Zoon buikpijn

  • #1

    Mijn zoon (8) klaagt al enkele maanden over buikpijn. Echter lijkt hij vaak gewoon vrolijk, niet dat hij op de bank moet liggen van de pijn. Ik vond het moeilijk in te schatten of hij echt erge pijn heeft of dat het misschien gedeeltelijk psychisch is.

    Van de huisarts moeten we enkele weken een logboek bij houden, dat doen we nu. Vooralsnog geen correlatie met eten, situatie thuis oid te zien. Het is een lief vrolijk kind, maar benoemt zijn buikpijn wel tien maal op een dag en staat ook regelmatig in de nacht naast het bed.

    De afgelopen week heeft hij ook 3 keer diarree gehad. Verder een erg wisselend ontlastingspatroon.

    De pijn zit altijd in het midden onderin zijn buik als ik het vraag.

    Zelf neig ik naar PDS. Dokter dacht niet dat we ons zorgen moesten maken maar nu zijn ontlasting vaak dun is, hij soms het gevoel heeft dat er nog een drol hangt (is niet zo na controleren) maar ik me toch een beetje zorgen.

    Volgende week staat er weer een afspraak bij de huisarts op de planning. Iemand tips? Ik heb nu probiotica besteld voor kids en af en toe een kwart paracetamolletje.

    Reageer
    #2

    Toch maar eens een ontlastingsonderzoek laten doen

    Reageer
Reageer op: Zoon buikpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief