voorhuid

 • #1

  Hallo,
  Ik heb een vraagje over mijn zoontje van 3,5 jaar. Hij is zindelijk en moet nu natuurlijk op de meest vervelende momenten plassen. Nu gaat dat bij een jongetje natuurlijk wat makkelijker. Maar daar ligt nu net even het probleem. Voorheen liet ik hem weleens bij een boompje plassen, ik deed dan zijn voorhuidje iets naar achteren, anders plast hij schuin of op zijn broek. De laatste twee keer gaf hij echter aan dat dit pijn deed. Mijn man zegt dat ik er gewoon vanaf moet blijven, hij is daar nog te klein voor.
  Ik weet het echter niet. Zou zijn voorhuidje te strak zijn of kan je dat nog niet zeggen? Vanaf welke leeftijd moet je het voorhuidje naar achteren kunnen doen om het bijv. schoon te kunnen maken eronder?
  Wie weet dit?

  Reageer
  #2

  AFBLIJVEN! de verkleving van de voorhuid moet vanzelf weggaan! Niet forceren!
  Brenda

  Reageer
  #3

  Hoi
  Vroeger was het zo dat wanneer de voorhuid rond de 6 jaar nog niet los was er een operatie(besnijdenis) aan te pas kwam. Tegen woordig laten ze de natuur de gang en zal het ronde de pupertijd wel goed zijn. Mijn oudste zoon heeft een ontsteking aan zijn piemeltje gehad doordat ik ook dacht dat ik er onder schoon moest maken. De dokter legde toen uit dat dit niet meer hoeft.

  Reageer
  #5

  Hoi ik ben 13 en ik kan mijn voorhuid niet naar achter doen... dat komt omdat ik er nooit tijd aan wou besteden. Maar nu word het irritant door bijv plassen. Moet ik besneden worden of zelf gelijdelijk naar achter doen?

   

  Reageer
  #6

  Ik zou er eerst eens mee naar de huisarts gaan

  Reageer
Reageer op: voorhuid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief