verdoezelen plasongelukje , zoon bijna 14

 • #1

  Ja ik kwam acherin zijn balkonnetje broek, onderbroek en sokken tegen die hingen te drogen, dus iets anders dan dat hij in zijn broek heeft geplast en het een beetje heeft uitgespoeld kan ik er niet van maken. Dat kan je hier gewoon zeggen en dan was ik alles. Vorig jaar overkwam het mij ( te lang gewacht, eerst nog naar Hema en uiteraard net voor huis niet meer te houden) en daar gewoon open over geweest, dus dat weet hij ook. Maar ja moet ik nu doen of ik niets weet of  gewoon zeggen dat hij dat gewoon door mij hygienisch moet laten wassen. Misschien hebben anderen het gezien en is dat vervelend en zit hij daar mee?

  Reactie
  #2

  Bespreek het gewoon.

  Reactie
  #3

  Dank John. Mijn man.....zaken in Quebec....had inmiddels gelijksoortig geantwoord. Heel luchtig gevraagd of die broek op het balkonnetje niet beter goed gewassen kon worden........ja dat was wel beter, want hij had gisteravond op de terugweg van vriendje heel erg nodig moeten plassen en dat was beetje verkeerd gegaan. Hij vertelde niet hoe het precies was gegaan, maar moet ik dat weten....

  Reactie
  #4

  Dat lijkt me niet zo belangrijk. Maar de was gewoon in de wasmand doen om te wassen wel

  Reactie
  #5

  Wat mij betreft gelijk in de wasmachine John...in de wasmand kan het poosje blijven liggen. Ik vind toch ook wel dat je op die leeftijd nog gewoon moet zeggen als je in je broek hebt geplast. Niet alleen van wege de vieze was maar het kan als er geen reden voor is ook iets medisch zijn. Maar goed schaamde zich kennelijk toch....terecht maar tegenover mij is dat niet nodig.

  Reactie
  #6

  Nee, zou niet nodig moeten zijn, maar het is wel een puber..

  Reactie
  #7

  Dank John.....je hebt gelijk , voor hem op zijn 13e een vervelendere ervaring dan voor mij op mijn 46e.....hij heeft het net zelf uitgelegd hoe het was gegaan en dat hangt voor hem van details aan elkaar tot aan fietserslichtje dat twee keer achter elkaar vanwege de tram op rood bleef. Hij was onderweg naar parkje om daar te plassen....dan stopt het verhaal......Hij is wel bijna 14 en puber, maar de grote lijnen daar moet je hem naar terugbrengen, zoals de cola, het ijs en geen voorrang aan je blaas geven. Ik denk wel dat het goed is dat hij er over heeft gepraat.

   

  Reactie
  #8

  Het kan best zijn eigen schuld zijn dat hij in zo’n situatie met overvolle blaas is terechtgekomen maar het blijft natuurlijk klote dat je je reddende boompje niet kan bereiken door een verkeerslicht dat niet op groen wil. Dan staan er inmiddels honderd mensen bij zo’n licht en kun je het niet meer houden en zeik je in je broek. Ik zou ook geen zin hebben om dat tegen m’n moeder te vertellen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat klopt ook Ab, maar als je zelf niet kunt relativeren dan moet iemand anders je uitleggen, dat iedereen een ongelukje kan hebben.....van al die fietsers er maar een paar het gezien hebben.....hij die waarschijnlijk niet gauw weer ziet......het geen nadeel was dat zijn vriend erbij was maar een voordeel omdat die oude regenbroek bij zich had waardoor hij in die broek thuis kon komen....niemand hier wat gezien heeft......en dat zijn als je 13 bent.......je ouders.Dank voor je reaktie, want het maakt het  helderder hoe mijn zoon er in zit.

  Reactie
  #10

  Dat was mijn enige bedoeling Karin. Dat soort dingen blijft je lang bij in je leven :  zo weet ik nu nog dat ik in de wachtkamer van de tandarts in Rotterdam Zuid in mijn broek plaste en van de behandeling weet ik niets meer. Je moest er voor 9 uur zijn en als de wachtkamer vol was ging de deur dicht. WC was alleen in praktijkruimte en ik moest zo nodig. Ik was 12 en mij moeder zei dat ik moest wachten tot we aan de beurt waren dan zou ze gelijk vragen dat ik naar WC kon.

  De jongen voor me mocht naar binnen, maar dat duurde en er schoot een straal in mijn broek. Ik zei het maar je zag er nog niets van, dus mijn moeder zei dat ik nog moest wachten. De volgende straal was bijna niet te stoppen en ik zat voor aap in een natte broek. Toch nog wachten en toen ging het weer , nu op de grond en eindelijk heeft mijnmoeder aan de deur geklopt of ik mocht plassen. 60 jaar geleden nu en je weet het nog. Geen frustratie hoor maar ik zeg alleen dat het vernederend is en je je het lang herinnert.

   

  Reactie
  #11

  Mijn zoon, ook 14, heeft het gewoon eerlijk thuis verteld. Hij mocht niet naar de WC, of moest wachten....het is onduidelijk en kon het niet meer ophouden in de klas. Ik begrijp inmiddels dat dat kan gebeuren. Het enige dat ik wil weten is waarop ik moet letten of dit nog normaal is. Na zijn zevende heeft hij nooit meer in zijn broek geplast. Dat vond ik al vrij laat, maar mijn man heeft het nog een keer op zijn dertiende  gehad Dus die vindt het normaal.

  Reactie
  #12

  Wat een heisa om iets wat iedereen een keer kan overkomen. Waarschijnlijk als je er niet zo veel heisa maakt van zulke dingen zou hij er ook niet zo veel voor schamen. Als ik hem was en ik zou weten dat mijn moeder er een heisa van zou maken zou ik me ook ongemakkelijk gaan voelen.

  Reactie
  #13

  @femke,

  Ik denk dat het wel goed al is dat hij zoiets heeft durven te vertellen aan je.

  En leeftijd heeft er niet zo veel mee te maken denk ik dat is wat anders dan het moeten zindelijk worden. Waarschijnlijk  heeft hij of een probleem dat hij niet durft (te zeggen) om te plassen of er is een medisch probleem.

  Maar zou hem wel meegeven wanneer hij nodig moet en hij niet mag, gewoon moet gaan. En als het vaker gebeurt ook tegen de leerkracht zeggen (misschien niet perse zeggen dat hij in z'n broek plast maar wel dat hij vaker  naar de wc moet gaan) zodat diegene er rekening mee kan houden.

  Reactie
  #14

  Bedankt Heisa, ik maak tegen hem ook geen Heisa, maar mij wel zorgen omdat het op je 14e toch wat anders is dan op 7, dan kan een leraar terecht verwachten dat iemand kan wachten tot hij met zijn uitleg klaar is. Hij heeft  te lang gewacht met zijn hand opsteken, want hij moest aan het begin van dat uur al.......vergeten toen te gaan. Zal hem nog vertellen dat als het zo erg is hij gewoon moet gaan. Scheelt heisa en vooral schaamte.....

  Reactie
  #15

  Precies, de man antwoorden dat je niet kunt wachten omdat het uiterst dringend is is iets sympatieker en duidelijker dan weglopen. Dat hij voortaan eerder moet gaan snapt hij echt wel. Het enige vervelende is de schaamte maar die komt door de heisa. Ik herinner me nog rond mijn vijftiende dat ik ook geen tijd nam om naar de WC te gaan en uiteraard net voor ik thuis was, ik kon niet meer. Al hadden ze me een Ferari gegeven, ik hield het niet meer op. Ik heb besloten om me in mijn eentje te schamen en net als die andere jongen niets te zeggen. Moest er niet aan denken dat dat onderwerp van gesprek werd.

  Reactie
Reageer op: verdoezelen plasongelukje , zoon bijna 14
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief