Mijn zoontje heeft voortdurend last van buikpijn

 • #1

  Mijn zoon van 8 klaagt iedere dag over buikpijn. Hij heeft echt fysiek last op de plaats van zijn darmen, ook komt er veel speeksel vrij. Het speeksel is aan de schuimige kant. Zelf denkt hij lactose-intolerant te zijn. Maar hij heeft het ook bij ander voedsel. Zelfs op school waar hij fruit en een beker water krijgt en in de lunchpauze speltbrood eet en wat hij over algemeen wel goed verdraagt. Verder eet hij voornamelijk biologisch. Bij zijn vader krijgt hij dit wat minder en krijgt hij ook meer suikerhoudende- en bewerkte producten. Maar de symptomen heeft hij zowel bij mij, bij zijn vader en op school.
  We gaan donderdag naar de huisarts, het lijkt me verstandig om bloed te laten prikken en vraag me tevens af of we hier baat bij kunnen hebben. Ook vraag ik me regelmatig af of het misschien toch ook een psychische uiting van emoties kunnen zijn, maar omdat het vaak tijdens en na het eten optreedt lijkt dat minder van toepassing. Waar kan deze buikpijn vandaan komen en kan het een reactie zijn met acute gevolgen?

  Reactie
  #2

  Ik ben nog geen kind van 8 tegen gekomen dat bewust nadenkt over lactose intolerantie. Maar he zou kunnen. Een psychische oorzaak is echter toch ook heel goed mogelijk.

  Reactie
  #3

  Zou er iets uit een bloedonderzoek kunnen komen?

  Reactie
  #4

  Dat is een vraag die ik helaas zo ook niet kan beantwoorden. Ook dat zal afhankelijk van de oorzaak zijn. Als het van de longen /astma komt is dat niet in het bloed vast te stellen

  Reactie
Reageer op: Mijn zoontje heeft voortdurend last van buikpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief