bang voor bottumor

 • #1

  hoi ik ben een jongen van 14 en ik heb elke dag pijn in mijn botten ik ben bang voor bottumor 🙁

  kan iemand mij helpen?

  Reageer
  #2

  Een regel tekst... Waarmee kunnen we jou dan helpen?

  Ben je alleen bang of heb je een goede reden om bang te zijn? Zo was hier laatst een jongen wiens vader aan botkanker overleden was. Nu dacht die jongen bij alles dat hij deed dat hij dezelfde ziekte had. Begrijpelijk dat hij bang was natuurlijk, maar niet logisch. Want botkanker komt zelden voor, en het meest bij oudere mensen. En die mensen hebben vaak veel meer symptomen van kanker, en niet alleen wat pijntjes.

  Zijn het bij jou geen groeipijnen, zoals iedere puber die heeft die flink in de groei is?

  Als je onzeker blijft, ga dan even naar de huisarts, en vraag hem of je een goede reden hebt om echt bang te zijn of dat je misschien meer symptomen van hypochondrie vertoont.

  Weet je wat hypochondrie is, trouwens?

  Reageer
  #3

  Een kwaadaardige (of maligne) primaire beentumor (=botkanker) is kanker uitgaande van beenweefsel (bot). De meest voorkomende kwaadaardige beentumoren zijn Osteosarcoom en Ewing's sarcoom. Ze komen het meest voor bij kinderen en jonge volwassenen.
  .....
  ......
  Meestal is de eerste klacht van iemand met botkanker veel pijn. Dit wordt veroorzaakt door de uitbreiding van de tumor of door verzwakking van beenweefsel door de tumor. Soms bestaat er ook koorts, zwelling van de ledemaat of valneiging.
  Alleen een arts kan met zekerheid vaststellen of een patiënt een gezwel van een been heeft. Voor het stellen van een diagnose zal een arts eerst uitvoerig met de patiënt en diens familie spreken. Daarna zal een uitgebreid lichamelijk onderzoek plaats vinden. Ook worden meerdere onderzoeken met behulp van apparatuur uitgevoerd. Daartoe behoren een uitgebreid bloedonderzoek en röntgenfoto's. Met behulp van deze onderzoeken kan worden vastgesteld in hoeverre de beentumor zich uitgebreid heeft naar andere weefsels.
  .....
  ......

  Lees dit werkstuk eens door, misschien heb je er iets aan?!

  http://www.scholieren.com/werkstukken/8617

  Reageer
  #4

  dank jullie wel voor je hulp

  Reageer
  #5

  Hallo 14 jarige,

  Waarom denk je direkt aan dit soort aandoeningen.
  Hoor jij als 14 jarige niet met andere dingen bezig te zijn.
  Iedereen heeft wel eens pijn, maar je gaat toch niet direkt uit van kanker. Als je het echt wilt weten dan zou ik naar de huisarts gaan. Botkanker ontstaat meestal als uitzaaiingen. Mijn schoonmoeder heeft dit ook, maar dat is ontstaan doordat zij darmkanker en de lymfeklieren zijn aangedaan. Je moet het jezelf niet zo moeilijk maken. Je kwelt alleen maar. Ik denk ook dat het groeipijn is.

  Reageer
  #6

  Ja Kroon, ik denk het ook. Toch lastig om zo`n knul gerust te stellen. Maar zorgen zijn inderdaad een beetje misplaatst, de kans is zo ontzettend klein dat er iets mis is, en zo ontzettend groot dat het door de puberteit komt.

  Reageer
Reageer op: bang voor bottumor
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief