wat heeft m’n dochtertje van 2jaar???

 • #1

  hoi..
  mijn dochtertje heeft sinds 1,5week al verschillende kwalen tegelijk;
  koorts 39,5gr.,niet veel eten en drinken(gewoon echt niet willen),pijn van onder,vooral aan kontje..droge poep(kleine droge bolletjes)of lichte kleur ontlasting..erg hangerig/moe en huilerig uit het niets..
  koude handjes en voetjes vaak,luie ogen/wallen,slecht slapen, huilend wakker worden,ook s'nachts..
  het is echt m'n dochtertje niet meer zo,ze is hierdoor echt een heel ander kind,maak me goed zorgen erover..
  ben al bij huisarts geweest,die zei eerst amandelen opgezet,maar is het helemaal niet!!!
  ga zowiezo morge eens terug naar huisarts,want ze ziet er echt slecht uit,en maak me er goed zorgen over..
  kent iemand de klachten,of tips??
  groetjes..

  Reactie
  #2

  De situatie is zorgelijk; ten eerste omdat u uw kind niet blij ziet, en ten tweede omdat u zich zorgen maakt over de oorzaak van de klachten van uw kind.

  Gelukkig bent u al bij de huisarts geweest en deze heeft u na nader onderzoek gerustgesteld en geadviseerd af te wachten. Ik neem aan dat u ook geadviseerd bent over het drinken. Zieke kinderen drogen namelijk gemakkelijk uit.

  In het algemeen moet u met de huisarts contact opnemen als bij uw kind de koorts langer dan drie dagen aanhoudt, of als uw kind suf wordt of niet gemakkelijk wakker te krijgen is, en als uw kind kreunt of huilt en niet te troosten is.
  Houd in de gaten of uw kind puntvormige donkerrode of blauwrode vlekjes krijgt op de romp, ledematen en/of het oogslijmvlies, en of het een opvallend andere huidskleur krijgt (bleek, blauw of grauw).
  Ook als de kleine snel steeds zieker wordt, of
  zieker wordt en gaat overgeven of diarree krijgt, of zieker wordt en veel minder drinkt dan normaal. Ook als uw kind na een aantal koortsvrije dagen opnieuw koorts krijgt.

  Reactie
  #3

  Een ziek kind is voor een ouder altijd zorgelijk. En inderdaad zijn de klachten die u beschrijft niet hoopgevend dat het snel over zou zijn. Misschien is er toch iets meer aan de hand. Ga naar de huisarts, dan bent u er op tijd bij, mocht er tijdens het onderzoek nieuwe informatie naar boven komen.

  Een diagnose stellen zonder het kind gezien te hebben is niet mogelijk. Een wilde gok zijn zijn een stevige griep.

  Reactie
  #4

  Ik zou toch weer aan de bel trekken als de koorts blijft, ze versuft raakt, echt ziek aan doet. Eten is vaak het eerst wat kinderen laten staan. Drinken moet je wel blijven aanbieden. Kinderen zijn snel uitgedroogd. Momenteel zijn er veel mensen en kinderen ziek. Er gaan allerlei virussen rond. Het kan best alleen een virus zijn. Hier kunnen ze weinig aan doen. Enige is uitzieken. Als je het niet vertrouwd gewoon weer naar de dokter gaan.

  Reactie
  #5

  heb vanmorgen nu bij huisarts..een penceline kuur voor haar meegekregen 3xdaags tot einde van de week,als nog niet weg was hiermee,moest ik maar weer terug komen(3de x)
  ook heeft ze aan 1oogje een erg onstoken oog..drubbels voor gekregen!
  dit is nu de 3de dag met koorts..
  ze blijft maar weinig eten en drinken(1vol glas per dag+s'morgens wel pap)
  haar luiers zijn stuk droger dan normaal..
  we hebben hier zelf nu besloten,mocht het donderdag/vrijdag nog niet beter zijn,dan gaan we naar ziekenhuis(huisartsenpost)
  want m'n kleine meid ziet er gewoon erg slecht uit,en idd erg bleek en hangende oogjes,en totaal niet fit!!
  gr.

  Reactie
  #6

  Ik zou het even aankijken. De antibiotica moet eerst goed gaan inwerken. Mocht het aan het eind van de week nog steeds zo zijn, belde ik de huisarts met verzoek om door te sturen naar kinderarts. Huisartsenposten ben ik niet gecharmeerd van. Gelukkig hoef ik hier niet op terug te vallen als er iets met de kinderen is. Wij kunnen rechtstreeks de kinderarts bellen. Een hele geruststelling vind ik dat. Gewoon er voor gaan.

  Reactie
  #7

  Zorg ervoor dat ze voldoende blijft drinken. Je kunt ook bij de apotheek ORS vragen.
  In ieder geval heeft de huisarts haar weer gezien, dat zou mij als ouder gerust stellen.

  Als ik eerlijk ben, lees ik ook geen ernstig verontrustende zaken. Ja, ze is goed ziek en dat is erg vervelend maar ook de huisarts die haar gezien heeft, vindt een antibioticum voldoende.

  Blijf haar goed in de gaten houden, en als je opvallende veranderingen ziet waar je je extra zorgen over maakt, bel dan eerst de huisarts, en overleg je wens.

  Reactie
  #8

  Een oraal rehydratiemiddel, ook wel rehydratievloeistof of oral rehydration solution (ORS)-preparaat genoemd, is een eenvoudige medicatie die wordt toegediend om bij uitdroging van een patiƫnt de lichaamsvloeistoffen aan te vullen zonder zouten en voedingsstoffen te onttrekken.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoe is het inmiddels met je dochtertje? Hoop dat ze al weer opgeknapt is.

  Reactie
Reageer op: wat heeft m’n dochtertje van 2jaar???
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief