Ooroperatie agv chronische middenoorontsteking (cholesteatoom)

 • #1

  Hallo allemaal,

  Na jarenlange problemen met mijn oor (chronische middenoorontsteking, cholesteatoom) a.g.v. een hersenvliesontseking heb ik van de week gehoord dat ik hieraan geopereerd moet worden.
  Ze zullen via de schedel opereren en het zal zo'n 3 1/2 uur in beslag nemen.

  Ik ben vreselijk bang. In mijn ogen is het een hele pittige operatie, zowel qua duur als qua locatie.

  Heeft iemand ervaringen hiermee of kan iemand mij gerust stellen?

  Ben bang voor ernstige complicaties en of dat ik in een levensgevaarlijke situatie beland....

  Alvast bedankt voor jullie reacties.

  Reageer
  #2

  Acht jaar geleden ben ik geopereerd aan mijn oor i.v.m een cholesteatoom. Maar ik heb geen hersenvliesontsteking gehad, dus ik weet niet of je dezelfde operatie krijgt. Er wordt een snee achter je oor gemaakt en dan klappen ze je oor naar voren om er beter bij te kunnen. Het was goed gelukt, maar ik vond het best ingrijpend, omdat het zo'n kwetsbare plek is. Mijn gehoor is wel achteruit gegaan. Ik heb geen gehoorherstellende operatie gedaan omdat ik niet nog een operatie wilde. Op dit moment heb ik het vermoeden dat het terug gekomen is. Dus ik ga weer naar de dokter.
  Veel sterkte. Het is spannend, maar er is maar een hele kleine kans dat het niet goed gaat.

  Reageer
  #3

  Hallo allemaal

  16 dagen geleden ben ik geopereerd aan mijn linker oor. Een schoonmakende oor operatie. De arts heeft de achterkant van mijn oor los gehaald om in het middenoor te komen waar een vreselijke ontsteking zat. Deze ontsteking heeft mijn gehoorbeentjes flink aangetast en ook een gedeelte van mijn trommelvlies. De arts is onnabij de 3 uur bezig geweest. Mijn gehoorbeentjes zijn vervangen door een titanium implantaat en mijn trommelvlies is "gerepareerd" en verstevigd. Na de operatie en het wakker worden en beetje aansterken ( broodje eten, drinken en toilet bezoek) mocht ik weer naar huis. Heb ontzettend veel pijn gehad, heel veel last van duizeligheid, licht in het hoofd enz. Maar zoals ik er zelf nu tegenaan kijk was de operatie wel de moeite waard. Ondanks dat ik toch nog wat pijn heb en duizelig ben. Voor de operatie was ik zelf ook ontzettend bang en nerveus. Maar eigenlijks niet nodig. Maar wel logisch dat je het bent. Rust, slapen en goede pijnstillers zijn de beste dingen voor een goed herstel.

  Reageer
Reageer op: Ooroperatie agv chronische middenoorontsteking (cholesteatoom)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief