Chronisch verstopte neus

 • #1

  Ik heb altijd wel last van verstopte neus gehad maar na mijn laatste
  verkkoudheid in december 2007 zit me neus gewoon altijd helemaal dicht.

  ik krijg van de huisarts geen neuspray meer omdat dit slecht is. Maar als ik niets
  doe dan kan ik niet slapen. Daarom gebruik ik nu al 5 maanden elke avond een spray in elke neusgat omdat ik anders niet slaap.

  Nu zegt de huisarts stomen en je neus met zout water spoelen maar dit helpt ook niet.

  Heeft iemand een middeltje waardoor mijn neus wel open kan gaan. Ik wil namelijk heel graag stoppen met die neusspray

  Reageer
  #2

  de neusspray maakt het erger i.p.v. beter dus weg ermee!
  ga eens naar een Homeophaat.
  Sterkte en succes. Brenda

  Reageer
  #3

  Je hebt inmiddels behoorlijk schade opgelopen aan je neusslijmvlies door het advies van je huisarts niet op te volgen. tevens heb je de bijsluiter niet gelezen waarin staat dat gebruik beperkt is tot 3 weken. Je probleem is nu ernstiger geworden, ik denk dat alleen een KNO-arts je nu zou kunnen helpen. Vraag een doorverwijzing naar de KNO-arts, voor je dichte neus, je spraygebruik en een allergietest. De homeopaat kun je los hiervan raadplegen.
  je bent dom geweest, nu zit je met de brokken.

  Reageer
  #4

  Moet dat nou echt op zo'n belerend toontje?
  Hij weet heus wel dat ie fout zit, en is geen klein kind.
  Het lijkt me een ontzettend naar probleem, en ik kan me voorstellen dat je naar die neusspray grijpt, al weet je dat het niet goed is. Je wilt toch ook slapen.......

  Succes ermee hoor!

  Groeten, Iris

  Reageer
  #5

  nou... geen kind meer?
  Eigenwijs in ieder geval wel! 5 maanden neusspray en niet naar de huisarts luisteren.
  Tuurlijk is dat vervelend, snappen we ook wel, maar ik snap ook dat je dan zo'n reactie krijgt. Want dit is zelf problemen veroorzaken, neusspray is echt slecht en mag je niet te lang gebruiken.

  Reageer
  #6

  Ben ik het helemaal mee eens, maar het ging mij alleen om de manier waarop....
  Is niet mijn manier, maar iedereen is weer anders!

  Reageer
  #7

  Het is idd niet slim maar als niets helpt dan doe je het wel.
  ik slaap zoiezo al slecht door stress en met een dichte neus lig ik al maanden
  wakker anders.

  Trouwens een neuspray mag je maar 7 dagen achter elkaar gebruiken niet 3 weken.

  ik ben wel erg benieuwd of jij een arts bent ? Mede omdat je het hebt over een allergietest....

  Grt,
  Bart

  Ps: thnx Iris

  Reageer
  #8

  even een aanvulling nog!

  mijn huisarts deed niets ! kreeg een keer neuspray, voor de rest moest ik het maar met zoutwater en stomen oplossen. Toen ik zei dat het niet hielp bleef hij maar zeggen doorgaan. Verwijskaart kreeg ik niet

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo Bart

  Heel vervelend die verstopte neus. Ik heb er ook regelmatig last van. Een (in stukjes gesneden)ui naast het bed helpt om de nacht door te komen.
  Verder kun je vragen om Beclometason neusspray. Dat mag je wel langer gebruiken en is voor chronische verkoudheid/hooikoorts. Maar even een consult bij een KNO-arts is ook niet verkeerd. Sterkte.

  Reageer
  #10

  nogmaals, blijf er niet mee doorlopen en blijf van de normale neusspray af.
  Ik zou me echt eens laten testen.
  je kunt ook naar een arts in de Chinese Geneeskunde gaan, die kijkt weer anders naar de klachten en heeft andere middelen voor behandeling en diagnose. Homeophaat kan ook.
  Sterkte en succes, je zal zelf aktie moeten ondernemen als de huisarts verder niets doen wil.

  Reageer
  #11

  Soms moet je niet vragen, maar gewoon eisen. Ik zou naar je huisarts toegaan en een doorverwijzing eisen. Mocht dat niet lukken kan je altijd zelf nog naar de afdeling KNO in het ziekenhuis bellen. Geloof me, heb er ervaring mee. De KNO arts kan kijken of die verstopte neus te verwijten is aan een inhalatieallergie (bv. huisstofmijt) of een vergrote neusamandel. Laat je in ieder geval niet wegsturen als jij dit als een probleem ervaart! Je bent baas over je eigen lichaam.

  Succes.

  Reageer
  #12

  Mensen ik heb ook ruim een jaar misschien wel 2 bijna dagelijks gebruik gemaakt van otrivin of huismerkspray van Kruidvat om van die verstoppingen vanaf te komen. Ik wist niet dat het zo slecht was. Ik ben bij de huisarts geweest en zei dat ik er direct mee moest kappen en sindsdien gebruik ik dus ook de allergie spray die ik oneindig kan gebruiken en zonder enkele zorgen.

  Daarvoor was ik eigenlijk 2 jaar lang bij de ziekenhuizen geweest en heb zoveel sprays en technieken gebruikt om er van af te komen, maar het helpt. Ik blijf mijn verstopte neus houden.

  Ik heb dus maatregelen genomen en had pauze genomen van die sprays. Ik heb een maand of 2 niks gebruikt voordat ik aan de spray zou beginnen van de huisarts. Ik had geen harde stukken meer in mijn huis en ik had minder niesbuien. Mijn neus had eindelijk een keer rust. Nou functioneert mijn neus heel goed. Mijn reukvermogen is afgenomen, maar het gaat al weer iets beter. Ik moet wat meer geduld hebben en alleen de goede spray gebruiken

  Reageer
  #13

  Niet alleen een belerend toontje maar ook nog eens mateloos pedant. Als meneer zelf KNO-arts geweest was had ie minder fel van leer getrokken.
  Mijn KNO-arts kan mijn verstopte-neus-probleem niet oplossen en dus gebruik ik al meer dan 10 jaar neusdruppels. Zonder die, sterf ik een verstikkingsdood.
  Er bestaan nu eenmaal kwalen waar nog geen medische oplossing voor is. Ik ben nog nooit naar een homeopaat geweest omdat ik dat al helemaal niet vertrouw. Je moet erin geloven wil het werken en ik geloof in god nog gebod, laat staan in kwakzalvers.

  Reageer
  #14

  Maxam heeft het duidelijk niet begrepen.

  Langdurig gebruik van neusspray's is schadelijk voor je gezondheid. Er staat duidelijk in de bijsluiter dat je dit maximaal een week of twee mag gebruiken.

  Reageer
  #15

  Jouw klachten ontstaan door het neusspray gebruik. Dit wordt Rhinitis Medicamentosa genoemd.
  Rhinitis medicamentosa is een gevolg van een verslaving aan neusspray's.

  Reageer
Reageer op: Chronisch verstopte neus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief