Longembolie, overlevingskans?

  • #1

    hoe groot is de kans dat je als een ouder persoon, 68 jaar, een longembolie overleeft? Die persoon is er wel op tijd bij geweest, en hartpatient.

    Reageer
    #2

    Een longembolie is een ernstige aandoening. Afhankelijk van de oorzaak en de locatie en de uitgebreidheid kan een longembolie dodelijk zijn. Geen enkele longembolie is gelijk aan de andere. Jouw vraag is niet verder te beantwoorden.

    Reageer
    #3

    Een longembolie wordt meestal veroorzaakt doordat in grote aders in het bovenbeen of in het bekken (een enkele keer in het hart) trombose ontstaat. De stolsels kunnen losschieten en dan via het hart de longen bereiken. Diep-veneuze trombose en longembolie worden beschouwd als een ziekte. Bij sommige ziekten, zoals kanker, na grote operaties, vooral in de buik, en bij zwangerschap ontstaat makkelijker trombose waardoor deze patiënten ook een grotere kans hebben een longembolie te ontwikkelen. Grote of herhaalde longembolieën kunnen fataal zijn: met name de zogenaamde 'ruiterembolus' waarbij een groot stolsel de longarterieën van beide longen in één keer afsluit, leidt tot een complete en onmiddellijke opgeheven pompwerking van het hart met plotse dood als gevolg. Anders dan vaak wordt gedacht komen longembolieën vrijwel nooit uit aders onder het niveau van de knie, de plaats waar men meestal wel het duidelijkst de symptomen van een trombose waarneemt. Bij het aanprikken van een bloedvat kan per ongeluk lucht in het vat gespoten worden. Er is dan sprake van een luchtbel die zich gedraagt als embolus. Andere oorzaken van longembolieën zijn vetbolletjes (vaak bij een breuk in een van de langere botten) en vruchtwater bij een bevalling.

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    Mijn vader is overleden aan een ruiterembolie toen ik 10 was dat is nu 2 jaar geleden en iedereen gaat door met zijn\haar leven. Terwijl ik denk hoe kun je dat nou doen mijn vader dood! Tuurlijk begrijp ik wel dat de anderen door moeten gaan. Maar het doet wel pijn om te zien

    Reageer
    #6

    Ik heb nu voor de derde keer een longembolie gehad telkens een dubbele, hoe moet ik hier mee omgaan ik maak me nu wel zorgen.

    Reageer
    #7

    Hallo, na val van m'n fiets had ik m'n knie gebroken. 12 weken gips. Na 6 weken gips werd ik onwel. Met spoed opgenomen en na analyse was bij mij Ruiter Long Embolie geconstateerd dmv CT scan. Trombose was de oorzaak in hezelfde been van deze ellende terwijl ik fraxiparine meekreeg uit voorzorg. Elke dag 'n spuit maar ik had dus "gewoon pech"volgens de doctoren. Bloedverdunners hebben mij weer er bovenop gehaald. Ik ben heel blij dat ik dit mag schrijven en mij kracht geeft te leven zoals het eigenlijk hoort. Genieten.! We zijn tenslotte kind van de dag toch?

    Reageer
Reageer op: Longembolie, overlevingskans?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief