Oorsuizingen na gescheurd trommelvlies

  • #1

    Hoi,

    Vorige week vrijdag 2 april ben ik ten val gekomen op mijn oor, onmiddellijk een piep in mijn oor waargenomen.
    Naar het ziekenhuis geweest, waar ze vast stelden dat mijn trommelvlies gescheurd was. Ze zeiden me dat het spontaan van zichzelf ging dicht groeien.

    Sindsdien in het linker oor dag en nacht aan een stuk een gesuis.

    Ik ben dinsdagavond naar een KNO specialist geweest, hebben testen gedaan en het trommelvlies was inderdaad stevig beschadigd.
    Aan mijn middenoor was geen beschadiging, heb ook geen onherstelbare schade aan mijn gehoor.

    Maar die piep blijft, en ik begin mij toch wel erge zorgen te maken.
    Heeft iemand hier al ervaring mee? En kan me laten weten dat dit voor altijd is of voor tijdelijke aard?

    Groetjes
    Walter

    Reageer
    #2

    Tinnitus kent verscheidene oorzaken waarvan een trauma er een is. Als de KNO-specialist u gezegd heeft dat de klachten in uw geval waarschijnlijk over zullen gaan, dan zou ik daarop vertrouwen.

    Meestal geneest een gescheurd trommelvlies spontaan. Een gaatje in het trommelvlies kan operatief gesloten worden.

    Als er geen schade is opgetreden aan het binnenoor, dan is het te verwachten dat alle symptomen van het gescheurde trommelvlies zullen oplossen.

    Reageer
    #3

    Goedendag Walter ,
    Ik wens je heel veel beterschap.
    Ik weet wat je bedoeld want ik had dezelfde oorzaak en oorsuizen dat sindsdien begon en die ik nog steeds heb , maar in veel mindere mate dan voorheen, maar er was tot nu toie niets aan te doen , ook het ziekenhuis onderzoek heeft niets kunnen vinden .
    Wel heb ik gemerkt dat als ik veel geluid of lawaai vermijd dat het suizen iets minder erg wordt , en met belootstelling aan hard geluid , erger wordt .

    Reageer
    #5

    Ik heb vorige week ook een gat in me trommelvlies dankzij vuurwerk wat naast of op me oor knalde.

    ik heb nu een week gepiep en gesuis in me oor, ik word dr nu tog wel n beetje gek van. Ook is mijn gehoor een heel stuk minder geworden. De kno arts heeft mij niet egt duidelijk verteld of dit alles overgaat. Beetje balen angezien ik mijn gehoord goed nodig heb voor mijn muziek carriere.

    Reageer
    #6

    Is dit ooit overgegaan?

    Reageer
    #7

    Unoo is je piep ook overgegaan, mij is hetzelfde overkomen met vuurwerk!

    Reageer
    #8

    Hallo allemaal. Ik zit met dezelfde situatie. Ik ben op vakantie geweest en heb daar een zware oorontsteking gekregen. Toen ik moest terug vliegen is door de druk in het vliegtuig mijn trommelvlies gescheurd. Sinds toen heb ik enorm geruis in mijn oren en ik wordt er zo wat gek van. Mijn dokter heeft niet echt antwoord gegeven of dit zou overgaan. Iemand die weet of dit permanent is of niet? Bedankt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb dit ook gehad na dat iemand zeer hard in mijn oor hard gebruld. Dacht dat ik zot werd en enorm veel schrik gehad. Bij mij is het over gegaan. Kan wel enkele weken tot 6 maand duren.

    Reageer
    #10

    Ik heb het ook nu, geen gehoor aan linker oor..... wel een geruis en piep.

     

    Oordruppels helpen de infectie er uit te halen zodat het trommelvlies weer kan herstellen...... het gehoor kan terug komen maar kan enkele weken duren.

    Reageer
    #11

    ik heb sinds een week dag en nacht oorsuizen. Begon nadat mijn linkeroor dicht zat. De volgende dag ook een paar uur oorpijn, gehoor is niet significant minder voor mijn gevoel. Gisteren naar de bios gegaan en bij een luidere scène had ik eenzelfde geluid in mijn linkeroor als een opgeblazen autospeaker. Duidt dit op een trommelvliesbeschadiging? Overmorgen kan ik pas terecht bij de huisarts. Mvg, Max

    Reageer
    #12

    Moeilijk om daar zo zonder onderzoek iets over te zeggen. Je zult toch eerst even naar de huisarts moeten gaan

    Reageer
    #13

    Hi,

    Vandaag is bij de dokter geconcludeerd dat ik een gaatje in mijn trommelvlies heb. Heb sinds 1-2 jaar last van oorsuizen. Ik had vaak tijdens een vlucht behoorlijke last van mijn oren wat ook uitstraalde naar mijn keel. Wat de laatste twee keer niet zo was, zonder oorpijn gevlogen!  Zes weken geleden ben ik gevallen met de fiets, mijn kaak was gebroken, vlak bij de gehoorgang. Sinds de val werden de suizen een piep of fluitend geluid. Over twee weken mag ik weer op controle bij de huisarts, om te kijken of het gaatje in mijn trommelvlies is dicht gegroeid.

    Wat nou de oorzaak geweest is?

    Reageer
    #14

    Wat de oorzaak is geweest?  Je geeft het zelf al aan...wat het gaatje betreft dan.

    Zes weken geleden ben ik gevallen met de fiets, mijn kaak was gebroken, vlak bij de gehoorgang. Sinds de val werden de suizen een piep of fluitend geluid

    Daarvoor had je waarschijnkijk tinnitus.

    Reageer
    #15

    Ik heb sinds oudjaarsnacht last een een piep in mijn oren.. Ik heb met mijn domme hoofd lachgas gedaan tussen de 20-30 stuks, ben dichtbij het vuurwerk geweest en een uurtje uitgegaan. Nu denk ik dat het door het lachgas komt.. Weet iemand wat ik dan heb beschadigd want aan de dokter heb ik ook niet veel en ik heb super veel stress en slapeloze nachten hierdoor..

    alvast bedankt!!

    Reageer
Reageer op: Oorsuizingen na gescheurd trommelvlies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief