Buikpijn

  • #1

    Hallo,

    Mijn dochter (6-12-2016) heeft al vanaf dat ze 1 jaar is last van obstipatie. Ze heeft hier toen movicolon/forlax doorgekregen. Dit werkte goed. Ze is nooit echt een super goede drinker geweest. Ze is in die tijd nooit bij de huisarts geweest.
    Momenteel mogen we blij zijn als ze een liter heedt gedronken.

    Haar ontlastingspatroon wisseld. Paar jaar terug liep ze door spanning vol en kreeg ze zetpillen, kind was toen nog geen 3jaar.

    Toen ze 4,5jaar was hebben we haar eindelijk van poepen in de luier af gekregen. Ze had door de pijn van de obstipatie poepangst ontwikkeld. Door de zakjes ging dat we beter.

    De ontlasting bleef zacht en zijn we langzaam aan het afbouwen gegaan en toen ze 5 jaar was mee gestopt. Af en toe kreeg ze een periode nog zakjes als we merkte dat het niet helemaal lekker ging.

    Na de zomer vakantie afgelopen zomer ging het weer mis. Echter hielpen de zakjes niet zo goed meer. Ze liep weer vast. Met haar bij huisarts geweest en moest ze physilimevezel nemen, dit ging goed zo langs ze ook keer als 1 liter dronk. In de periode dat ze minder ging drinken maar gestopt en op andere manier met voeding bezig om ontlasting soepel te houden. We eten gevarieerde, ze eet veel fruit. En beweegd ook voldoende.

    Dat ging op en af. Deze week is het weer mis. Huisarts gebeld en ze mag nu, zonder bezoek aan huisarts, 18ml lactulose. Zaterdag mee gestart.

    Echter de buikpijn blijft. En nu is ze zins zaterdag in de dunne.

    Een nichtje van ons, heeft gluten allergie. Dit aangegeven. Huisarts zegt bij obstipatie kan het geen gluten allergie zijn.

    Ik ga sowieso weer de huisarts bellen. We willen een onderzoek in het ziekenhuis.

    Wat is jullie kijk hier op.
    Een kind dat al 5jaar lang laxeermiddelen gebruik kan toch niet goed zijn? En is het 'normaal' dat zo'n jong meisje al aan de lactulose zit?

    Wie kan ons tipa gevens?

    Reageer
    #2

    Ik zou een verwijzing naar een kinderarts vragen. Zodat die verder onderzoek kan doen.

    Reageer
    #3

    Inderdaad kinderarts. Duurt al veeeeeel te lang voor hulp van een huisarts

    Reageer
    #4

    Hallo, hier ook een dochter die slechte stoelgang heeft en te weinig drinkt. mijn dochter is 1 maand ouder. Ze ontlast niet dagelijks meestal elke 2-3 dagen een keer.
    Ook ermee naar de huisarts geweest, ook laxeermiddel aangeboden gekregen maar niet genomen. Heb gevraagd om een doorverwijzing naar de kinderarts, dit is inmiddels bijna een jaar geleden.

    Conclusie van de kinderarts was dat sommige kinderen nu eenmaal een tragere stofwisseling hebben, die heb ik zelf overigens ook. Bovendien zei ze dat mijn toen 5 jarige dochter 1.5 liter per dag moest drinken. Jij hebt het over 1liter per dag die ze vaak met moeite haalt. Ik was ook verbaasd, dacht dat 1 liter voldoende was maar dat moet dus 1.5 liter zijn, zeker in combi met een trage stoelgang en obstipatie. Heel veel beterschap met je dochter!

    Reageer
Reageer op: Buikpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief