poepproblemen!!! dochtertje 2 jaar, oorzaak?

 • #1

  hallo,
  mijn dochtertje van 2jaar heeft ontlasting problemen..
  het begon nu dik 2mnd geleden!
  dan poepte ze 3 dagen niet,dan weer eens 5dagen niet..en nu voor de 2de keer al een week niet!!
  en als er wat uitkomt is het 1 dikke droge grote bol...het doet haar dus ook erg pijn,en kan me heel goed voortstellen dat ze er nu langzaam angst voor gaat krijgen ook...
  ze geeft aan pijn te hebben aan haar billetjes en buik zegt ze...
  we zijn er al 2 keer bij huisarts mee geweest,met advies b.v roosvicee laxso te geven en 1 keer bij ziekenhuis(spoedeisende hulp)heeft ze oplos zakjes voor in te nemen mee gekregen!ze heeft met dit laatste erg pijn zegt ze..
  ook omdat ze niet veel eet(ondanks 3kilo afgevallen,nu 10 kilo zwaar)en erg weinig wilt drinken krijgt ik die medicijnen ervoor ook niet echt na binnen!!
  zelf als moeder wil ik niet meer lang afwachten,zodat ze eens verder onderzoek gaan doen,maar de artsen praten hier anders wel heel makkelijk over,als je met deze vraag bij ze komt..
  terwijl ik toch weet hoe m'n kind is en hoe ik zie dat ze achteruit is aant gaan!!ze heeft gewoon geen fut..en is vaak ontroostbaar!
  wat vinden jullie?
  moet ik nu toch maar eens met een vuist goed op de tafel daar gaan slaan?

  Reactie
  #2

  ja, moeilijk, een beetje een cirkel, ze moet meer drinken, eten en ook haar medicijnen nemen en die krijg je dus niet naar binnen.
  toch maar van alles verzinnen: probeer haar te zeggen dat haar buik pijn weggaat als ze drinkt. kijk eens welk drankje ze wel graag lust.
  eventueel waterijsjes geven.
  geef haar fruit en inderdaad roosvicee laxo en nu ook haar medicijnen.
  ik snap dat je niet af wil wachten, maar de artsen en ook jij, moeten eerst dit proberen en kunnen daarna verder kijken als dit niet helpt.
  dus slim zijn, misschien zelfs iets lekkers neerzetten als ze haar medicijnen inneemt enz.
  een kind dat te weinig eet en drinkt krijgt deze problemen dus moeder wees vindingrijk en probeer echt van alles, helpt het niet, dan weer contact met huisarts opnemen en niet langer wachten.
  veel succes, sterkte, Brenda

  Reactie
  #3

  Een zorgelijk symptoom bij kinderen is het verlies aan energie. Met futloze kinderen is bijna per definitie iets mis.
  Boos worden heeft weinig zin behalve dat de arts misschien begrijpt dat je je ernstig zorgen maakt, maar dat kun je ook eenvoudig en duidelijk zeggen. Go mam!
  Probeer realistisch te blijven en luister goed wat de arts je vertelt, en schrijf desnoods je vragen en opmerkingen op een papiertje als je bang bent dat je toch emotioneel wordt en misschien belangrijke zaken vergeet.
  Je kunt dan ook opschrijven wat de dokter je vertelt en later nog een rustig nalezen.
  Succes!

  Reactie
  #4

  hoi hoi..
  m'n dochtertje heeft nu alweer 8dagen niet gepoept..
  heb roosvicee laxso geprobeerd..maar vind ze niet lekker en drinkt ze niet(ze is nooit een liefhebber van roosvicee geweest)
  omdat ze ook maar kleine beetjes drinkt..en meestal ook niet wat ik wil b.v. waar ik de zakjes in doe(medicijnen voor te poepen)krijg ik dus die medicijnen ook niet echt bij haar binnen...
  ze is erg hangerig en huilerig...en weet af en toe niet meer wat te doen,want wil haar zo graag helpen ermee....heb nu natuurlijk al vanalles geprobeerd!
  ik weet wel..dat ik zowiezo niet meer lang ermee ga wachten,want wil haar geen pijn zien lijden..er zal toch ook wel nog een andere oplossing zijn om haar te helpen..

  gr.s

  Reactie
  #5

  Ze is de oudste? En ze heeft een broertje van 10 weken? Het is begonnen na de geboorte van de jongste?
  Het zou best kunnen dat ze daar op deze manier op reageert. Niet bewust natuurlijk, maar vaak krijgen kindjes van haar leeftijd problemen met de veranderde situatie. Praat er eens over met de huisarts of bij het cb.
  Sterkte met de kleintjes!

  Reactie
  #6

  terug naar de huisarts om een andere oplossing te zoeken, als jij er geen drinken in krijgt en dus ook geen medicijnen dan gaat dat dus niet helpen.
  is ze misschien uitgedroogd als ze zo weinig drinkt?
  wacht maar niet langer,
  brenda

  Reactie
  #7

  na 15dagen heeft m'n kleine meid eindelijk gepoept!!het waren wel 3 volle luiers met dikke knikkerbollen!!
  ze had een sterk drankje gekregen waardoor ze gelukkig weer is gaan poepen(lactulose)
  maar toch gaan we zowiezo 21april met haar naar de internist!!want wil natuurlijk weten wat dit allemaal was en verder onderzoek!

  gr.s

  Reactie
  #8

  Persoonlijk zou ik de kinderarts preferen!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Poepprobleempjes bij kleine kinderen kunnen het beste even onderzocht worden door een kinderarts om zo snel mogelijk een oorzaak te vinden. Vaak zal de huisarts eerst zelf de meest voor de hand liggen oorzaken willen uitsluiten. Wat heeft de huisarts tot nu toe geprobeerd?

  Reactie
  #10

  hoi..
  niet veel,heeft roosvicee laxso aangeraden(wat niet hielp)en nu dan na weer een week lactulose..
  21april zowiezo naar een internis die verder onderzoek met haar doet waarom het zolang duurt bij haar..tot die tijd mag ik gewoon lactulose aan haar blijven geven..ma ja,ze kan natuurlijk niet dit drankje altijd blijven gebruiken!!
  ben daarom er benieuwd wat ze verder met haar gaan doen!

  gr.s

  Reactie
  #11

  http://www.ouders.nl/kindarts/ka0369.htm

  Kijk eens op deze site, er staan nog veel meer wetenswaardige vragen en antwoorden omtrent poepproblemen. Misschien heb je er wat aan.

  Reactie
  #12

  Goeie tip!

  Ik vind Ouders.nl ook een fijne website met goede en onafhankelijke adviezen!

  Reactie
  #13

  Is het een oplossing om met regelmaat, het beste liefst steeds na het eten en dus minimaal drie per dag op de wc te gaan zitten en de tijd ervoor te nemen? Er hoeft dan niet per se iets te komen, maar dat is niet erg. Als de gelegenheid er maar is.

  Reactie
Reageer op: poepproblemen!!! dochtertje 2 jaar, oorzaak?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief