te lange huig

 • #1

  Ik heb het gevoel dat mijn huig in de keel te langs is, heb problemen met slikken.
  Ik was bij de arts maar deze constateerde niets schokkends
  alleen dat ie ietwat langs ik heb deze klachten nu 2 weken en gebruik geen medicijnen hiervoor maar
  het is lastig zijn er mensen die soortgelijke klachten hebben en of hiervoor medicijnen gebruiken.
  of zelfs geopereerd zijn ?
  advies is welkom

  Reactie
  #2

  Hoi Fokko,

  Ik heb dit probleem ook jaren geleden gehad, en ook bij mij werd geconstateerd dat mijn huig te lang was. Dit konden ze operstief wel iets inkorten zei hij, maar daar voelde ik niet veel voor.
  Heb je dit gevoel constant of verdwijnt dit van tijd tot tijd?
  Ik heb bier een paar maanden last van gehad en eigenlijk tot ik jouw klacht las stond ik er eigenlijk niet eens meer bij stil.
  Ik heb er niets aan laten doen, en ik merk er eigenlijk niets meer van.

  Wie weet gaat het bij jou precies zo, al weet ik natuurlijk niet hoelang jij hier al last van hebt.

  Groetjes, Henk.

  Reactie
  #3

  Hooi,

  Ja ik heb zegmaar een te lange huig , denk ik, want als ik slik, gaat mijn achterkant van de tong tegen mijn huig.dit gebeurt als ik ; Gaap,eet,slik en praat.

  Niet echt prettig, ik heb het nu al vanaf vorige week woensdag.
  (25-01-12)
  Gaat dit vanzelf over?

  gr

  Reactie
  #4

  Ik heb het probleem sinds ik een gecompliceerde sinus operatie heb ondergaan. Het komt en gaat zonder verdere direct aanwijsbare oorzaak. Ik word er meerdere per nacht plotseling wakker van en kan dan niet goed slikken, het lijkt of de huig vast gekleefd zit aan de keel en ik moet de slikbeweging meerdere keren zeer bewust doen, alvorens het normale slikken weer kan. ik reageer op dat soort momenten zeer paniekerig.

  Reactie
  #5

  Ik heb al meer dan een half jaar veel last van slikken en ook niet goed mijn neus kunnen snuiten ben al drie keer geopereerd aan poliepen en dacht dat daar de oorzaak van Daan kwam maar kwam weer bij de KNO arts en die zij dat de huig veel te lang is en die wil hem in korten dan hoop ik dat mijn klachten over zijn dat zou een opluchting geven.

  Reactie
  #6

  @G pauw: Heb je deze uiteindelijk laten verwijderen? Heeft dit geholpen?

  Reactie
  #7

  Hallo,
  Ik heb het ook. Gewoon 2 maal per dag Diclofenac slikken en geregeld mond spoelen met isobetadine mondwater. Mijn dokter verzekerde me dat het gaat verdwijnen. Indien je binnen de 5 dagen ook koorts oploopt is het nemen van antibiotica aangewezen.

  Reactie
  #8

  Ik heb steeds het gevoel of ik slijm achter in mijn keel heb en heb vaak nijging tot schrapen herkent iemand dit?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb precies hetzelfde probleem en sukkel er al enkele jaren mee! Het begon allemaal ongeveer één jaar nadat ik een CEPAP beademingstoestel in gebruik genomen had!  Mijn behandelende Pneumoloog van dienst beweert dat het er niets mee te maken heeft,... ik beweer het tegenovergestelde en vermoed dat mijn CEPAP toestel te hard is ingesteld!  Morgen wordt mijn veel te lange huig operatief ingekort en ik hoop dat ik dan van het slikprobleem en de slijmen verlost ben!

  Reactie
  #10

  Precies hetzelfde gevoel van constante plakkerige slijmen achteraan in mijn keel, die ik dus niet afgeslikt krijg! Ik heb dus precies hetzelfde probleem en sukkel er al enkele jaren mee! Het begon allemaal meer dan één jaar nadat ik een CEPAP-beademingstoestel in gebruik genomen had!  Mijn behandelende Pneumoloog beweert dat het er niets mee te maken heeft,... maar ik beweer precieshet tegenovergestelde en vermoed dat mijn CEPAP toestel te hard is ingesteld!  Morgen wordt mijn veel te lange huig operatief ingekort (onder volledige narcose) en ik hoop dat ik dan van het slikprobleem en van de slijmen verlost ben! Ik hou jullie op de hoogte!

  Reactie
  #11

  Hi Balooke Altea,
  Ik denk hetzelfde probleem te hebben. Kan je mij het resultaat vertellen van de operatie ?
  hoor graag je ervaringen.

  Reactie
  #12

  En Balooke Altea,

  Al nieuws na de operatie ??

  Reactie
  #13

  Moet soms hoesten lijk of ik stik.

  Heb ook een te lange huig

  Durf niet goed weg te laten halen

  Reactie
Reageer op: te lange huig
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief