Aanhoudende longklachten na griep/corona?

 • #1

  Hallo allemaal,

  Het zoveelste bericht over corona, maar ik kom er niet meer uit.
  Eind februari kreeg ik pittige griepverschijnselen toen ik in het zuidelijkste puntje van Zwitserland zat. Koorts, overal pijn en zeer zwaar hoesten. Na een kleine week waren mijn griepklachten over, maar bleef ik elke paar minuten heel heftig hoesten. Ik kreeg hierdoor pijnlijke ribben en kreeg het erg benauwd. Dit heftige hoesten heeft twee maanden geduurd. Inmiddels is het hoesten alleen nog maar savond, ongeveer om de dag. Ik krijg dan een erg branderig gevoel bij mijn hals en het voelt alsof er water in mijn longen zit.

  Op elk van deze punten wilde mijn dokter me niet helpen, toen ik koorts had, zat ik vast in een sneeuwstorm. Daarna vond de dokter het niet nodig om me te zien omdat ik geen koorts meer had. Voor corona heb je volgens hem immers koorts nodig. Dat ik dat al gehad had, vond hij niet relevant. Ik maak me inmiddels behoorlijk zorgen over het feit dat ik nog steeds astma-achtige klachten heb, iemand enig idee wat ik kan doen?

  Mvg

  Reactie
  #2

  Toch even een hartig woordje met je huisarts praten. Je zou dus covid-19 kunnen hebben gehad en nu met de nasleep daarvan zitten. Dan zou je dus naar een longarts verwezen moeten worden en getetst

  Reactie
Reageer op: Aanhoudende longklachten na griep/corona?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief