breath holding spells of iets anders?

 • #1

  Hallo,

  Mijn zoontje wordt eind januari 2 jaar. Hij heeft nu 2x een 'aanval' gehad.

  De 1e keer ging dit zo: Hij lag lekker te slapen en opeens hoorden wij een harde gil die door merg en been ging...we gingen naar hem toe en toen zagen wij dat zijn ogen naar boven gedraaid waren en zijn lichaam helemaal slap... wij zijn toen naar de huisartsenpost gegaan.. onderweg in de auto kwam hij weer bij. Bij de huisartsenpost kregen wij de diagnose: breath holding spell...

  Gisteravond aanval 2. Ik ging even bij hem kijken voor ik zelf ging slapen. Ik hoorde hem raar ademen/schokkerig. Ik ging naar hem toe om zijn speentje in zijn mond te doen. Opeens weer die keiharde gil (die we anders nooit hebben gehoord) en vervolgens weer dezelfde symptomen... draaien met de ogen, huilen..en het hele lichaam slap.

  Klopt dit met de diagnose breath holding spell? Omdat ik op internet overal lees dat bhs voortkomt uit driftaanvallen/huilen.
  Bij mijn zoontje gebeurd dit dus terwijl hij lekker ligt te slapen...

  Alvast bedankt voor het meedenken,

  vr gr... een bezorgde moeder

  Reageer
  #2

  Ik zie dat er nog niemand gereageerd heeft.
  Ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat?
  Ik vind de syptomen eerder klinken als een koortsstuip?! En verre van breath holding
  Mijn dochtertje heeft ook 'last' van breath holding spells. Maar dat is inderdaad als ze overstuur is, vaak als ze straf krijgt of haar zin niet krijgt. Dan begint ze te krijsen en dan blijft ze er in hangen zegt maar en haalt ze een hele poos geen adem. Verder heeft ze er geen andere symptomen bij. Kinderen blijven hier gelukkig niet in hangen en als ze adem te kort komen halen ze vanzelf wel weer adem. Het is alleen niet prettig om dit te zien.

  Reageer
  #3

  Mijn zoon
  Heeft het zelfde gehad toen hij 3 maanden was
  Daar kan je helaas niks aan doen dat is bekend bij sommigen baby's

  Dat gebeurt hooguit 1 tot 4 keer daarna stopt het ze noemen dit ook vaak angst bang van iets worden wat wij niet zien baby's zien gauw engelen sommigen worden bang dan gaan ze stopen met ademen en zijn ze of stijf of slap mijn zoon had het 3 keer gehad daar door werd hij stijf en bewoog niet meer net als of hij bijna dood was zo leek het sommigen zeggen het kan ook wiegen dood zijn en dat je er dan net op tijd bent ga dan echter niet gelijk de auto in stapel dat is niet goed doe er zelf wat aan voor het dan te laat is want je kan bij zoiets veel dingen zelf probeerden blaas in zijn gezich en paar keer of wieg je baby en beetje en dan zul je zien hij of zij zal weer gaan ademen of bij komen ga echter nooit op reis met je baby dat is niet Goed voor de baby echt waar geloof me

  Reageer
  #4

  @Saira, waarom zou je niet op reis kunnen gaan met je baby?!

  Reageer
Reageer op: breath holding spells of iets anders?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief