Cholesteatoom; een agressieve middenoorontsteking

Cholesteatoom een agressieve middenoorontsteking

Het eerste signaal dat iemand een cholesteatoom heeft, is vaak gehoorverlies. Maar omdat dit geleidelijk gaat, wordt deze aandoening vaak laat opgemerkt. Hierdoor kan het gehoor onherstelbaar beschadigen. Wat zijn alle symptomen van een cholesteatoom, en kun je het voorkomen?

Wat is een cholesteatoom?

In een gezond oor staat het trommelvlies mooi gespannen tussen de gehoorgang en het middenoor, waar de gehoorbeentjes (hamer, aambeeld en stijgbeugel) zich bevinden. Het middenoor staat via de buis van Eustachius in verbinding met de neus-keelholte. De huid van de gehoorgang wordt steeds vernieuwd, dode huidresten worden vervangen door nieuwe huid. Het oor beschikt over een zelfreinigend mechanisme en de dode huidresten worden door de gehoorgang afgevoerd. Het verdwijnt met het droge oorsmeer uit ons oor.

Echter, wanneer er sprake is van een cholesteatoom, dan stapelen de dode huidresten zich op en worden ze niet verwijderd. Dit alles gaat gepaard met een ontsteking van het omliggende weefsel. De ontstekingscellen produceren schadelijke stoffen, welke vervolgens het botweefsel aan kunnen tasten.

Meestal komt cholesteatoom slechts aan één kant voor, maar het kan ook in allebei de oren optreden.

Hoe ontstaat een cholesteatoom?

De dode huidresten kunnen ophopen, doordat een deel van het trommelvlies zich intrekt of ingroeit. Hierdoor wordt de buitenste huidlaag van het trommelvlies als het ware gevangengehouden in een holte in het middenoor. Daardoor wordt die afvoer belemmerd en blijft (een deel van) de dode huidresten in het middenoor achter. Het gevolg kan een cholesteatoom zijn.

Waarom een deel van dat trommelvlies zich intrekt of ingroeit, is nog niet helemaal bekend. Het kan aangeboren zijn, maar in de meeste gevallen ontstaat het tijdens de kinderjaren. Wanneer het verworven is, dan gaat men ervan uit dat een slecht werkende buis van Eustachius zorgt voor een verminderde beluchting van het middenoor. Ook de kwaliteit van het slijmvlies in het middenoor zou een rol spelen.

Risicofactoren voor het ontstaan van een cholesteatoom

 • Herhaalde middenoorontstekingen
  Eén van de belangrijkste risicofactoren zijn herhaalde of langdurige middenoorontstekingen. Meer dan 70% van de verworven cholesteatomen ontstaan bij kinderen met herhaalde middenoorontstekingen.
 • Gaatje in het trommelvlies
  Een gaatje in het trommelvlies, als gevolg van een middenoorontsteking of een externe beschadiging, is een bekende risicofactor.
 • Ooroperatie
  Ook een ooroperatie, waarbij trommelvliesbuisjes geplaatst worden, kan het risico vergroten op het ontstaan van een cholesteatoom.
 • Erfelijke aanleg
  Men denkt dat ook erfelijkheid een rol kan spelen. Een cholesteatoom komt namelijk vaak bij meerdere mensen in één familie voor.
 • Aangeboren afwijkingen
  Ook komt een cholesteatoom vaker voor bij bepaalde aangeboren afwijkingen, zoals:
  – Gespleten verhemelte.
  – Syndroom van Down.
  – Syndroom van Turner.

Wanneer naar de huisarts?

Het is erg belangrijk om cholesteatoom in een vroeg stadium te herkennen. Zo verminder je de kans op blijvend gehoorverlies. Bij de volgende signalen adviseren wij, om naar je huisarts te gaan:

 • Bij herhaalde of langdurige middenoorontstekingen.
 • Wanneer je last hebt van een loopoor.
 • Wanneer je een druk in je oor voelt.
 • Pijn in of achter je oor.
 • Wanneer je merkt dat je minder goed kunt horen, zeker bij een in het verleden geopereerd of beschadigd oor.

Gevolgen van cholesteatoom

Gehoorverlies

Gehoorverlies is vaak het eerste en belangrijkste symptoom. Meestal zijn het de gehoorbeentjes die als eerste beschadigd raken. Hierdoor ontstaat er een acuut gehoorverlies. Wanneer er geen behandeling plaatsvindt, dan kan in een later stadium ook het slakkenhuis worden afgetast. Een onherstelbare beschadiging van het binnenoor, kan leiden tot perceptiegehoorverlies.

Evenwichtsstoornissen

Het binnenoor bestaat ook uit het evenwichtsorgaan. Wanneer deze wordt aangetast, dan kan dat leiden tot evenwichtsstoornissen, soms in combinatie met duizeligheid (vertigo).

Smaakverlies

In het oor loopt een kleine zenuw die een deel van onze smaak verzorgt. Ook deze zenuw kan worden aangetast door het cholesteatoom, waardoor smaakverlies heel langzaam kan optreden.

Gezichtsverlamming

Ook de aangezichtszenuw kan worden aangetast. Deze zenuw zorgt voor de gelaatsexpressie in ons gezicht. Ook het sluiten van de ogen en mond wordt geregeld door deze zenuw. Aantasting van deze zenuw kan aangezichtsverlamming veroorzaken.

Hersenaandoening

Uiteindelijk kan de ontsteking doorgroeien naar de hersenen. Dat kan leiden tot zeer ernstige complicaties, zoals hersenvliesontsteking (meningitis), hersenontsteking (encefalitis) en hersenabces. Deze ernstige complicaties komen in Nederland bijna niet meer voor.

Hoe wordt een cholesteatoom behandeld?

In een vroeg stadium kan antibiotica worden gegeven om infecties te behandelen of te voorkomen. Voor genezing is meestal een schoonmakende ooroperatie nodig. Deze operatie heeft een aantal doelen:

 • Verwijderen van het cholesteatoom
  Het cholesteatoom moet in zijn geheel worden verwijderd. Wanneer er nog een stukje achterblijft, dan zal dit na verloop van tijd weer aangroeien en opnieuw problemen kunnen veroorzaken. Cholesteatoom heeft namelijk de neiging om zich weer opnieuw te ontwikkelen. Wanneer dat gebeurt, dan spreken men van een residu cholesteatoom.
 • Verbeteren van de hygiëne van het oor
  Het oor moet droog, zelfreinigend en waterbestendig worden. Zodat iemand gewoon weer kan zwemmen en douchen zonder bang te zijn voor een ontsteking en/of loopoor.
 • Reconstructie van de gehoorbeenketen
  Soms is het nodig om de beschadigde beentjes te herstellen of om een prothese te gebruiken. Het herstellen van het gehoor is soms moeilijk te realiseren, omdat het bereiken hiervan niet uitsluitend afhangt van de operatie.

 

Bronnen: kno.nl en havenziekenhuis.nl

Delen:  
75 reacties op “Cholesteatoom; een agressieve middenoorontsteking
 1. Ik ben geopreerd aan mijn oor hamer aambeeld zijn verwijderd ik ben nu doof maar er blijft vocht uitlopen moet iedere 3mnd naar de oorarts om oorsmeer weg te halen gaat vast zitten

  Geschreven door Anoniem op
 2. Ik ben ca 30 jaar geleden geopereerd aan mijn rechteroor en toen is mijn stijgbeugel vervangen door een kunststof beentje, maar heeft niet geholpen om mijn gehoor te verbeteren nu las ik een artikel van een professor die een olie heeft ontwikkeld waardoor je na 1 maand je gehoor weer terug hebt zoals ’t hoort, ik twijfel of ik het zal bestellen, is u hier iets van bekend? hij schijnt genomineerd te zijn voor de nobelprijs voor deze prestatie. graag hoor ik hier meer over.

  Geschreven door Anoniem op
  • P.S. aanvulling op de professor die olie heeft ontwikkeld, zij naam is Henk de Leeuw en de olie heet auresoil Sensi&Secure.

   Geschreven door Anoniem op
  • Dit is een scam. Er is geen professor De Leeuw. Er is geen Nobelprijsnominatie. En die olie, 93 euro wordt er gevraagd, is gewoon olie met een vleugje etherische olie, waarvoor je bij het Kruidvat nog geen tientje betaalt.

   Geschreven door anoniem op
   • Hoe weet je dat, heb je het geprobeerd?

    Geschreven door Wijsneus op
    • Zojuist dat stukje van Prof. de Leeuw gelezen en dat voelt en leest als niet betrouwbaar. Het taalgebruik past niet bij een professor die serieus genomen wil worden. Er staat o.a. Stuttgart met een d geschreven en in een reactie schrijft iemand dat er eindelijk weer een Pool is die iets baanbrekend’s doet. Blijkbaar hebben ze in Polen een soortgelijke actie lopen maar zijn ze vergeten om deze tekst aan te passen. Ik zal een kopie sturen naar een instantie die hier iets mee moet doen. Geld uit mijn zakken kloppen mogen mijn kinderen doen maar niet deze oplichters!!!

     Geschreven door Anoniem op
     • inderdaad, als het zo baanbrekend is, waarom dan niet in een medisch tijdschrift te vinden?? maar op internet….. vaag

      Geschreven door j op
     • En waarom worden de kleine lettertjes, onderaan zijn betoog, steeds onderbroken door – uiteraard – positief commentaar middels een filmpje wat steeds storend wordt ingevoegd. Deze tekst ( de kleine lettertjes) is kennelijk verplicht om aan de wettelijke bepalingen te voldoen. Voor mij is het een slimme manier van om het lezen van de verplichte tekst – bijna – onmogelijk te maken.

      Geschreven door Anoniem op
     • idd een achterlijke ‘reclame’

      Geschreven door cijb op
     • Inderdaad overduidelijk bedrog. Die prof Deleeuw bestaat niet, evenals publicties van onderzoeken. Mensen trap niet in deze oplichterij! Het is slechts bedoeld om je valse hoop te bieden voor veel geld. Gehoorproblemen kunnen allerlei oorzaken hebben, maar beschadigde zintuigcellen in het middenoor herstellen echt niet met wat olie en opgeloste kruiden in de gehoorgang te brengen. De eventueel werkzame stoffen bereiken de zintuigcellen zo nooit langs een directe weg die er niet is, maar hooguit via het bloed en dan moet je de kruiden slikken om ze in het bloed te krijgen. En dan zouden die stoffen specifiek gehoorzintuigcellen regeneren. Wat te mooi lijkt om waar te zjjn is dat ook!

      Geschreven door Ben Thuis op
     • Bovendien kan je niet genomineerd worden voor de Nobelprijs. Klinkklare onzin.

      Geschreven door Martin op
    • Google eens op zijn naam Dr. de Leeuw en nominatie nobelprijs en zie dat er nooit nominaties zijn, het zijn geen Oskars waar eerst 5 kandidaten worden genoemd waarvan uiteindelijk er eentje met de Oskar vandoor gaat. Bij de Nobelprijs wordt er direct duidelijk gemaakt wie welke gewonnen heeft. Dus stink er niet in. Gewoon simpel googlen hoe dat zit met die prijzen. Als hij hier al over kletst, waar kletst hij dan nog meer over?

     Geschreven door Truus op
   • Terwijl ik zijn stuk las waren er nog maar 21 flesjes van zijn wonderolie in de aanbieding.
    En zowaar, de verkoop was in volle gang. De voorraad aanbiedingen zakte algauw naar 19 flesjes van zijn wonderolie. Dit succes moest natuurlijk de indruk wekken dat je er snel bij moest zijn. Wat schets mij verbazing bij het opnieuw oproepen van zijn artikel stond de teller plotseling weer op 21 flesjes.
    Hieruit mag oa. blijken dat deze “Prof”. alleen maar bezich is de zaak te belazeren.

    Geschreven door Anoniem op
    • Hier heb ik al een paar keer over gelezen.Jammer dat je geen contact kan krijgen om vragen te stellen. Mijn huisarts denkt dat dit echt onzin moet zijn. Ik heb nu toch de Auresol Sensi en Secure besteld. Ik zal alleen betalen als ik merk dat het helpt. Ik hoop dat dit geen kwakzalver is.

     Geschreven door Zahra op
     • Zijn er mensen die een verbeterd gehoor bereikt hebben met dit produkt ?

      Geschreven door Anoniem op
   • klopt, de professor heeft in elk land een andere naam, is een scam

    Geschreven door L V H op
  • Het is pure oplichting , Valse namen van zgn Profesoren biologen die niet bestaan , het product word via gesponsorde advertentie bureaus op sociaal media verkocht , als zijnde medicatie waar veel geld voor gevraagd word , het product waar duur voor betaald is blijkt ’n reiniging olie voor je oren te zijn , het is geen medicijn maar gewoon ’n voeding supplement dat bij de Drogist te verkrijgen is voor 7,40 ,- zij vragen er 94,- voor

   Geschreven door JW. v/d Brink op
   • Hoe weet je dit ?

    Geschreven door Zahra op
  • Deze man noemt zich Prof.Henk Deleeuw. is een acteur die voor allerlei doeleinden zich uitleent
   De echte prof. Henk de Leeuw is genomineerd Niet hij dus. Dat je ongestraft naam ( met kleine verandering)van iemand anders mag gebruiken vind ik heel raar. Gewoon OPLICHTERIJ. Niet doen dus.
   Robert Van Beesenkom uit Kaatsheuvel ‘IK BEN TERUG GAAN WERKEN wat een goeie Brabantse uitspraak zeg! Wat krijgt u betaald voor deze reclame? Als ik hieraan mee zou doen zou ik ook anoniem willen blijven. Als het echt zou werken zou ik het van de daken schreeuwen met groot mijn naam eronder.om iedereen te helpen.

   Geschreven door Nellie Heems op
 3. Mijn zoon heeft als peuter veel oorontstekingen gehad aan beide oren. Resultaat aan beide zijden een cholesteatoom. Na veel schoonmaakoperaties in Zwolle naar Nijmegen gestuurd en daar heeft hij aan beide kanten een radicaal holte operatie ondergaan en de plaatsing van een titanium schroef achter het oor, waar een BAHA gehoorapparaat op geplaatst wordt. Hiermee hoort hij weer voor 80%. Hij is nu 35. Moet wel levenslang onder controle van de KNO arts blijven.

  Geschreven door Anoniem. op
 4. Tja jammer, ik was er al bang voor. Was ook te mooi om waar te zijn.

  Geschreven door Dhp op
 5. Omdat ikzelf aan wetenschappelijk doe ben ik eens verder gaan kijken of over de genoemde onderzoeken ooit is gepubliceerd. Ik heb niets kunnen vinden.

  Er worden niet onderbouwde gezondheidsclaims afgegeven en geeft mensen met een gehoorbeperkint onterecht hoop Dit is strafbaar volgens de huidige wetgeving.

  Niet kopen dus, pure oplichting

  Geschreven door GD op
 6. Geachte lezers, nadat ik al uw bevindingen hebt gelezen, kom ik ook tot dezelfde conclusie, dat dat allemaal fake news is.
  Typisch iets voor de oost Europeanen!
  Máár misschien zitten wij er naast!
  Dus zou ik de proffesor willen verzoeken, indien wij met z’n allen ernaast zitten, om zsm zitting te gaan nemen in een praat programma, zodat wij met z’n allen kunnen aanschouwen hoe kundig deze proffesor is. En dat wij met z’n allen weer ‘ns trots mogen zijn op onze wetenschppers. Immers dat is óók in lands belang.
  Dus verwacht ik deze wetenschapper binnenkort in DWD of The late Night Show te zien!
  Echter, ik was er óók bijna ingetrapt!

  Geschreven door Oorscherpte op
  • Dat vermoeden had ik ook al. Eerst gegoogeld. Mensen kunnen het ook weten. Op contact geklikt en je raad het al…Dat werkt niet. Onzin dus. Belachelijk d at ze mensen blij maken met een dode mus. Bah.

   Geschreven door Yvonne op
 7. Het is nog erger: Door het nepflesje olie te kopen word je automatisch lid van een schimmige ‘Korting Club’ (staat onderaan in piepkleine lettertjes) Daar staat ook (heel klein) dat het product geen geneesmiddel is. Je zit dus vast aan een ongevraagd abonnement waar verder niks over te lezen valt.. Pure online oplichting !
  altijd 2 gouden regels:
  1. Als een artikel vol taalfouten en kromme zinnen zit, is het nep.
  2. Mocht je nog twijfelen: als iets te goed klinkt om waar te zijn, is dat het ook!

  Geschreven door Kritische surfer op
  • wat kan ik doen indien ik het toch besteld heb

   Geschreven door Bernard op
   • Stuur het product terug. Retourneren kan altijd.

    Geschreven door Paco op
   • Jezelf voor je kop slaan

    Geschreven door maria op
 8. Inderdaad, een fake-reklame. Eerst was ik ook verrast door die claims en behandeling. Maar nadat ik ben gaan googlen en andere talen ben gaan gebruiken in mijn zoek-opdracht, zag ik dat deze reklame in diverse landen voorkomt : ook in de talen: Duits, Frans, Pools, Spaans, Italiaans enz. en in al die talen heeft die “professor” een andere (aan de taal aangepaste) naam. Dus: niet reageren of iets kopen!!

  Geschreven door Freek op
 9. Tja, leek mij ook te mooi om waar te zijn, jammer maar helaas. De enige die er beter van wordt is Sanoma, die de advertentie plaatst.
  Maar………weet iemand iets dat wel werkt tegen het doof worden?

  Geschreven door Gijs op
 10. Echt schandalig om zo te spotten met mensen met ernstig gehoorverlies.
  Inderdaad het aantal flesjes liep al snel terug….na wachten waren het er weer 21!! Hahaha….ik wilde de 2 kleine flesjes…klikte dat aan met gevolg dat ik de grote zou krijgen, duurder dus…wat een belazerij!! Op internet weinig te lezen over deze professor. Een goed middel is :Gen 5 !!! voor echt veel lichamelijke klachten ( voor het Gehoor? ) lees op internet!!
  Mensen eerst alles goed lezen , dan komt al snel de twijfel over deze Deleeuw 🙁

  Geschreven door Petra op
 11. Heb zojuist ook een berichtje aan Radar gestuurd. Al geven ze mensen maar een waarschuwing. Kwakzalverij en onmogelijk volgens mijn kno arts (misschien beschermd hij zijn branche maar laat Radar dit uitzoeken). Het is in elk geval schandalig misbruik van gevoelige mensen wier gehoorapparaat piept of zonder batterijen zit. Ik ben gelukkig te nuchter maar wel kwaad dat ik zo’n berichtje krijg als ik alleen het adres van Beter Horen heb opgezocht.

  Geschreven door Anoniem op
 12. Wat Ik nu zo vreemd vind is dat zoiets zonder meer wettelijk mag.
  En dat er geen reclame comissie is die dit hoeft goed te keuren.

  Geschreven door Dirk op
 13. graag reactie
  wil het gebruiken ben al 50 jaar gehoorapparaat dragend
  heb 85 verlies van gehoor en de zenuwen zijn doodgevallen
  zou het helpen bij gebruiken Prof Deleeuw

  Geschreven door Pri Panday op
  • HHAahaaja, en toch word ie rijk daar 50% dermensheid gwoon achterlijk is.en doof .en blind.hahahs

   Geschreven door Koenski Beterweter op
 14. Beste Pri, bent u nog niet overtuigd van alle reakties van hier boven?
  Mijn vader is 96 en dacht ook dat dit het middel was, gelukkig hebben wij dit kunnen verijdelen. hij is aan een kant doof, de andere kant een beetje gehoor met gehoorapparaat
  ik heb eergisteren het kruidvat oorspray €10.- erin gespoten! (dat gebruik ik zelf ook zo nu en dan.)
  daarna kon ik normaal met hem praten, zonder hoortoestel, echter ik denk dat het wat vaker moet, want hij heeft ook nauwe gehooringangen.
  Ik wens u veel wijsheid met uw zoektocht!

  Geschreven door Sneeuwwitje op
  • Welke oorspray heeft u precies gebruikt bij uw vader?

   Geschreven door Brigitta op
 15. Wat ik ergerlijk vind dat gerenommeerde tijdschriften de advertentie,s plaatsen.
  Het vertrouwen in dergelijk blad of tijdschrift word beschaamd.
  Ook andere artikelen ga je met vraagtekens lezen.
  Mijn raad aan de pers; ga aangeboden advertentie,s beoordelen.

  Geschreven door K 88_ op
 16. Deze professor Deleeuw bestaat niet. Dus allemaal nep. Echt schandalig. Het is oplichterij van de bovenste plank. Trap er niet in.

  Geschreven door Gerard op
 17. Hier een reactie van een audioloog (althans een sinds 5 jaar gepensioneerde audioloog).
  Als het allemaal waar zou zijn dan zou het wereldnieuws zijn geweest en had u het al lang via alle media gehoord. Het is dan ook niet waar en uitsluitend bedoeld om u te tillen.

  Er zijn twee soorten slechthorendheid: de ene heet geleidings-slechthorendheid (die noem GSH) en de andere heet perceptie slechthorendheid (die noem ik PSH) . GSH is lastig maar kan door een kno arts vaak worden verholpen (niet door een laryngoloog want laryngologie gaat uitsluitend over de keel en niet over het gehoor). Bij GSH hoor je alles te zacht maar verder onvervormd. Als de kno arts hier echt niets aan kan doen is een hoortoestel (of een BAHA) echt een goede hulp. Heel anders is dat bij PSH (zoals dat bij bijna alle ouderen voorkomt, maar ook bij jongeren en dan is het meestal erfelijk). Daar is helemaal NIETS aan te doen behalve op een wat knullige manier met hoortoestellen, hoe geavanceerd ook. Hebt u een gehoorverlies van meer dan 70 a 80 decibel (noem het maar procenten) dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een cochleair Implantaat (een CI). Daarmee wordt u niet normaal horend maar het knapt er wel een stuk van op. Een goed advies aan allen die hun slechte gehoor als uitzichtloos ervaren: neem contact op met een Audiologisch Centrum! Zie http://www.fenac.nl . Dat is non profit en wordt betaald vanuit de basis verzekering. Wees wijs en haal professionele hulp!

  Geschreven door Peter Kraft, oud directeur – audioloog Audiologisch Centrum Friesland op
 18. Ik ben zo stom geweest, ongelooflijk.
  Ben erin getrapt. Wordt morgen geleverd. Heb expres met creditcard betaald. Zodat ik het ongeopend kan retourneren en mijn geld bij mijn creditcardmaatschappij terug eis!
  Vrese!ijk.

  Geschreven door Wimusia op
 19. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
  Laat radar er aub aandacht aan besteden,

  Geschreven door Tdo op
 20. Als het hoortoestel zo piept en ruist dan adviseer ik naar een particuliere audicien te gaan. Daar worden de a-merken verkocht en ja, dat is het geld zeker waard! en ja ook daar wordt een gedeelte vergoed door de zorgverzekeraars. Wat een verschil in kwaliteit, echt een aanrader.
  En tegenwoordig zijn er hoortoestellen welke oplaadbaar zijn, geen batterijtjes meer nodig!

  Schandalig dat dit soort advertenties blijkbaar zomaar geplaatst mogen worden, zonder onderzoeksresultaten en bronnen etc. (deze zijn er in dit geval ook niet…)

  Bedankt voor het advies om naar een Audiologisch Centrum te gaan.

  Geschreven door Monique op
 21. Ik vrouw van 85 jaar was er ook bijn ingetrapt. Ik ben, toen ik moest kiezen tussen betalen bij afleveren of vooruit betalen heb ik dit open gelaten. gelukkig zag ik al deze berichten over oplichting en keek naar mijn mail . daarin werd gevraagd om gegevens te controleren. Dit om een goede verzending te kunnen doen..Gelukkig heb ik dit niet gedaan en ga er vanuit dat ik nooit een verzending zal krijgen.Mochten ze toch met iets komen gaat het weer net zo terug. Inmiddels was ik ook zelf op internet gaan zoeken en zag dat er wel een prof met bijna dezelfde naam is maar die werkt in Njmegen in het Erasmus. Met een hele andere foto er bij dan bij de mooie oplichtersbrief.Gelukkig heb ik nog niets betaald

  Geschreven door Loekie op
 22. Ook ik tuinde er in. Zou bij aflevering betalen, geen idee wanneer en hoe laat. Kreeg een bericht met nog grotere kortingsmogelijkheid (ik was een van de vijf en moest binnen 24 uur reageren) voor een volledige kuur van mailadres [email protected] .Bekeek allerlei websites met die naam en kwam Radar tegen en bovengenoemde reakties. Bedankt daarvoor, ik had al grote twijfels.

  Geschreven door Manya op
  • Dit bewijst toch maar weer dat je met advertentie aankopen moet dubbel checken. Ik werd ook gegrepen door het mooie verhaal en dacht: “zou dit de oplossing zijn”… Heb ooit een gehoorapparaat geprobeerd. Ik werd er gek van. Nu moet ik steeds vragen om herhalingen wat iemand zegt en de tv staat bij mij ook keihard. Ik bestelde…, de procedure werd steeds verdachter. Gelukkig heb ik mijn betaling bij levering aangegeven. Vanochtend kwam de post het pakje brengen onder rembours. Ik gaf aan dat ik het pakje niet wilde ontvangen. Gelukkig was dat geen probleem, maar de postbode vertelde mij dat er al zoveel pakjes waren geweigerd van deze afzender. Wat een tijd en energie verspilling!! Ik ben ook maar eens gaan kijken wie die dr. de Leeuw met zijn Nobel nominatie eigenlijk is en zo belandde ik op deze site. Hoop echt dat meer mensen dit lezen en dat er een instantie is ie dit soort praktijken een halt kunnen toeroepen. Maar vooral let zelf goed op

   Geschreven door merel op
 23. Hoe langer het verhaal, hoe groter het bedrog. Het is heel gemeen om mensen de hoop te geven om hun gehoor terug te krijgen terwijl dat niet zo is. Ik begrijp niet dat zoiets onbestraft op het internet mag staan.
  Graag zou ik zien dat mevr. Ollengren wat aan zulk nepnieuws zou doen i.p.v. achter alternatieve nieuws-sites aan te zitten!

  Geschreven door Simon op
 24. ik ben er met mn stomme kop ook ingetrapt staat er 1keer per week dus dat zou betekenen dat ik 28 weken moet druppelen in plaats van 28 dagen

  Geschreven door goedgelovige op
 25. Wat een misselijke mentaliteit moet je toch hebben, om met een sluw verhaal over de rug van slechthorenden (vaak ouderen) je bankrekening te spekken!

  Geschreven door Johan van den Berg op
 26. Kan ik mezelf dan ook ergens nomineren voor een Nobelprijs? Of desnoods voor andere prijs waardoor ik ook allemaal onzin kan verkopen? Wetenschoppers zijn het !!

  Geschreven door Frankieblueeyes op
 27. Ben er ingetrapt ,dom van mij om hem te geloven ,die vent die professor die zakkenvuller en het contact adres waar je met vragen naar toe kunt mailen. Zijn mensen die met hun antwoorden je steeds het riet in sturen,misselijk .
  Lees eerst deze reacties en die op Radar te lezen zijn is mijn advies,. Afblijven !!!!!!!!

  Geschreven door Fest op
 28. In Polen heet die zelfde professor Feliks Jaworski

  Geschreven door Helmpie op
 29. Ik heb ernstige tinnitus een zuivere toon van 80db non stop door gaat ikzelf hoop dat er snel iets komt voor deze marteling. En zou het mogelijk zijn dat de olie werkt

  Geschreven door Ben op
  • dag Ben

   Trap er niet in…. het is een reclame advertentie…. geen wetenschappelijk onderzoek wat er aan vooraf gegaan is en gepubliceerd geworden is…. zoals velen hier al schreven … dan zou het al lang media aandacht gehad hebben.
   Hopelijk voor velen van ons wordt er in de nabije toekomst iets echt wetenschappelijk onderbouwd product op de markt gebracht…. succes

   Geschreven door pete20 op
 30. waarom schrijven velen dat zijn naam Henk de Leeuw is terwijl op sites als Healthinfo7.com/ Nederlands gezondheidsportaal en Yourmarket24.com duidelijk de naam HENK DELEEUW… dus Deleeuw aan elkaar geschreven staat.

  Als je even googled dan zul je idd GEEN.Henk Deleeuw vinden die bij de foto past die ze geplaats hebben bij de advertentie… want dat is het. Een doodgewone RECLAME advertentie… wat trouwens ook boven het artikel staat..

  Het is een vorm van oplichting/misleiding dus degenen die al iets gekocht hebben zou ik adviseren aangifte te doen. Hoe meer aangiftes hoe meer kans dat ze hier iets tegen doen.

  Blijf goed lezen of het een gepubliceerd artikel gaat of dat het gewoon om een reclame advertentie gaat.

  Geschreven door pete20 op
 31. ook ik kwam deze advertenties tegen. ik ben gaan zoeken via google en kwam al heel snel erachter dat het allemaal fake was en alleen bedoeld om mensen met een gehoorprobleem niet alleen het gehoor maar vooral hun centen af te pakken. het is een schandalige manier van reclame en misleiding. ik hoop dat radar hier eens aandacht aan besteed.

  Geschreven door Dick op
 32. Ik gebruik al zo lang ik ongeveer leef ( 64 jaar) elke week twee druppeltjes afgekkookte slaolie of olijfolie in elk oor. Heb ik meegekregen van mijn moeder. En in ons gezin heeft niemand last van ernstig gehoorverlies. Zelf jaren in een sevige rockband gespeeld. Kost niets en ik kan het iedereen aanraden.

  Geschreven door Anoniem op
  • Anoniem 12 febr.; de oorzaken van gehoorverlies spelen zich af achter het trommelvlies, alwaar het neurale geleidingssysteem zich bevindt, die druppeltjes olie komen echter niet verder dan het trommelvlies. In sommige gevallen kan zich wel een z.g. cholesteatoom (vergroeiing trommelvlies) ontwikkelen, wat tot gehoorverlies kan leiden. Helaas kan dit met ‘olijfolie’ niet worden voorkomen.
   Een tamelijk ongeloofwaardig verhaal dus.

   Geschreven door Johan van den Berg op
 33. Gisteravond heb ik me ook laten verleiden tot het aanschaffen van een flesje….en met creditcard betaald. Al snel slecht gevoel over , sliep er zelfs slecht door en heb vanmorgen na jullie berichten ( dank hiervoor )meteen ING gebeld om mn creditcard te laten blokkeren!!! Je weet maar nooit bij zulke oplichters. Ik doe dit dus nooooit meer !!!

  Geschreven door Christine op
 34. Vandaag een bericht gekregen dat ik nu in fase 2 zit ,wat inhoud dat ik nu een korting van de flesjes kan kopen van € 214 voor de helft ,maar moet snel beslissen .Nu komt een “geleerde” uit Amsterdam op het toneel die ook weer een heel verhaal afsteekt. Kortom : dit kan ook de prullenmand in.

  Geschreven door piet op
 35. De “reclame” voor dit product, staat (ook) al een tijdje op de site van RTV-noord. Schandalig, dat ze zich inlaten met figuren, die zich bezighouden met deze oplichterspraktijken.

  Geschreven door Stadjer op
  • Goede avond pete. Waar kun je aangifte doen van zo een oplichting?

   Geschreven door nachtuil op
 36. Waarom kunnen dit soort websites online blijven? Aanpakken dit!!

  Geschreven door Lexie op
 37. Laatst bij de reacties op deze site mijn reactie’s geplaatst.
  Mijn reactie behelsde dat ik het pure oplichting vond,en dit heeft er wel 10 seconden zichtbaar gestaan.
  Er zit dus iemand die dit in de gaten houd, dat zag ik meteen, ben een beetje gaan plagen om weer negatieve reacties neer te zetten met hetzelfde resultaat.de langste heeft het een minuut volgehouden.

  Ik ga nu kijken wat ertegen te doen valt,want ik ben flink pissig.
  Ben zelf een jonge senior van 63 met een gehoorverlies van zo’n 65% en daarnaast behept met een ernstige vorm van Tinnitus.
  In mijn geval hebben er artsen en professoren naar mijn oren gekeken en zij kwamen allen tot dezelfde conclusie.
  Mijn gehoor is sterk verminderd doordat de trilhaartjes nagenoeg weg zijn en dit komt nooit nooit meer terug, weg is weg.

  Na mijn deelname als oprichter aan de site opgelichtopinternet waarin ik erg veel misstanden op dit gebied aan de kaak heb mogen stellen heb ik besloten om mij hierin vast te bijten.

  Ik verafschuw lui die ten koste van mensen met een of andere vorm van lichamelijke ongemak rijk proberen te worden.
  Ik verafschuw ook bedrijven en sites die daar willens en wetens daar medewerking aan verlenen.
  Ik vind dat dit dat dit alle perken te buiten gaat.

  O,Ja de foto is waarschijnlijk gekocht op een Amerikaanse website die foto’s verkoopt.
  Nu alleen uitzoeken hoe de persoon op de foto werkelijk heet en proberen contact met hem te zoeken.
  Waarschijnlijk weet hij hier niets van.

  Geschreven door Robert1955 op
  • Robert 1955, verhaal is zo vergelijkbaar met mijn verhaal. Ik wens je veel succes.

   Geschreven door N.R op
 38. Ik heb op mn Facebook accound gezocht naar de mensen die zo verrukt zijn over dit produkt, ze bestaan niet.
  Dus niet doen ,niet kopen. FAKE.

  Geschreven door auke op
 39. OPROEP:

  Hebt u hoordruppels gekocht van ‘Auresoil Sensi & Secure’? Dan komt de redactie van Meldpunt, het consumentenprogramma van Omroep MAX, graag met u in contact. Uw ervaringen kunt u mailen naar [email protected]. We nemen dan snel contact met u op.
  Alvast hartelijk dank.
  Redactie Meldpunt (MAX).

  Geschreven door Redactie Meldpunt (MAX). op
 40. Is er in NL nou geen enkele instantie die deze misselijke oplichterspraktijk een halt toe kan roepen? Het is toch te absurd voor woorden dat mensen met een handicap op zo’n geraffineerde manier belazerd worden. Als je door een rood stoplicht rijdt heb je (terecht) een prent te pakken, terwijl deze oplichter simpel zijn gang kan blijven gaan. In wat voor dwaze bananenrepubliek leven wij eigenlijk?

  Geschreven door Johan van den Berg op
 41. Na enig zoekwerk blijkt dat dezelfde brutale boeven tevens een psoriasiszalf genaamd “Psorilax” en een anti-cellulitis zalf genaamd “B-Tight” op de markt hebben gebracht. Alle drie producten, incl. de wonder oorolie, worden in één advertentie aangeboden op het internet, met hetzelfde primitieve taalgebruik en dezelfde lovende reviews. Op listige wijze wordt de valse indruk gewekt dat het zelfs bij het Kruitvat te koop zou zijn. Wees op uw hoede mensen!

  Geschreven door Johan van den Berg op
 42. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat mensen hier intrapen?

  Geschreven door Marij op
 43. De foto onder de naam van Prof Henk De Leeuw is dezelfde foto die staat bij Prof Rik De Wachter die ook net een nominatie voor de Nobel Prijs kreeg. Dus pure oplichterij.

  Geschreven door Anoniem op
 44. Ook ik ben er helaas ingetrapt. Ook al betaalt bij levering. Kan het niet meer retouneren is al open gemaakt. Zal nooit maar dan ook nooit meer in zoites trappen. Zonde van die 71.00 euro.

  Geschreven door Anoniem op
  • Vandaag dit “te mooi om waar te zijn” verhaal in belgische krant gelezen.Heb dus ook gegoogld,Prof.Houben (met foto)bestaat dus echt maar heeft nietrs met gehoor of moleculaire bio te maken.De naam van de olie was hier Nutresin Herbopure.Een andere zg.professor was Rik De Wachter,ook zo’n onbestaand figuur-Trap er niet in mensen,ze bestelen je!(99eur ipv 185…via reductieclubje…zwans nu niet hé.Maar kijk,ze vinden toch altijd goedgelovige slachtoffers.Misschien reageert die mr Houben ooit,hij is waarschijnlijk zelfs niet op de hoogte van het naam-misbruik

   Geschreven door Nina op
 45. Oppassen geblazen, via internet altijd mogelijk

  Geschreven door Matje op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief