Hoestaanval als ik onder deken vandaan kom

  • #1

    Ik heb nu bijna een week een ontzettende griep, ruim 40 graden koorts, hoofdpijn, gewricht- en spierpijn, hoesten inclusief slijm, het hele pakket. De koorts is gaan liggen, het is nu nog een heel licht koortsje, hoofdpijn zakt af, pijnen nemen ook af, slijm is weg gehoest maar de droge hoest die over is is erger dan ooit. Als ik onder drie lagen dekens ligt wil het en hoest ik niet heel veel, maar zodra ik ze afsla begint er een hoestsalvo waarmee ik simultaan mijn keel asfalteer, mijn middenrif een oorlogsmisdaad aandoe en de enige objectie lijkt om mijn longen eruit te blaffen, laat staan als ik naar het koude toilet wil of nog erger, even uit bed ga en in een koud bed terug kom. Dit is nu al 3 dagen zo zonder enige vooruitgang. Wat zijn mijn opties? Is het slim om de huisarts te bellen?

    Chris

    Reageer
    #2

    Dat hoesten komt niet omdat je onder je deken vandaan komt,maar omdat je in beweging komt.
    Dat is normaal bij een flinke griep of verkoudheid.
    In zekere zin is hoesten ook goed,je schoont zo je longen.
    En kan wel twee weken duren,soms langer.
    Je hoeft alleen je huisarts te bellen als je erg benauwd wordt of hele hoge koorts krijgt.
    Je zou een hoestdrank kunnen gebruiken tegen de hoest en verder zul je moeten uitzieken.....

    Reageer
    #3

    Hi Suus, dank voor je reactie.

    Dat is dus het ding, ook als ik niet beweeg en enkel mijn dekens van me af trek begin ik als een gek te hoesten. Toen ik net even beneden ging zitten en na een tijd weer in bed ging liggen begon de drama pas toen ik stil in (mijn koude) bed lag. Hetzelfde voor als ik ga plassen, zodra ik op het koude toilet zit en de kou doordringt begint de hoestsalvo.

    Groet,
    Chris

    Reageer
    #4

    Je maakt dan toch een beweging,nadat je stil hebt gelegen. En dat kan het al triggeren.
    Als je het niet vertrouwt, kun morgen natuurlijk altijd even je huisarts bellen om te overleggen,kun je ook vragen of die iets tegen het hoesten kan voorschrijven.

    Reageer
Reageer op: Hoestaanval als ik onder deken vandaan kom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief