat het echt chronische hyperventilatie is zou je een slagaderlijke prik kunnen aan vragen via je huisarts. Hierdoor kon er bij mij de diagnose gesteld worden. Ontzetten frustrerend want het is geen ziekte, dus je bent niet ziek maar het is absoluut een ongenoegen.
    ik ben meerdere keren naar verschillende therapeuten geweest voor ademhalingsoefeningen én ontspanningsoefeningen maar zodra er bij mij stress komt kijken heb ik een verhoogd risico om flauw te vallen. Ik hoop niet dat jij daar last van hebt?!

    Mensen begrijpen vaak niet wat chronische hyperventilatie is, acute hyperventilatie kent iedereen wel maar chronische hyperventilatie is zo onhandig in de dagelijkse dingen. Zodra ik moet rennen voor de trein of enige inspanning moet leveren kan dat voor mij al problemen opleveren.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

    Met vriendelijke groeten,
    Marisca

    Reageer
    #6

    Hallo allemaal,

    Ik ben een meid van 22 en herkend mij totaal in jouw verhaal!
    Helaas word ik nergens serieus genomen en word het geschoven op wat stress.
    maar heb er ontzettend last van en lijkt alleen maar erger te worden... heb jij ondertussen al ontdekt wat het is?

    met vriendelijke groeten,
    Yvon

    Reageer
    #7

    Ik ben een vrouw van 49 jaar en heb al ongeveer een jaar last...!! Ik heb ook dezelfde symptomen, druk op borst, moeilijk ademhalen... Ik ben eens op spoed geweest en daar zeiden ze dat ik "hyperventileer" en dat ik me moet ontspannen. Ze schreven me "xanax" voor (nooit genomen) en ik heb relaxatieoefeningen gevolgd en accupunctuur !! Mijn huisarts die zei dan dat ik astma had en schreef me een puffer voor... Het probleem is, ik weet niet bij welke specialist ik juist moet zijn...hart...longen...en ik heb er ook niet altijd last van... Misschien zit het gewoon tussen mijn oren !! Thuis wil ik er al niet meer over spreken of ze zeggen : ze is daar weer zenne !!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dit bericht zou op mij van toepassing kunnen zijn. Ik voel precies dezelfde druk op mijn borst.

    Reageer
    #10

    Ik herken me hier volledig in. Echter denk ik zelf dat het bij mij voor een groot deel met stress te maken heeft. Hoe hoger de werkdruk hoe hoger de druk op mijn borst. Verder heb ik er vaak de dagen na de flinke stress dagen ook nog last van. Ik verwacht dat dit met herstel te maken heeft.
    Voor mij helpen ademhalings oefeningen en goed op mijn houding letten (recht op zitten en staan) . Wat ademhaling betreft doe dit via de buik niet de borst. Let goed op je voeding regelmatig en gezond eten.

    Reageer
    #11

    Hallo, ik heb ook ongeveer dezelfde klachten. Druk op de borst op de plaatsen die jij beschrijft. Het is echter geen constante druk en ik merk dat ik er vooral 's avondspits last van heb of op momenten dat ik me even uitrust in de zetel of als ik naar bed ga. Volgens mijn huisarts heb ik een tekort en magnesium. Enkele maanden geleden deed ik een magnesiumkeur en de klachten verdwenen inderdaad. Nu heb ik het opnieuw en ben ik onlangs opnieuw met magnesium supplementen begonnen. Ik hoop dat het snel gaat beteren.

    Je kan eenvoudig magnesium supplementen verkrijgen bij de apotheker en het kan nooit kwaad om te proberen. Veel succes ermee

    Groetjes, chris

    Reageer
    #12

    mijn magnesium is in orde en mijn huisarts wuift het weg aan hyperventilatie, maar als ik nu eens wist waarom het ineens gekomen is en zo goed als nimeer weg gaat:( ik heb ook een druk op de borst, kan moeilijk ademhalen en heb een versnelde hartslag, zei het tegen de dokter maar men hart klopt normaal zegt hij en men longen krijgen voldoende lucht, kan iemand me tips geven want ben echt wanhopig

    Reageer
    #13

    ik herken me in jouw klachten, ben al 6 maand zelf bezig met hetzelfde.
    hart longen en maag onderzocht en niets gevonden, had steeds pijn in mijn rug ook en naar fysio gegaan, ik heb een kleine afwijking waardoor mij linker schouder naar beneden hangt, dit zou waarschijnlijk alle klachten veroorzaken. Mis heeft iemand hier wat aan, groetjes

    Reageer
    #14

    Ook ik herken deze problemen. Sinds 4 maanden loop ik met een enorme druk op mijn borst rond waardoor ik een angst creer en onbewust ga hyperventileren. De dokter heeft mij aanbevolen om naar de mensendieck te gaan. Hier heb ik ontspanningoefeningen en ademhalingoefeningen meegekregen. Zelf ben ik niet zo kapot van de ademhalingsoefeningen, omdat het ademen dan juist mis gaat. Vaak voordat ik ga slapen krijg ik een paniekaanval vandaar dat ik ontspanningoefeningen heb gekregen die ik vlak voor en liggend in bed kan uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat ik mij focus op andere delen van mij lichaam en niet de druk op mijn borst. Ze heeft mij ook geadviseerd om te gaan sporten(sport sinds 5 jaar niet meer). Het sporten neemt zeker de druk op mijn borst weg.

    Reageer
    #15

    De druk op de borst kan een ontlading van spanning zijn (die meestal rond de organen, in het buikgebied zit). Sinds ik mediteer en bewust met mijn aandacht naar binnen ga, ervaar ik die ontladingsdruk/pijn. Ik had ooit iemand ontmoet die me op dat soort druk/pijnen voorbereidde, als een onderdeel van het proces van 'je rommel opruimen'. Ze zei dat ze zelfs ooit het gevoel had dat er een olifant op haar borst drukte, best beangstigend, maar niets om je zorgen over te maken. Ik ben toen gaandeweg steeds meer gaan ervaren dat het prettig is als je bij die pijn/druk kunt blijven (blijf goed aanwezig) en dat na een tijdje je je weer een stuk lichter voelt. Dus omarm het en wees er niet bang voor, zie het maar als een gespannen jongetje/meisje in jezelf en geef het je aandacht en liefde, haal die pijn omarmend binnen/naar je toe, dan transformeer je het. Je zult merken dat je uiteindelijk helderder wordt, dat je groeit in bewustzijn, dan ben je er ook niet meer bang voor. Succes..

    Reageer
Reageer op: Druk op de borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief