Aortadissectie A en Copd gold 3 / 4

 • #1

  Hallo allemaal,

  Mijn moeder is in februari op 73e jarige leeftijd overleden aan een aortadissectie type a. Zij had copd (longemfyseem) gold klasse 3 a 4. Voor zover wij wisten had zij gold 3. De laatste longfunctie was ongeveer een 1 jaar geleden. Had toen een longinhoud van 48%. Zij is wel het laatste half jaar achter uit gegaan. Tussen oktober en eind december 3 exacerbaties doorgemaakt waarvan 2 keer opnamen in het ziekenhuis. Had gering inspanningtolerantie. Traplopen ging moeizaam. Ging tree voor tree, bij iedere tree wachten ze een tiental seconde. Duurde gauw +/- 8 minuten voor dat ze boven was. Moest dan op bed zitten om bij te komen. Voorde rest zat ze overdag op de bank. Naar de wc gaan zag ze soms al tegen op. Ook de fysiotherapie en diëtiste waren met haar bezig. Ze had ondergewicht.

  Begin februari had zij een aortadissectie type a. Het amc had haar geweigerd voor een operatie omdat zij gold 4 had en een overlevingskans tijdens de operatie van 10 a 20 procent.

  Ik vraag mij af hoe het kan dat zij nu in eens gold 4 had. Omdat zij achteruit is gegaan het laatste half jaar ?? Er is dat half jaar geen longfunctie gedaan. Dus hoe komen ze dan aan gold 4.

  Ook hoorde ik dat ze vanwege haar longen eigenlijk niet meer geopereerd mocht worden vanwege gold 4 en ook niet meer opgenomen worden op de IC. Mag dat bij gold 3 wel of geld dat alleen voor gold 4
  .
  Wie heeft de zelfde ervaring? Of kan hier meer oververtellen. Vindt het vreemd dat ze opeens in gold 4 is ingeschaald.

  Groeten, André

  Reageer
Reageer op: Aortadissectie A en Copd gold 3 / 4
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief