Virus op evenwichtsorgaan

 • #1

  Ik ben vanaf vorige week zondag duizelig in mijn hoofd, licht misselijk en ontzettend moe.

  Het vreemde is dat het soms de hele dag goed gaat en dan ineens een soort duizeligheid vermoeidheid aanval krijg wat en tintels in armen en benen en bleekzien

  Nu ben ik bij de arts geweest die keek in mijn oren en zag dat er een virus op mijn evenwichtsorgaan zat
  ( een virus genaamd R...??)
  hij zij dat dat met een paar dagen over moest zijn

  Maar na een dik week heb ik nog last van vermoeidheid en duizeligheid, en als ik op internet kijk zie ik termen als misselijk en draaiduizeligheden bij een virus op evenwichtsorgaan en ook dat het wel weken kan duren, maar ik heb niet het gevoel alsof ik draai het is meer duizeligheid in mijn hoofd en die enorme vermoeidheid.maar dan niet constant.

  Heb ook het idee dat mijn ijzer enorm laag zit maar dit was het geval niet (8,9) had die ochtned nog wat een ijzerpreperaat genomen die ik nog had(zou dat kunnen dat het na innemen van die preperaat het zo hoger is uitgevallen?)

  Wie heeft nog meer een virus op het evenwichtsorgaan gehad en wat voelde je toen en wanneer was je er vanaf?

  Reactie
  #2

  Dit wordt een labyrinthitis of Neuritis vestibularis genoemd. Lees ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Labyrintitis

  Reactie
  #3

  Lees ook:

  ontsteking van mijn evenwichtsorgaan
  http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/25644-Duizeligheid.html

  Evenwicht probleem
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/60560-Evenwichtsstoornis.html

  Duizeligheid! Functionele neurologische klachten?!
  http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/212130-Duizeligheid-Functionele-neurologische-klachten.html

  Last van ogen en evenwichtsverlies
  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/95224-last-van-ogen-en-evenwicht-verlies-net-of-ik-droken-ben.html

  9 dagen koorts, druk op de oren en licht in het hoofd
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/63058-9-dagen-koorts-druk-op-de-oren-en-licht-in-het-hoofd.html

  Reactie
  #4

  Hallo,

  volgens mij heerst er gewoon iets. Ik heb ook een soort griepgevoel wat niet echt door lijkt te zetten met hevige aanvallen van vermoeidheid en tijdens die vermoeidheid zo vreselijk duizelig. Zelfs als ik in bed ga liggen lijkt het wel of ik flauwval en mijn benen en onderrug doen behoorlijk pijn. Zucht...naar griepje!!!

  Sterkte!

  Reactie
  #5

  Hallo.

  Je ijzer kan niet hoger uitvallen doordat je in de ochtend een preparaat genomen hebt. Dit duurt namelijk enkele weken om weer aan te vullen.
  Ook ik heb al maanden dit virus.
  Paar weken gaat t goed, en dan word ik weet misselijk en voel ik t weer aankomen. Alhoewel het de eerste keer het ergst was.
  Dat was zo extreem dat ik er gewoon angstig door werd.
  Sinds twee dagen heb ik t weer en de huisarts zegt niets te kunnen doen.
  De oefeningen werken bij mij totaal niet.

  Beterschap!

  Reactie
  #6

  Ik heb w.s ook een virus op mijn evenwichtsorgaan gehad.
  Dit kwam in aanvallen op, voornamelijk met drukte, maar soms ook maar zo ineens. Dan word ik duizelig, misselijk en bekruipt me een angstig gevoel.dit duurt een tijdje en dan is het weer we. Nu gaat het goed na twee maanden tijd. Hoop dat het weg blijft.

  Reactie
  #7

  ik heb het nu al een week en mij is verteld dat het tot 5 of 6weken kan duren met de zelfde symptonenals u hebt mijn bloedruk ijzer gehalte is allemaal goed maar ben doodmoe

  Reactie
  #8

  Ik heb het toevallig vorig jaar nog gehad.
  Ik had verschijnsellen van griep zoals braken hoofd en buikpijn en keelpijn.
  Ook verloor ik in korte tijs heel veel gewicht. (Niet dat ik dat erg vond :p)
  Ik voelde me dag in dag uit duizelig de hele kamer draaide alsof ik in een atraktie was geweest waar ik niet tegen kon.
  Bij elke beweging werd het gevoel erger en wilde ik door de grond zakken.
  Naar de wc kreeg ik hulp van familie om er te komen en douche deed ik zittend.

  Het was de heledag kruipen of overal aan vast pakken.
  Als ik dit niet deed viel ik om.

  Verder heb ik ook ijzer tekort en zoals hiervoor is aangegeven heb je langere tijd nodig om je ijZer te laten aansterken dus je uitslag was gewoon goed. 😉

  O dat virus duirde bij mij bijna 3 maandag voor het eindelijk minder werd..
  Dus het was 3 maanden lang hell on earth voor mij.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Mijn oren zitten al een paar dagen dicht en af en toe had ik het gevoel dat daardoor mijn evenwicht in de war was..
  Vanmorgen naar de huisarts geweest, had een afspraak gemaakt bij de assistente om mijn oren te laten uitspuiten. Nu bleek dat mijn oren schoon waren.
  Kon er bij de huisarts nog tussendoor en die constateerde een virus in de oren.. Kreeg als advies mee om te stomen en neusspray te gebruiken.
  Een uurtje later ben ik op mijn werk en voel ik dat het helemaal mis gaat.. Ik voelde de grond niet meer en alles draaide om me heen, mijn hoofd voelde heel zwaar werd misselijk en mijn gehoor helemaal weg... Best wel een angstig gevoel.
  Ben gaan zitten op een stoel om niet neer te vallen.. Ik durfde eerst niet meer van de stoel af te komen en had ook het idee dat het niet lukte. Heb de stap genomen om toch maar te gaan lopen maar het leek wel of ik smoor dronken was, ik moest me overal aan vastpakken. Ook merkte ik dat ik er meer last van had met de warmte, dus heb ik de kachel omlaag gezet.. Naarmate het kouder werd kon ik mijn werk weer hervatten.

  Nu ik thuis ben ben ik nog mijn gehoor voor 50% kwijt.. Hoop dat dit snel over gaat want dit zijn toch angstige momenten

  Reactie
  #10

  BPPV, labyrinthitis en de ziekte van Meniere kunnen duizeligheid veroorzaken. Ook Nystagmus, Repositiemanoeuvres.

  Lees ook:
  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/32330-duizeligheid-en-evenwichtsstoornissen.html

  Reactie
  #11

  Ik heb ook ontzetende last van duizeligheid heel erg moe maar ik kan niet slapen. Bij mij gaat het overdag goed maar als ik naar bed ga dan slaat het weer toe! En ik heb dit ook al een paar dagen en ik wil dat het stopt want zo kan ik niet slapen!

  Reactie
  #12

  ik heb precies hetzelfde maar nu al een half jaar duizeligheid en slechter zien en horen wel minder dan de eerste maanden ik ben ook alweer auto gaan rijden maar ik moet niet te snel mijn hoofd omdraaien dan krijg ik een weg draaiing en in bed word het erger als ik op mijn zij draai dan beginnen mijn ogen heel snel heen en weer te gaan en mijn dokter zegt er is niets aan te doen en ik ben het helemaal zat

  Reactie
  #13

  Een virus op je evenwichtsorgaan is niet heel waarschijnlijk, want dat geeft inderdaad forse draai-duizelingen met misselijkheid en ook vaak overgeven.
  Het kan wel heel goed passen bij een virusinfectie ,maar dan niet specifiek op het evenwichtsorgaan.
  Een ijzertabletje geeft niet een verhoging van het ijzergehalte van het bloed, dus je kunt er zeker van zijn geen bloedarmoede te hebben.
  het hele beeld kan ook passen bij stress of burn-out. Slaap je slecht of zijn er andere factoren die daar op kunnen wijzen?

  Groet Bob

  Reactie
  #14

  Hallo Ellebel,

  Ik heb dit ook en al 9 mnd!!! Ik heb er ook Tinnitus bijgekregen,dit ales na een vliegreis,mij oren zaten potdicht en na een kuur Prednison begon ellende.Het gaat wel beter,maar is zeker nog niet over.Die paniek herken ik....vreselijk is dit. Volgens mij KN0 artsis et geen virus op het evenwichtsorgaan,wat dan moet je overgeven....heb ik dus niet gedaan,wel misselijk. Volgens mijn huisarts is wel en virus op het evenwicht...klaar en er ermee.

  Sterkte!

  Reactie
  #15

  Mijn p.c doet ook een beetje raar...letters pakt hij niet goed.....maar jullie begrijpen mijn verhaal.Wens iedereen sterkte....want het is werkelijk afschuwelijk en onbegrijpelijk daar ze hier geen goede medicijnen voor hebben. De medicijnen voor reisziekte hielpen mij helemaal niet en hoor en lees dit vaker.
  Je moet gewoon afzien en hopen dat dit snel overgaat.Volgens mijn huisarts kan dit minimaal 1 jaar duren....als het maar overgaat.

  Reactie
Reageer op: Virus op evenwichtsorgaan
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief