Pre puber gedrag of niet

 • #1

  Hallo,

  Mijn dochter van 11 was drie weken geleden ziek, waarbij ze twee keer moest overgeven, vervolgens 3 dgn koorts had en 5 dagen hoofdpijn in het voorhoofd. Ook al deze dagen buikpijn en 1x diarree. Naar de huisarts geweest omdat ik me zorgen maakte om de lange hoofdpijn. Huisarts gaf aan dat het een virus was. Ze bleek ook rode oren te hebben maar dat het op zijn retour was... Ze zegt dat ze nu nergens geen last meer van heeft maar voor mijn gevoel reageert ze soms toch anders dan voor de griep.

  Ze heeft op alles wat ik zeg een reactie of argument. Kan soms antwoorden geven of vragen stellen dat ik denk waar komt dit ineens vandaan. In principe wel oké vragen/antwoorden maar voor mijn gevoel soms ook vreemd. Kan heel lacherig zijn, dat ik denk wat is hier grappig aan.... Ze is ook heel alert krijgt alles mee en ziet en voelt alles. Benoemt echt alles wat ze ziet en denkt. Voor mijn gevoel is dit veel sterker dan voor de griep.

  Ik maak me zorgen dat er door de griep iets in haar hersenen is gebeurd/beschadigd door de hoofdpijn en koorts, bang dat ze toch iets van een hersenvliesontsteking ofzo heeft gehad.. Of moet ik dit loslaten en het op de pre puberteit gooien en dat ik op dit moment veel te veel op haar let wat ze doet en zegt.

  Wie herkent dit gedrag bij een 11 jarig meisje?

  Reactie
  #2

  Ik denk toch dat ze aan het puberen is...

  Reactie
  #3

  Dankjewel John, voor uw reactie.

  Mijn dochter is ook erg klein 125 cm en op haar botgroei loopt ze dan ook 2 jaar achter, uitgezocht door kindergroeiarts. Kan ze dan mentaal al wel aan het puberen zijn of moet dit gelijk oplopen?

  Reactie
  #4

  Dat hoeft zeker niet gelijk op te lopen.

  Reactie
  #5

  Stellen pubers ook zoveel vragen en dan continue de 'waarom' vraag zoals peuters dat ook continue doordoen.

  Tevens vertel je ze iets en nog geen 5 minuten later of een uur later zijn ze alweer vergeten dat we het daar over hebben gehad..... Lacht om heel veel dingen, ook als er iets gebeurt wat totaal niet leuk is of pijnlijk is. Zingt en beweegt de hele dag door.

  Dit soort dingen vallen me dus heel erg op na de griep. Dat ik begin te twijfelen of dit wel echt pubergedrag is...

  Of toch een andere oorzaak heeft.

  John ik zie dat u op veel vragen antwoordt, mag ik vragen wat uw functie/beroep is op dit forum?

  Reactie
  #6

  Het lijkt er toch echt op dat ze pubert...ik herken het van mijn eigen kinderen en mijn kleinkinderen.

  Ik ben een zorgprofessional

  Reactie
Reageer op: Pre puber gedrag of niet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief